Vyvolávaný porod a maliník

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4441
5.3.12 14:13

Ahoj, rozumím ti moc dobře. :hug: Termín mám 12.3. a taky jsem po císaři. Přenášet mě nenechají. Takže taky dělám úplně všechno - maliník piju od 36tt, sex, teplá vana, červený vínko, do schodů chodim pořád. A mám doma taky malýho raracha, takže se nezastavim. Prostě pod tu kudlu znova nechci.
Dr. mi řekla, že porod můžou vyvolat, ale opravdu šetrně a pomalu.

První mi taky vyvolávali, není se čeho bát. Dostala jsem tabletu, do hoďky mi začaly bolesti, který se postupně zesilovali (jako když začneš rodit klasicky). Já ale měla problém s placentou,tak proto se šlo nakonec na císaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
5.3.12 14:29

maliník jsem pila a nic moc jsem teda nepozorovala :-D taky jsem přenášela a maliník teda porod opravdu nevyvolá :)
vyvolávaný byl asi jako jiné porody…nevím proč někdo píše že vyvolávání bolí…vždyť on to je porod takže u toho opravdu nečeká nikdo že budeš tancovat a juchat po sále :-D
a jinak maliník jako takový má spíše vliv na svaly pánevního dna
 http://zena-in.cz/…stvi-a-porod

ale jak moc je to opravdu průkazné ti neřekne nikdo, někdo prostě má štěstí na lehké porody , někdo ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
5.3.12 15:42
gabi.design píše:
Já jsem ti už v nějaké diskuzi psala. Rodila jsem vyvolávaně, malej musel taky v termínu ven, kvůli velikosti. Do porodnice jsem nastoupila v úterý po obědě, vysvětlili mi co a jak, podle plánu jsem měla rodit až ve středu dopoledne. Chacha. Vyvolávaný porod není vždycky hrůza. Po tom nástupu se mnou vyplnili papíry, udělali mi zátěžový test s oxytocinem, jak na to děloha a mimino reagují a v šest večer mi zavedli první tabletu na otevření porodních cest s tím, že o půl osmé se udělá další monitor, zavedou druhou tabletu, třetí dostanu ráno a to si mě převezmou na sál a bude se teda jako něco dít. :D Ale po hodině od tablety jsem už měla pěkné kontrakce, místo o půl osmé jsem se hnala na monitor už v sedm, PA když mě viděla, tak nevěřila, že už mám takové bolesti. :mrgreen: Jo, stačilo 10 minut na monitoru a už mě vlekli na nejbližší sál, otevřená na dva prsty. To bylo asi čtvrt na osm. O půl osmé bylo na šest, píchli vodu a v osm na deset a šlo se tlačit. Fofry hrozný, přítel to málem nestihnul a malej se narodil před půl devátou, tlačila jsem 20 minut. ;) Klystýr, epidurál - nic se nestihlo. Bolelo to hrozně, ale nic, co by se nedalo vydržet. Pro mě bylo nejhorší to, že jsem neměla vůbec žádnou pauzu mezi kontrakcema, v podstatě to byla všechno jedna velká kontrakce. Ale i tak jsem to přežila a rodit bych šla z fleku hned. :P Hlavně se neboj, nestresuj. Třeba ještě porodíš sama a když i k tomu vyvolání přijde, tak se snaž být v klidu, ono je to hodně o tom, jak to budeš prožívat a jak budeš nebo nebudeš v pohodě.
:kytka: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
5.3.12 15:45
giraffe11 píše:
Ahoj, rozumím ti moc dobře. :hug: Termín mám 12.3. a taky jsem po císaři. Přenášet mě nenechají. Takže taky dělám úplně všechno - maliník piju od 36tt, sex, teplá vana, červený vínko, do schodů chodim pořád. A mám doma taky malýho raracha, takže se nezastavim. Prostě pod tu kudlu znova nechci.
Dr. mi řekla, že porod můžou vyvolat, ale opravdu šetrně a pomalu.První mi taky vyvolávali, není se čeho bát. Dostala jsem tabletu, do hoďky mi začaly bolesti, který se postupně zesilovali (jako když začneš rodit klasicky). Já ale měla problém s placentou,tak proto se šlo nakonec na císaře.
**no já to mam stejně,, termín podle utz mam 7mýho podle ms 12týho.. říkaly, že budou vyvolávat ale pomalu kvůli císaři, a taky protože ta placenta je ted 2cm pod jizvou.. no ono si asi nevybereš.. bolí asi oba ale maminky říkaj, že už by na císaře nešly.. já mám zk. jen s ním a byl teda fakt hroznej několik týdnů bolesti a ve finále se mi ani ta děloha asi nezavinula normálně, protože jsem měla ještě asi rok a půl nafoukllý břicho.. :poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
5.3.12 15:47

ahojky, taky mám ve středu termín…dnes kontrola, na porod to prý zatím nevypadá, ale do konce týdne bych prý porodit mohla…porodní cesty už se chystají, tak doufám, že to bude co nejdříve…bude to můj druhý porod, ale stejně jsem nervózní jako před prvním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
5.3.12 16:50

No nevybereš si, každej to taky snáší jinak. Já mám termín dle MS a UTZ stejnej, takže mě budou „řešit“ až za týden. Mimčo se zatím zdálo menší, jizva v pořádku, tak snad vše proběhne bez problému. Já ty bolesti po císaři měla děsivý, nikomu nic takový nepřeju. Hlavně jsem pak pár týdnů nebyla plně funkční a starat se o mimčo byla fuška…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
5.3.12 18:40
giraffe11 píše:
No nevybereš si, každej to taky snáší jinak. Já mám termín dle MS a UTZ stejnej, takže mě budou „řešit“ až za týden. Mimčo se zatím zdálo menší, jizva v pořádku, tak snad vše proběhne bez problému. Já ty bolesti po císaři měla děsivý, nikomu nic takový nepřeju. Hlavně jsem pak pár týdnů nebyla plně funkční a starat se o mimčo byla fuška…

ano já to samý :cert: a ted toho prcka doma,, to bude NĚCO :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky