Vyvolání porodu před termínem

530
16.2.13 14:03

vyvolani porodu pred terminem

Ahoj holky
Myslite ze je mozne o zazadani vyvolani porodu pred tetminem???
Jde mi o to ze jsem uz ve 37t a nemizu uz vic.
Nabrala jsem cca 20kg jsem otekla a stale natejkam chodit mi dela problem a opravdu po telesne a i
dusevni strance se necejtim moc dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4637
16.2.13 14:34

Zazadat muzes, tezko do toho ale nekdo pujde, neni-li na strane tve ci ditete zavazny problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
16.2.13 14:39

Nežádala bych. Nějak bych se to pokusila vydržet. Porod začíná sám v nějakou určitou dobu kvůli nějakému důvodu. Vyvoláním porodu se často zasáhne do nějaké přípravy v těle a pak jsou zbytečně komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
16.2.13 14:40

JJa byla taky strasne otekla. krecaky naběhle - no hrůza. a to byl srpen a vedro k nevydrzeni.mela jsem první porod vyvolavany-des bez hrůza. takže jsem se to snazila vydržet a malou popohnat úklidem atd. beztak mi to bylo k nicenicemu.poro bto vyvolavany-přenášela jsem. Věřím, že to není nic příjemného a člověka tobě„obtěžuje“,ale za mě vyvolavany-des porod nebrat:-) jediné až nebude úniku…A pokud nemáš nějaké komplikace, myslim že ho neudělají. drž se. posilam hodně síly. ps: omlouvám se píšu z mobilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saminomimino
16.2.13 15:16
@Elata píše:
Nežádala bych. Nějak bych se to pokusila vydržet. Porod začíná sám v nějakou určitou dobu kvůli nějakému důvodu. Vyvoláním porodu se často zasáhne do nějaké přípravy v těle a pak jsou zbytečně komplikace.

svatá pravda

• Citovat
  • Upravit
27009
16.2.13 15:19

První porod mi vyvolávali 3 týdny před termínem(zdravotní komplikace) a byl to děs…třetí porod nabrala jsem skoro 30 kg rodila jsem v v září takže ty největší vedra, otékala jsem stylem 3kg za týden a nikoho nenapadlo mi porod vyvolat…hold to k těhotenství patří, to už vydržíš! problémy miminka za to fakt nestojí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saminomimino
16.2.13 15:22

Vydržela jsi to 9 měs tak těch pár týdnů už musíš zvládnout :),vyvolávaný porod, pokud není extremně nutný má většinou špatný průběh, končí sekcí, mimo to se zasahuje do přirozeného procesu, kdy se porod rozběhne sám, mimo to, ti to žádný doktor na tvoji žádost neudělá, pokud nejsi v ohrožení života ty nebo dítě, že to nezvládáš asi nenní indikací k indukci, zkus se dát do kupy, protože po porodu budeš mít na starost uzlíček co tě bude potřebovat, takse nehroutit a věř mi že kdyby to skončilo císařem, budeš na tom asi ne moc slavně především fyzicky, nevím jestli čekáš první dítě ale pokud jo, lehni a ani se nehni, nech se hýčkat a vydrž až se mimčo samo rozhodne vylézt, mimochodem já u druhého dítka nabrala 25 kg a zvládla jsem to mimo to psychický špatný stav je konci těhu normální!!,známá nabrala i 30kg takže s tou 20 tkou to nějak doklepeš, Drž se!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.13 15:38

Možný to je a i se to praktikuje nemusíš mít ani zavažný zdravotní důvod

• Citovat
  • Upravit
530
16.2.13 15:41

Holky dekuji za nazory je to moje pevni mimco.
Snad to nejak doklepu ten psychicky tlak jsem necekala. Cejtim se strasne osklive nic mi neni a naha se na sebe uz nemohu ani podivat.
Holit se nezvladnu nebo bez namahy obleknout :-(
snad se me holcicce zachce vykouknout ven o neco drive.
Moc jsts mi pomohli dekuji <3 <3 <3 @saminomimino @Crystal87 @saminomimino @Ladikacka @Elata @MaDoRaBe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
16.2.13 15:44
@13majda13 píše:
Holky dekuji za nazory je to moje pevni mimco.
Snad to nejak doklepu ten psychicky tlak jsem necekala. Cejtim se strasne osklive nic mi neni a naha se na sebe uz nemohu ani podivat.
Holit se nezvladnu nebo bez namahy obleknout :-(
snad se me holcicce zachce vykouknout ven o neco drive.
Moc jsts mi pomohli dekuji <3 <3 <3 @saminomimino @Crystal87 @saminomimino @Ladikacka @Elata @MaDoRaBe

Já tomu rozumím ale ale ber to tak…je to tvé první tak se můžeš válet(já tohle prožila se dvěma malýma už venku:)) a za druhé nejsou vedra:)a 20 kg dáš dolů hned uvidíš…mně to nejde až těd ale u prvních dvou dětí jsem shodila víc jak jsem přibrala..konce těhu jsou prostě náročný. Klidně se válej, spi…dlouho to totiž už trvat nebude:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
16.2.13 15:51

Ne pokud není zdravotní indikace(a ani ji lékaři „nevymyslí“ pacientce na přání), tak podle zákona jde porod vyvolat nejdřív ve dni 40 plus 0(den termínu)..Toto je možné i bez zdravotní indikace, jmenuje se to Programovaný porod a má to jakousi právní oporu..Někde se to praktikuje jako placená nadstandartní služba, někde je to zdarma.

Já jsem měla porod vyvolávaný ve 38 plus 2 - k vůli své srdeční vadě a porodu ve vzdálé porodnici, porod proběhl bez komplikací, rychle, za 4 hodiny. Lékaři ale říkali, že jsem byla připravená tak, že stačilo mě „nakopnout“, jinak by to taky neudělali. Což je pravda, dostala jsem půl tablety zavedené a vše se spustilo. Žádné kapačky oxytocinu, nic podobného. Ale protože mám negativní RH faktor plus blbou krevní skupinu nekompatibilní s otcem dítěte a malá to podědila, byly problémy - těžká žloutenka léčená fototerapií, po návratu domů za pár dnů zase do nemocnice na fototerapii. Dcerka, ač byla dva roky kojená, byla velmi náchylná ke všem nemocem, chudokrevná. Faktorů mohlo být víc, ale já to částečně přisuzuju i tomu vyvolání před termínem(v kombinaci s těmi dalšími faktory).

U třetího porodu už jsem to tak nechtěla, domluvila jsem se, že donosím do termínu a když se porod nerozjede sám, tak teprve potom vyvolání.
Naštěstí se rozjel den před termínem spontánně :)

No ale ty naše problémy nejsou pravidlem, známá rodila ve 38 plus 0, protože měla hraniční jaterní testy a vyšší krevní tlak, ale nebylo to zase tak hrozné..Ona si to přála, měla toho psychicky po krk, domluvila se s doktory, ona i mimčo bez komplikací :D Ale tam to doktoři opřeli o ty hraniční výsledky a tak to zdůvodnili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
16.2.13 15:59

Zakladatelko, proste vydrz, chapu, ze konec je narocny ale dovol miminu, at se radne „dopece“. Ja mela hlavu dcery od 23tt narvanou v panvi, ta hlava tam i rostla, hnula mi kostrci, takze nemuzu pohodlne sedet. Kazdy ma neco, ver tomu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.2.13 16:06

Taky bych nebyla pro vyvolávání, zvládneš to, užívej si bříška, a toho, že máš klid a můžeš odpočívat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.2.13 18:34

Zažádat můžeš, jestli do toho někdo půjde, je už věc jiná. Nečetla jsem diskuzi, ale přidám svou do mlýna… u mě pokusy o vyvolání od 38tt., tedy dva týdny před termínem kvůli synově velikosti. Jezdila jsem dvakrát týdně do porodnice sbalená a vždy s tím, že pokud bude vhodný nález, už si mě tam nechají a začne se s vyvoláním. Pokaždé mě vrátili domů - nález špatný, já úplně zavřená, mimino pořád vysoko, doslova mi řekli, že v tomto si to na triko nevezmou, že by to taky mohlo skončit akutním císařem a zbytečně bychom trápili mě i dítě v břichu. Nakonec jsem porodila dva dny po termínu, kdy se nález alespoň o trošinku pohnul a šla zavést tableta. S vyvoláním se ale začalo až poté, co byl provedený zátěžový test, aby bylo vidět, jak mimino a děloha reaguje a co lze nebo nelze očekávat. Od tablety jsem porodila do tří hodiny, od první kontrakce do 90 minut.

Já bych na vyvolání „jen tak z plezíru“ nešla, přeci jen tam jsou určitá rizika a 37tt. už je k tomu porodu blízko, už to fakt nestojí za řeč. Taky jsem se cítila hrozně, nahoře 20kg, šíleně jsem otékala, nohy jsem měla jak slon, všechno mě bolelo, spát jsem nemohla, v podstatě jsem jen přežívala. :mrgreen: A přežila jsem. A to byl červen a tenkrát už šílená vedra. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
16.2.13 18:48

Klidně požádej

Jestli je mimčo dostatečně velký a ty se necejtíš tak klidně. Mně vyvolávali porod v 37+1. Kvůli psychiatrické diagnóze, už jsem potřebovala léky. Po porodu mi zastavili laktaci. Malej měl 3,30kg a byl úplně v pořádku. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí