Využití hluboké korby

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7576
14.5.12 14:15

Jo, přesně, dítě je prostě chráněné. Nechápu to dávání do sporťáku, obzvlášť, když nejde otočit k dospělému a na dítě fouká, prší, sněží (měla jsem ho a letěl po měsíci z domu).

Dítě se mi i s fusakem Emitex vešlo do dvou let do Jané Slalom Reverse (otočný sporťák), teď mam Cam Cortinu (velká korba i otočný sporťák) a ta je ještě větší, než Jané. Na první dítě jsem měla pevnou 4kolku a kdybych věděla, že bude druhé, nikdy bych ji neprodala, takže za mě tvuj výběr Inglesiny je super, je to kvalita, stabilní kočár a navíc houpe, prostě luxus pro dítě. Teď sice uřídim 3kolku jednou rukou (obojí je trojkolka) a v zimě je trojkolka do sněhu fajn, ale nezaaretované kolečko je citlivé na všechny nerovnosti a sklony povrchu, takže nesjíždí ke straně jen v dokonale rovném obchoďáku. Jinak mě pořád bolí ruka, jak je třeba udržet kočárek, aby jel rovně. A uřídit kočár, když ho kvůli sluníčku táhneš za sebou, to moc nejde. Tchýně ho tuhle i málem převrátila.

@dorinka01 píše:
No taky si to říkám, ale když si představím zachumlanou korbičku, je to přeci jen lepší než dítě vyčuhující ze sporťáku. Jaký sporťák je tedy větší, aby se tam na zimu vešel fusak a jiné zatemování? Máte zkušenost?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4359
14.5.12 14:15

no já bych se taky velkou korbu vyprdla, já mám dvojčata (narozený normál váha 2,7 a 2,6kg) - jsou v listopadu - první zimu se v poho vešly i s emitexovým teplým fusakem do korbiček, drohou zimu jsme v poho zvládli ve sporťáku a vešel se tam fusak krásně. Spíš si vyber podvozek dle toho kam budeš nejvíc jezdit - jestli děláte často výlety tak to chce kolečka co zvládnou terén a ať jde polohovat do lehu ;) ani bych neřešila nějaký nejširší korbičky a sporťáky. No a taky jestli často cestuješ jak se kočár skládá a jak je těžký ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
14.5.12 14:17

Nečetla jsem příspěvky, tak možná už toto někdo také napsal…
Záleží podle mě taky na tom, jaké budeš mít dítě. Můj Štěpánek šel do sporťáku v 5,5 měsících prostě proto, že už v korbičce nevydržel, chtěl vidět ven. Ne že by se nevešel, vešel by se ještě v osmi měsících… A vůbec nejsem zastáncem vožení ročního sedícího dítěte v korbě, na to snad ty sporťáky jsou, aby sedící dítko mohlo jezdit pohodlněji a zdravěji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
14.5.12 14:21

Určitě bych vybírala kočárek podle sporťáku. První zimu se Ti vejde to každé korbičky v pohodě a kolem půl roku stejně bude chtít vidět a půjde do sporťáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2275
14.5.12 14:26

Holky díky moc za názory… stejně stále netuším jaký kočárek by byl ten nej mám takové dost náročné požadavky :think: , malý podvozek ale stabilní, skladný do auta, s velkou korbou,nacvakávací sedačkou, do terénu, nafukovací kola, větrání ve stříšce, jako sporťák velký aby se vešel fusak ale lehký ke složení a zvedání, aby projel sněhem a aby pěkně houpal, jo a ještě nesmí být široký, kvůli výtahu. Myslím, že mám smůlu… :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
14.5.12 14:28

@Háta_x
Tak v zimě člověk nemusí jenom tahat kočár, že… Já jsem měla jenom sporťák a v zimě jsme šátkovali. Ale chápu, že ne každé dítě/maminka si na šátek zvykne, pak je ta korbička opravdu vhodná, když je miminko zimní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
14.5.12 14:31

lednove deti, hlboka korba do srpna, pak sportak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
14.5.12 14:31
@dorinka01 píše:
Holky díky moc za názory… stejně stále netuším jaký kočárek by byl ten nej mám takové dost náročné požadavky :think: , malý podvozek ale stabilní, skladný do auta, s velkou korbou,nacvakávací sedačkou, do terénu, nafukovací kola, větrání ve stříšce, jako sporťák velký aby se vešel fusak ale lehký ke složení a zvedání, aby projel sněhem a aby pěkně houpal, jo a ještě nesmí být široký, kvůli výtahu. Myslím, že mám smůlu… :lol: :lol: :lol:

easy walker :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
14.5.12 14:32

No já měla podobné požadavky jako ty, jen na velkou korbu jsem rezignovala a vyplatilo se to, jak jsem psala, malý šel v 5,5 měsících do sporťáku protože chtěl vidět ven. Mám Mutsy Urbanrider a absolutní spokojenost. Náš ultraúzký výtah zvládne jako jeden z mála a vejdeme se ještě k němu i my dva :-) A vešel se mi celý i s nasazeným sporťákem složený do kufru Nissanu Almery sedanu, takže skladný je také. Odvětrání v boudě nemá, ale zato má super letní stříšku, která je lepší než všechny boudičky světa :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
14.5.12 14:34

Tohle splňuje Roan Marita, má i to větrání, dobře se skládá do auta, houpe, podvozek je stabilní a vejde se i do panelákového malého výtahu, je do terénu, ale i lehký, má velký a otočný sporťák, nacvakávací sedačku…atd. Měla jsem ho a kam se hrabou otočná kolečka, co jsem měla na dalších kočárech. Jinak z trojkolek tohle splňuje ten Cam Cortina. Ale nehoupe nijak závratně a do výtahu se vejde jen taktak, musim otočit rukojeť a nadzvednout ho.

@dorinka01 píše:
Holky díky moc za názory… stejně stále netuším jaký kočárek by byl ten nej mám takové dost náročné požadavky :think: , malý podvozek ale stabilní, skladný do auta, s velkou korbou,nacvakávací sedačkou, do terénu, nafukovací kola, větrání ve stříšce, jako sporťák velký aby se vešel fusak ale lehký ke složení a zvedání, aby projel sněhem a aby pěkně houpal, jo a ještě nesmí být široký, kvůli výtahu. Myslím, že mám smůlu… :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2275
14.5.12 17:11

Ještě jednou díky. šátkovala bych, ale mám vyhřezlé 2 ploténky, tak mám už teď stažený zadek z tahání prcka. Díky za postřehy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí