Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Takové věci se neresi na emiminu. Řeší se na příslušných úřadech. Napiš jim mail nebo zavolej. To stejné hygiena. Jedine tam se dozvíš úplné a správné informace. Jako fakt bys založila podnikání na základě informací od nějaké anonymní party zenských z internetu? To tedy hodně štěstí.
Pokud chceš podnikat, je nejvyšší čas naučit se orientovat v zákonech a vyhledávat informace na relevantních místech k tomu určených ![]()
Dcera si chtěla zřídit jen hlídání dětí, obešla hlavně hygienu, která už není tak benevolentní, jako před cca 8 lety.
Jelikož by dítě na hlídání muselo jíst, tak je potreba kuchařku, vyučenou v oboru a s praxí. Kdyz nebude mit praxi, tak záruku.
Prostory kuchyně mimo prostor osobní. To samé toalety. Pocet dětí-pocet toalet a umyvadel.
Tchýně může být tvůj zaměstnanec, nemusí si otevírat živnost a když, jsou kurzy na chůvy. Pokud máš otázky, zeptej se. Odpovidam v rychlosti, info podávám z minulého roku.
@2016 Děkuji moc za odpověď. Takže pokud bych si zřídila jen,,hlídání" na živnost ve svém domě, který by samozrejme byl plně vybaven pro děti - herna, spací místnost, toalety, jídlena.., šlo by to? Tchýně by si mohla případně udělat živnost na pohostinství, které by splňovala. Kurz chůvy by si případně dodělala, ale jde mi o to, jak by to a vůbec jestli by to šlo i nějak obejít, co se týče hygieny, stavebka apod. Nebo jestli to už v dnešní době není možné? Díky moc!
@2016 píše:
Dcera si chtěla zřídit jen hlídání dětí, obešla hlavně hygienu, která už není tak benevolentní, jako před cca 8 lety.
Jelikož by dítě na hlídání muselo jíst, tak je potreba kuchařku, vyučenou v oboru a s praxí. Kdyz nebude mit praxi, tak záruku.
Prostory kuchyně mimo prostor osobní. To samé toalety. Pocet dětí-pocet toalet a umyvadel.
Tchýně může být tvůj zaměstnanec, nemusí si otevírat živnost a když, jsou kurzy na chůvy. Pokud máš otázky, zeptej se. Odpovidam v rychlosti, info podávám z minulého roku.
jen se vyjádřím k tomu - mít kuchařku, v miniškolkách a i nestátních se jídlo dováží a nechtějte vědět co dětí jí.
Možná už je nějaká změna, to netuším, ale byla a je to opravdu katastrofa.
U nás má jedna soukromou MŠ v řadovém rodinném domě, bez zahrádky, děti chodí ven na procházky, neznají nějaké hraní na hřišti, na zahradě. Šatna je udělaná v garáži. Nemluvím o sousedech, kteří musí denně poslouchat dětské hlásky, k tomu si asi nekupovali rodinný dům. Jak je vidět, lze i nemožné.
@Anonymní píše:
@2016 Děkuji moc za odpověď. Takže pokud bych si zřídila jen,,hlídání" na živnost ve svém domě, který by samozrejme byl plně vybaven pro děti - herna, spací místnost, toalety, jídlena.., šlo by to? Tchýně by si mohla případně udělat živnost na pohostinství, které by splňovala. Kurz chůvy by si případně dodělala, ale jde mi o to, jak by to a vůbec jestli by to šlo i nějak obejít, co se týče hygieny, stavebka apod. Nebo jestli to už v dnešní době není možné? Díky moc!
ta kucharka atp by snad slo obejit jen dopolednim hlidanim a podminkou, ze si deti nosi svacinku svoji, na obed domu. Male skolky v okoli maji zavoz jidla ze skoly, takze nemusi varit.
@DanielaD U nás by děti tedy měly vlastní velkou zahradu a krásně vybavené, bezpečně prostředí. To musela mít sousedka nejspíš známé na hygieně..
Obejít by to asi nešlo. Poslední slovo má hygiena, která přijde před, zkontroluje, poradí. Následně rekonstrukce a na závěr opet hygiena, která školku/hlídání otevře.
Pokud by šlo pouze o hlídání, hygiena být nemusí vůbec, ale v tom případě tam děti nesmí jíst. Takže hlídání dítěte max na 3 hodiny.
A i kdyby se u Vás nevařilo, jídlo jste pouze podávaly, stejně je tam podmínka vyucene kuchařky s praxí.
A také je to omezené počtem dětí na den. Myslim, že 10.
@2016 Ten počet dětí a jídlo by bylo ok, ale počet hodin na hlídání je málo
. Já si myslím, že by nám to vše hygienou prošlo, ale mám z toho strach, jak dlouho by to trvalo..
@Anonymní píše:
@DanielaD U nás by děti tedy měly vlastní velkou zahradu a krásně vybavené, bezpečně prostředí. To musela mít sousedka nejspíš známé na hygieně..
nevím, ale je to opravdu hrůza, naštěstí to není moje sousedka, ale o ulic dál
Těžko říct, když to nezkusite, nebudete vědět a pak litovat.
U nás, i když jsme ve větším městě a zájem o hlídání velký byla překážkou ta kuchařka.
Jako 3 lidi plus provoz se dcera bála, že jí to neuživí. A bez jídla na 3 hodiny se to málokomu vyplatí.
@2016 Určitě to zkusit rozjet chceme
. Víme, že ta poptávka je veliká, dětí je stále hodně a školek málo, jen tedy tři hodiny na hlídání je jak nic pomalu..
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dobrý den, ráda bych si založila miniškolku na živnost - já veškeré vzdělání, které je potřeba mám, ale má tchýně vzdělání pro děti do 3 let nemá, ale rády bychom miniškolku vytvořily takto spolu. Jak prosím postupovat? Může si tchýně udělat živnost na mimoškolní výchovu,..? A provozovat miniškolku se mnou? Jaké jsou hygienické a celkové požadavky, když by školička byla v rodinném domku? Prosím jen CHYTRÉ rady, ne typu, že už to tu bylo několikrát, nic, co bych přímo potřebovala vědět jsem o tom tady nenašla. Děkuji moc!