Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janli
Máš recht, předsedo. Nač se rozčilovat a být stále napruzený, je to k ničemu a člověk si tím akorát kazí náladu sám sobě. A krátí život. K tomu tvému úvodnímu příspěvku bych dodala jen: dělejte den hezčí ostatním a dělejte ho hezčí hlavně sami sobě.
(Btw, tady na té diskuzi je dobře vidět, kdo tvou výzvu pochopil a kdo se bude mračit a kafrat i zítra
).
@Janli píše:
Ahoj děvčata,
v jedné z dnešních, teď už včerejších, diskuzí jsem si uvědomila kolik z nás vidí všechno kolem sebe špatně a stěžuje si, jak jsou na sebe lidi nepříjemný. Moje životní filozofie je ta, že co vyzařuješ, to taky přitahuješ! Zamyslete se nad tím, jak působíte na lidi kolem sebe. Jestli chcete, aby byl váš den hezčí, začněte ho dělat hezčí samy ostatním. Rozhlédněte se kolem sebe, kolik lidí se mračí. Neděláte to taky? Jen tak z principu, protože to čekáte od ostatních? A pak se divíte, že na vás někdo kouká s načučeným ksichtem? Mám na to jednoduchý recept, usmívejte se. Jen tak bez důvodu, jen pro tu radost z úsměvu. A najednou zjistíte, že se ostatní usmívají na vás. Dělám to s oblibou v supermarketech. Na každýho, koho míjím s vozíkem a navážu oční kontakt, se usměju. Za chvíli zjistím, že se usmívá půlka obchodu. Ta druhá usilovně přemýšlí, co se to sakra děje
. Když do mě někdo vrazí vozíkem, s úsměvem se mu omluvím, že mám zavazení jako koníčka
. Kolik myslíte, že na mě bylo za loňský rok nepříjemných lidí? Jeden, jeden jediný.
Byla bych ráda, aby nás bylo víc. Tak co, připojíte se???![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
P. S. V marihuaně ani jiných narkotikách nejedu
Já souhlasím. V životě jsem měla problém jenom s pár lidmi. Úsměv dělá své ![]()
Jako já s tím také souhlasím, ale přijde mi to nemožné, aby jednou diskuzí někdo změnil zažité vzorce chování. Já se také zubím na každého, takže problémy s nepříjemnými lidmi nemívám, ale představte si, že vám teď někdo řekne, že je třeba se na každého tvářit vážně a podezřívavě. Byly by jste toho schopné? Já tedy ne. Takže smějící se budou dál smát a ty ostatní se budou tvářit pořád stejně.
Ale občas je třeba si připomenout, že úsměvů není nikdy dost, to zase jo…
No někdy je těžké si uchovat dobrou náladu, ráno se cítím super a večer jsem z těch lidí uplně vysátá, na někoho úsměv funguje, někdo zas přemýšlí jak to, že je ten či onen šťastný a už má tu potřebu mu to nějak znepříjemnit..tady se úspěch neodpouští ![]()
@maskovak píše:
Jaké je téma diskuse? Máme sem poslat smajlík? Nebo jsme nabádáni, ať jsme pozitivní? Smajlík tedy posílám, ale nechápu smysl diskuse podobně jako @Petruna21![]()
Co na tom nechápeš? Lidi jsou nejen evidentně naštvaný, ale taky dost natvrdlý. ![]()
Holky, osobně tohle (co píše zakladatelka)mi vždy pomáhalo při jakémkoliv „jednání“, ať už na poště, se zdravotním personálem, v bance, s prodavačkami…prostě vejít s úsměvem, nahlas pozdravit a opravdu jsem se setkávala s příjemnou odezvou. Je fakt, že někdy jsem sebe do toho nutila a někdy si zas připadala jako debil, ale v podstatě to vychází, lidi jsou příjemnější. Jediné místo, kde hned u vchodu nasazuji „pitbull face“ je místní Dr. Max (kde si děvčata hrají na doktory)-ale to je mimo téma.
Jeeeee pripomnela jsi mi oblibeny citat „Usmev nic nestoji, ale nase.re tolik lidi, ze rozhodne stoji za to se usmivat.“
ja se usmivam casto a rada. Vypadam tak o dost lip. Mam mesic do porodu, na obliceji divokou puberu a jsem cela ohnusla a otekla a bez usmevu bych byla fakt uz jen hrouda hnusu.
takze devcata, usmev a mavat!
Nemám problém úsměv rozdávat a ráda. Hlavně mě to nic nestojí a sama vidím reakce… ![]()
Na druhou stranu bych výjimečně potřebovala zbroják jen na pohled ![]()
Tohle je nahodou vyborne tema. A moznost, aby se kazdy nad sebou zamyslel. Usmev je jedna vec, urcite super ale nadhodim dalsi. Denne najezdim desitky kilometru po okreskach a je neuvetielne, co všechno clovek vidi ve skarpach. Kelimky, pytliky, krabice ale i pytle s odpadky. Vzdycky si rikam, co to je za lidi, kteri vyhazuji odpadky podel silnic a nejednou se mi stalo, ze potkam mladika nebo slecnu v lepsim aute a lup uz se z okynka kutali krabicka od cigaret. To stejne je se psy a jejich panicky. Klidne jdou a nechaji mi na chodniku pred domem hovvno jak lidska ruka a o deset centimetru dalsi a dalsi. Na rohu ulice je pritom drzak s pytliky zadarmo a lidi proste nesbiraji. Bydlime tady asi pet let a kdyz to pocitam denne tu projde tricet pejskaru. Vite jak vypada popelnice po peti letech pravidelneho pocuravani? Z boku uz vznika dira. A smrdi tak, ze ani savo nepomaha.
Je to proste vsechno o elementarni slusnosti a ta obecně v nasi spolecnosti chybi.
@Kelliee Jee, u vas taky?
U nas je Maxu vic a vsude jsou chytrý jak rádio, to same v prodejnach Albert, tam mam vzdycky pocit, ze jsem se vrátila v case min. o 30 let do nejake Jednoty… Ale jak tu nekdo psal, ze nekterym lidem den usmevem zkazis, tak o to prave jde, ne?
Obcas to za to dokonce i stoji
S usmevem jde vsechno lip a ja se pridavam
Mne ho uz 5 mesicu vyvolava nase zlaticko hned od rana - mala se taky moc rada a krasne smeje ![]()
Mne to vzdycky pokazi nejaky kysely cumak, ktery se ne a ne usmat v odpoved. ![]()
@Emimin7 píše:
Mne to vzdycky pokazi nejaky kysely cumak, ktery se ne a ne usmat v odpoved.
To mi trochu připomnělo.. Včera jsem jela busem a stoupla si vedle sedícího dědy. Zvedl ke mě oči, tak jsem se na něj usmála. A ten děda povídá - No, na mě se culit nemusíte, já vás sednout nepustím. ![]()
Jinak ano, souhlasím, s úsměvem se nikdy nic nezkazí a v drtivé většině ho lidé oplácí ![]()