Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na UZ mi zjistili vysokou sliznici děložní
Zaniklé těhotenství
Asi 8 tt. Trochu krvácím a trochu mám křeče v podbřišku. Nic výrazného. Doktorka mi řekla že počká třeba se to rozjede. Jinak mě doporučuje kyretáž. Jak se tomu vyhnout. Nechci na to jít. Už jednou jsem musela. Nic příjemného. Děkuji za rady. Co vám pomohlo?
@Azat píše: Více
A proč teda píšeš o 8m? Nemáš jen posunutý cyklus? Nebo jsi mela pozitivní test? Pokud ano, tak ve vaječníkách nic neni?
Tak to je divné. To bylo tedy jen biochemické? Jinak by tam musel být už váček a embryo. Když jsi byla naposled u doktora, co tedy viděl?
Ty máš těhotenství potvrzené testem? Jen kvůli vysoké sliznici se přece na kyretáž neposílá, to lze vyřešit injekcí na vyvolání menzes.
Bylo tam vše a za dva týdny to zaniklo. Teď už je tam vysoká sliznice. Doktorka píše děloha bez gravity.
Pokud se embryo vstřebalo, tak bych se na kyretáž hnát nenechala. Dřív nebo později si s tím. Tělo nejspíš poradí samo.
Tak se čistíš sama. Ja tenkrát pila kontryhelovy čaj na podporu vyčištění. Ale byla jsem 12+ a uz jsem musela na kyretáž. Velikost odpovídala 9tt a tělo nechtělo pustit samo.
@Janli ano. Byla jsem těhotná. Tedy 4 týdny. Pak se objevilo krvácení. Doktor mi nasadil progesteron. Chvíli byl pokoj. Pak zase. Na kontrole řekla doktorka, že tam nic nevidí. Jen vysokou sliznici. 18 mm.
Tak jestli už je tam jen vysoká sliznice, tak by se měla normálně spustit menstruace.
Moc tomu nerozumím, u toho doktora jsi byla ve 4tt?
@Janli ano. Byla jsem těhotná. Tedy 4 týdny. Pak se objevilo krvácení. Doktor mi nasadil progesteron. Chvíli byl pokoj. Pak zase. Na kontrole řekla doktorka, že tam nic nevidí. Jen vysokou sliznici. 18 mm.