Vyžijeme?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.5.11 11:25
lleennttiillkkaa píše:
Anonymní píše:
Miarei píše:
Anonymní píše:
Tak mi to máme tak, že přítel kupoval byt na sebe, děti nemáme, takže se bral jeho plat a jeho životní náklady: plat má v průměru kolem 19 000. Já ještě studuju a od rodičů měsíčně dostávám 4000, pak si ještě přivydělávám, ale to je tak nepravidelně a není to jisté, dělá to něco kolem dvou tisíc měsíčně. Úvěry jsme si braly dva, jelikož jsme neměli žádný vlastní peníze, protože jsme museli doplatit půjčku na auto. Od Lišky máme 1 300 000 a 250 000 u GE (jinde nám to nechtěli vzít, i když nám finanční poradce slíbil, že to vyjde). Celkově splácíme 12 000 cca 8 let, pak to klesne na 8000 na 6 let a pak to bude už něco kolem šesti na 14 let. Celkově splácíme 28 let. K tomu platíme ještě zálohy na byt+fond oprav 3700. Pak nějaký to pojištění, telefony, internet atd…a vychází to na cca 18500, takže v podstatě celá přítelovo výplata včudu. Z toho co mi dávaj rodiče se pokryje jídlo a benzín. A z toho co si přivydělávám a co přítel dostane jednou ročně zůčtování daně (10000) a prémie (asi taky 10000), tak z toho kupujem nový věci a tak. Zvládnout se to dá. Byt jsme kupovali jelikož byl kompletně předělaný a za výbornou cenu, navíc bych měla za rok pracovat, takže se to zvládne. Kdyby něco tak mám rodiče, zatim mi vždycky pomohli. V nájmu jsme platili téměř stejný peníze, myslim si, že je lepší to cpát do svýho a když člověk furt na něco čeká, tak nic nemá. Mě je 20, přítelovi 23, tak to aspoň bude brzo splacený.
hodně našponovaná situace a asi bych se denně modlila aby se něco nepokazilo.
Navíc bych se bála toho mládí. Oba jste mladý a už takový dluh. Cesty života jsou nevyzpytatelné
Opravdu můžeš být ráda za rodinu, která tě podporuje :-)
Jasně no a i kdyby něco, tak byt se dá prodat, už teď má vyšší hodnotu než jsme ho kupovali. Navíc je to jen rok, pak budu pracovat jak sem psala, za ten rok se nic jen tak nestane. A přítel o práci určitě nepřijde, pracuje ve firmě, kterou finanční krize nezasáhla vůbec a je tam celkem nejlepší v tom oddělení, dostal na starost tu nejdůležitější věc a kdyby se mu něco stalo, tak má 40 dní dovolený.
Drahoušku ty žiješ ve strašně růžovým světě. Třeba do firmy, kde pracuje můj chlap přišla krize až teď, víc jak 2 roky potom co vypukla. Taky mu najednou spadl plat o 4000 dolů.
Hele evidentně jsi přesvědčená o tom, že to všechno super zvládnete, tak do toho jděte.
Víš co to je brát si 100%hypo? Větší úroky.
Já uznávám, že pronájatý byt není žádná labuž, ale když ti najednou klesnou příjmy, tak se prostě zbalíš a jdeš do něčeho levnějšího. Prodat byt obtěžkaný hypotékou není tak jednoduchý, navíc než ho prodáš, tak to chvilku trvá a tu hypo musíš stejně platit.
Osobně mám stejný názor jako tvůj muž, že si se zamilovala do hezkýho bytečku a musíš ho mít stůj co stůj.
Neboj taky jsem si touhle fází prošla. Stejně jako fází mého muže, který neustále měnil názory vezmem hypo versus budem šetřit a až pak si vezmem hypo.
Nakonec jsme velmi slevili ze svých nároků a budeme kupovat byt, několik km od města, kde teď bydlíme, před rekonstrukcí, ale za pár šupů, který budeme mít za 10 až 15 let splacený.

Trušku sis to tu popletla, pořádně si to celý přečti. Já vdaná nejsem a nemám ani děti.

• Citovat
  • Upravit
27264
26.5.11 11:29
Anonymní píše:
lleennttiillkkaa píše:
Anonymní píše:
Miarei píše:
Anonymní píše:
Tak mi to máme tak, že přítel kupoval byt na sebe, děti nemáme, takže se bral jeho plat a jeho životní náklady: plat má v průměru kolem 19 000. Já ještě studuju a od rodičů měsíčně dostávám 4000, pak si ještě přivydělávám, ale to je tak nepravidelně a není to jisté, dělá to něco kolem dvou tisíc měsíčně. Úvěry jsme si braly dva, jelikož jsme neměli žádný vlastní peníze, protože jsme museli doplatit půjčku na auto. Od Lišky máme 1 300 000 a 250 000 u GE (jinde nám to nechtěli vzít, i když nám finanční poradce slíbil, že to vyjde). Celkově splácíme 12 000 cca 8 let, pak to klesne na 8000 na 6 let a pak to bude už něco kolem šesti na 14 let. Celkově splácíme 28 let. K tomu platíme ještě zálohy na byt+fond oprav 3700. Pak nějaký to pojištění, telefony, internet atd…a vychází to na cca 18500, takže v podstatě celá přítelovo výplata včudu. Z toho co mi dávaj rodiče se pokryje jídlo a benzín. A z toho co si přivydělávám a co přítel dostane jednou ročně zůčtování daně (10000) a prémie (asi taky 10000), tak z toho kupujem nový věci a tak. Zvládnout se to dá. Byt jsme kupovali jelikož byl kompletně předělaný a za výbornou cenu, navíc bych měla za rok pracovat, takže se to zvládne. Kdyby něco tak mám rodiče, zatim mi vždycky pomohli. V nájmu jsme platili téměř stejný peníze, myslim si, že je lepší to cpát do svýho a když člověk furt na něco čeká, tak nic nemá. Mě je 20, přítelovi 23, tak to aspoň bude brzo splacený.
hodně našponovaná situace a asi bych se denně modlila aby se něco nepokazilo.
Navíc bych se bála toho mládí. Oba jste mladý a už takový dluh. Cesty života jsou nevyzpytatelné
Opravdu můžeš být ráda za rodinu, která tě podporuje :-)
Jasně no a i kdyby něco, tak byt se dá prodat, už teď má vyšší hodnotu než jsme ho kupovali. Navíc je to jen rok, pak budu pracovat jak sem psala, za ten rok se nic jen tak nestane. A přítel o práci určitě nepřijde, pracuje ve firmě, kterou finanční krize nezasáhla vůbec a je tam celkem nejlepší v tom oddělení, dostal na starost tu nejdůležitější věc a kdyby se mu něco stalo, tak má 40 dní dovolený.
Drahoušku ty žiješ ve strašně růžovým světě. Třeba do firmy, kde pracuje můj chlap přišla krize až teď, víc jak 2 roky potom co vypukla. Taky mu najednou spadl plat o 4000 dolů.
Hele evidentně jsi přesvědčená o tom, že to všechno super zvládnete, tak do toho jděte.
Víš co to je brát si 100%hypo? Větší úroky.
Já uznávám, že pronájatý byt není žádná labuž, ale když ti najednou klesnou příjmy, tak se prostě zbalíš a jdeš do něčeho levnějšího. Prodat byt obtěžkaný hypotékou není tak jednoduchý, navíc než ho prodáš, tak to chvilku trvá a tu hypo musíš stejně platit.
Osobně mám stejný názor jako tvůj muž, že si se zamilovala do hezkýho bytečku a musíš ho mít stůj co stůj.
Neboj taky jsem si touhle fází prošla. Stejně jako fází mého muže, který neustále měnil názory vezmem hypo versus budem šetřit a až pak si vezmem hypo.
Nakonec jsme velmi slevili ze svých nároků a budeme kupovat byt, několik km od města, kde teď bydlíme, před rekonstrukcí, ale za pár šupů, který budeme mít za 10 až 15 let splacený.
Trušku sis to tu popletla, pořádně si to celý přečti. Já vdaná nejsem a nemám ani děti.

Tak se omlouvám, když tady je to samá anonymní.
Nicméně to nic nemění na tom, že nemáš jistý, že to co je teď bude i za rok a musíš mít plán, jak to uděláš v případě nějakýho krachu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.11 11:30

Jo a mimochodem už to zvládáme v pohodě platit už skoro rok, vyúčtování sme platili a pohoda navíc na účtu máme už nějaký finanční rezervy. Před Vánocema jsme spravovali auto za dvacet tisíc a po Vánocích jsme už měli zase minimálně půlku na účtu. Navíc i kdyby něco tak já můžu jít při škole pracovat ještě někam i když za pár šupů ale minimálně 5000 by z toho bylo. Ono je vždycky nějaký řešení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.11 11:33
kattkka píše:
Jako o praci muzes prijit kdykoliv spolehat ze krize se jich nedotkla je hloupost.A ze ma na starosti nejdulezitejsi vec co je ted nemusi byt za ctvrt roku.Ono je taky dulezite co by nasledovalo kdyz by vypoved dostal.Najde praci hned nebo ne atd.

Přesně tak. Navíc hypotéka je prostě na X let, není to úvěr na dva roky.

• Citovat
  • Upravit
29436
26.5.11 11:35

Příspěvek upraven 17.05.16 v 00:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
26.5.11 11:36

já bych do toho šla…11 tisíc mi stačí a to máme dvě malé děti a nároční jsem tak akorát :nevim: navíc podnájem je fakt děs to radši platit hypotéku…my ted anemáme tak vysokou máme malou a jen na 5 let :mrgreen: protože chlap je právě škudlil v tomto a nechtěl se omezovat na celý život no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.11 11:38
Anonymní píše:
kattkka píše:
Jako o praci muzes prijit kdykoliv spolehat ze krize se jich nedotkla je hloupost.A ze ma na starosti nejdulezitejsi vec co je ted nemusi byt za ctvrt roku.Ono je taky dulezite co by nasledovalo kdyz by vypoved dostal.Najde praci hned nebo ne atd.
Přesně tak. Navíc hypotéka je prostě na X let, není to úvěr na dva roky.

Ono je to ale stejně tak co by následovalo kdyby přišel o práci i kdyby jsme byli v nájmu (kterej říkám znovu byl za stejný peníze)? Neměli bysme kam jít stejně jako s tim úvěrem. Rodiče by v tomhle nepomohli. Takže mám to cpát do svýho nebo cizímu? A jak říkáte že si má člověk našetřit, my bysme třeba neměli z čeho…když bysme platili nájem. Bydlíme ve velkým městě, takže proto je to tak drahý. Až já budu vydělávat, tak to co zbyde z mýho platu se bude šetřit na garáž a na nový auto(naše je starý 11 let), aby jsme si pak nemuseli brát další úvěry.

• Citovat
  • Upravit
29436
26.5.11 11:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
26.5.11 11:40
gabi.design píše:
Anonymní píše:
kattkka píše:
Našel by. Ale s tou krizí to vim páč jim tak trochu vidim do účetnictví :) A vim s jakýma prachama se tam pohybuje. Pan majitel má x firem a hlavně hodně kontaktů a je to firma která má pobočky po celý republice a i na Slovensku.
A tu věc mít na starosti bude dál maximálně kdyby povýšil, neboť tam měli spoustu chlapů jinejch a nikdo nebyl tak schopnej jako on a když vždycky něco, tak mu hned volaj, skoro denně když přijde z práce. Teď měl dovolenou tak to dostal jinej chlap a udělal v tom nehoráznej bordel, že to ten můj dával skoro měsíc dohromady a všichni mu říkali ještě, že už přišel z dovolený. Takže o jeho práci se bát nemusim.
Ty máš tak trochu růžové brýle, ale to tě omlouvá mládí. Tohle je momentální situace, za rok nebo za deset let může být absolutně všechno jinak jako mávnutím proutku a ani nebudeš vědět jak. V dnešní době si nemůže být jistý nikdo a ničím. A svým místem už vůbec ne, stát se opravdu může cokoliv.

Presne tak.
me by zajimalo ve kterem oboru si takhle muzes fandit.
V dnesni dobe vim o jednom a i tam jsem v rovine ale zase vim sve. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
26.5.11 11:42
Anonymní píše:
Anonymní píše:
kattkka píše:
Ono je to ale stejně tak co by následovalo kdyby přišel o práci i kdyby jsme byli v nájmu (kterej říkám znovu byl za stejný peníze)? Neměli bysme kam jít stejně jako s tim úvěrem. Rodiče by v tomhle nepomohli. Takže mám to cpát do svýho nebo cizímu? A jak říkáte že si má člověk našetřit, my bysme třeba neměli z čeho…když bysme platili nájem. Bydlíme ve velkým městě, takže proto je to tak drahý. Až já budu vydělávat, tak to co zbyde z mýho platu se bude šetřit na garáž a na nový auto(naše je starý 11 let), aby jsme si pak nemuseli brát další úvěry.

Taky bydlim ve velkym meste.No ted uz za mestem a byt tu vysel skoro stejne jako ve meste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
26.5.11 11:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
26.5.11 11:43
Anonymní píše:
Anonymní píše:
kattkka píše:
Ono je to ale stejně tak co by následovalo kdyby přišel o práci i kdyby jsme byli v nájmu (kterej říkám znovu byl za stejný peníze)? Neměli bysme kam jít stejně jako s tim úvěrem. Rodiče by v tomhle nepomohli. Takže mám to cpát do svýho nebo cizímu? A jak říkáte že si má člověk našetřit, my bysme třeba neměli z čeho…když bysme platili nájem. Bydlíme ve velkým městě, takže proto je to tak drahý. Až já budu vydělávat, tak to co zbyde z mýho platu se bude šetřit na garáž a na nový auto(naše je starý 11 let), aby jsme si pak nemuseli brát další úvěry.

Jenomze krom toho ze skoncis pod mostem tak jeste s dluhama a s registrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
26.5.11 11:46
Anonymní píše:
Anonymní píše:
kattkka píše:

Jak už jsem psala, když přijdeš o práci a jsi v nájmu, tak se sbalíš a najdeš něco levnějšího a třeba holt i menšího. Byt obtěžkaný hypotékou se neprodává jen tak lehce a navíc pokud vím, tak po dobu fixace ho prodat ani asi nemůžeš(ale možná že se pletu). Navíc i když se rozhodneš ho prodat, tak tu hypotéku musíš platit než se prodá.
Ty máš jistotu, že až doděláš školu, že okamžitě najdeš práci? Ty máš jistotu, že najdeš práci ke škole? Můj táta do školy nechodí a přesto hledá práci s přestávkama už 2 roky a to může nastoupit okamžitě a je ochotný dělat cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.11 11:46

Víte co, tohle nemá cenu řešit, každej má na tohle svůj názor. A já si myslim, že rok neni až taková doba, aby se to nedalo nějak vydržet. Jak jsem psala s tim podnájmem a jak jsem řekla, lepší cpát peníze do svýho. Takže tak. Já nejsem člověk co se rád zadlužuje ale u toho bydlení bohužel žádná možnost neni, pokud nemáte movitý příbuzný. Jak se říká: Risk je zisk. A rok neni zase tak dlouhá doba.

• Citovat
  • Upravit
24320
26.5.11 11:49
Anonymní píše:
Víte co, tohle nemá cenu řešit, každej má na tohle svůj názor. A já si myslim, že rok neni až taková doba, aby se to nedalo nějak vydržet. Jak jsem psala s tim podnájmem a jak jsem řekla, lepší cpát peníze do svýho. Takže tak. Já nejsem člověk co se rád zadlužuje ale u toho bydlení bohužel žádná možnost neni, pokud nemáte movitý příbuzný. Jak se říká: Risk je zisk. A rok neni zase tak dlouhá doba.

to pise kdo zakladatelka??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel