Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pani doktorka je nějaká moc hr ne? Nesla bych, casu mas dost a nevidim důvod vyvolávat jen proto, ze jsi otevrena na par cm, s timhle nalezem se da v poho jeste fungovat.
Ja bych pristoupila na nejakou formu postouchnuti, pokud by se to prehouplo pres 5cm, protoze tech druhych 5cm jde mnohem rychleji a fakt bys to nemusela stihnout.
Ale spis bych brala Hamiltona, klystyr, k tomu konev zazvoroveho caje, tabletku fakt ne, na 8cm a vic bych adi akceptovala pichnuti vody.
Jo tak dneska to bylo na kontrole na 5cm. Jela jsem domů, ale doktorka mě pouštěla nerada, tak já mám fakt už z toho celkem strach, vyloženě mi doporučila, abych přijela ráno na to vyvolání. Už jsem z toho tak vynervená, že na to snad fakt přistoupím, abych už měla klid ![]()
Holky obnovuji diskusi-jsem 33.tyden a od pocatku na lecich kvuli vysokemu tlaku, ted navic cukrovka s inzulinem..dr mi rekla, ze to do terminu nevidi, ze by se slo driv na vyvolani..mam 2 otazky:1),byl nekdo kvuli temto diagnozam na vyvolani a v kolikatem tydnu? 2) jak to vyvolani probiha, kdyz vlastne telo neni pripravene? boli to vic nebo neni pak treba sekce? moc diky za odpovedi
Tak to mne v 38 tydnu rekla por. asistentka ze muzeme zacit prirozene, teplou sprchou, cervene vino, sex a prochazky. Taky mi pak delala Hamiltona. Porodila jsem tri dny po terminu.
Dámy, obnovuji diskuzi - čekám třetí mimčo, zatím 30 týden.
První šlo přirozeně, druhé kvůli velikosti císařem a třetí bych ráda opět přirozeně. Bohužel prý mě čeká císař, pokud bude mít malá 3,5 kg a více; pokud se nestihne otočit hlavičkou dolů nebo pokud bude problém s jizvou (pobolívá mě celé těhotenství).
A teď dotaz - myslíte, že když bude vše ok a v 38 týdnu už bude mít malá skoro tu hraniční váhu, že mi na mé přání porod vyvolají, abych mohla odrodit přirozeně?
Já prostě císaře nechci, ještě měsíc po něm jsem se skoro nemohla hnout, zanítilo se mi to a první týden jsem ani nemohla jít s kočárkem na procházku, jaká to byla bolest. O rok po porodu, než jsem znovu otěhotněla, mě jizva stále pobolívala a nedokážu si představit to prožívat znovu. Už mám z toho předem hrůzu, už skoro nemyslím na nic jiného ![]()
Nebo je tu někdo, kdo to měl stejně a druhá sekce už byla v pohodě a nebylo to tolik omezující, problémové a bolestivé?