Darování darovaného u sourozenců

Anonymní
8.2.18 13:54

Darování darovaného u sourozenců

Dobrý den, zajímá mě, jak řešíte například situace, kdy starší dítě vyroste např. z jízdního kola, které dostalo kdysi k narozeninám…a k dalším narozeninám mu chystáte jako dárek větší kolo. Když to dítě má mladšího sourozence, dáváte mu kolo po starším „jen tak“ nebo ho hodíte do pucu a dostane ho jako dárek? (kolo bylo příklad, ale takových věcí je celá řada..a když se zamyslím že kolikrát i to starší dítě třeba dostane věc z druhé ruky jako dárek…pak nevím, jak z toho ven u druhého dítěte) Jak to děláte vy? kupovat všem všechno nové mi přijde dost konzumní systém, navíc pokud jde o věci krásné, nepoškozené a používané třeba jen sezónně) Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6100
8.2.18 14:00

Ty jo tak nás bylo 5, ale nikdy jsem nedostala použitý dárek. Asi by mě to i mrzelo. Prostě bych mu dala např. kolo jen tak a k narozeninám to co si přeje jiného. Pokud by toho měl hodně domluvila bych se třeba na nějaký dražší oslavě v Hopsáriu atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
8.2.18 14:01
@Anonymní píše:
Dobrý den, zajímá mě, jak řešíte například situace, kdy starší dítě vyroste např. z jízdního kola, které dostalo kdysi k narozeninám…a k dalším narozeninám mu chystáte jako dárek větší kolo. Když to dítě má mladšího sourozence, dáváte mu kolo po starším „jen tak“ nebo ho hodíte do pucu a dostane ho jako dárek? (kolo bylo příklad, ale takových věcí je celá řada..a když se zamyslím že kolikrát i to starší dítě třeba dostane věc z druhé ruky jako dárek…pak nevím, jak z toho ven u druhého dítěte) Jak to děláte vy? kupovat všem všechno nové mi přijde dost konzumní systém, navíc pokud jde o věci krásné, nepoškozené a používané třeba jen sezónně) Díky

Pokud by něco takového bylo dáme jen tak. Přece nedostane dárek k narozeninám co byl už použitý ;) To by se malá cítila ošizená navíc po nejstarším nemá co dědit. max po něm zdědila lego duplo a to dostala jen tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
8.2.18 14:01

Dávám jen tak a k narozeninám nebo Vánocům dostává nove věci. Je mi fuk jestli je to konzumní, ale recyklovat dárky po starším bratrovi, které notabene zná, mi nepřijde fér vůči mladšímu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
8.2.18 14:03

Věci co dostal starší, dáváme mladšímu jen tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
8.2.18 14:08

Nam se druha holcicka teda teprve narodi, ale hracky a veci po segre normalne podedi a k narozeninam a k vanocum bude dostavat veci jine. Prece nebude prvni dite celou dobu ve vyhode, jen proto, ze je starsi. A druhatko chudak, co vsechno podedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
8.2.18 14:12

Po sourozencich dedi jen tak. Sekacove veci nedavam jako darek ani starsimu. Nove veci dostava jako darek, je to pro nej bonus, ze je nove, ale zas mu to zabere misto jako darek. Mladsi dedi, nove nema prakticky nic. Tak zas dostane jako darek nejakou hra ku, obleceni, nebo jineho pro radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.18 14:23
@Boudová píše:
Ty jo tak nás bylo 5, ale nikdy jsem nedostala použitý dárek. Asi by mě to i mrzelo. Prostě bych mu dala např. kolo jen tak a k narozeninám to co si přeje jiného. Pokud by toho měl hodně domluvila bych se třeba na nějaký dražší oslavě v Hopsáriu atd…

zatím jsou děcka malé (2 a 4) a jak jsem psala, kolikrát dostanou použitý dárek ani o tom neví že je to třeba z bazaru…nic špatného na tom nevidím

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.18 14:25
@Markéta80 píše:
Pokud by něco takového bylo dáme jen tak. Přece nedostane dárek k narozeninám co byl už použitý ;) To by se malá cítila ošizená navíc po nejstarším nemá co dědit. max po něm zdědila lego duplo a to dostala jen tak ;)

jj ale zas může být ošizený tím pádem i ten starší protože on ty věci dostává k narozeninám (kolo, lyže) a sourozenec je dostane jen tak + ještě další dárky :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.18 14:26
@vertunka píše:
Nam se druha holcicka teda teprve narodi, ale hracky a veci po segre normalne podedi a k narozeninam a k vanocum bude dostavat veci jine. Prece nebude prvni dite celou dobu ve vyhode, jen proto, ze je starsi. A druhatko chudak, co vsechno podedi.

a nebudou se pak ty věci všechny hrozně hromadit? já uvažovala že prodám tu věc po starší (třeba kolo) a mladší dostane taky k narozkám kolo ale jiné…ale je to trochu nepraktické v tom, že pak by se nic nemohlo dědit…

• Citovat
  • Upravit
59394
8.2.18 14:28
@Anonymní píše:
jj ale zas může být ošizený tím pádem i ten starší protože on ty věci dostává k narozeninám (kolo, lyže) a sourozenec je dostane jen tak + ještě další dárky :nevim:
čím ošizený :mrgreen:. Vždyt tomu urostl takže dostane zase nové, naopak sourozenec vše dědí. Vali má výhodu že je holka takže klučičí dědit nemůže, teda může ale na klučičí kolo by nesedla :mrgreen: Takže to beru že by to ještě využila, k anrozeninám, svátku, Vánocům… dostává nové a holčičí. navíc dostává to co chce a přece jenom co zajímalo nejstaršího malou nezajímá :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
8.2.18 14:29
@Anonymní píše:
jj ale zas může být ošizený tím pádem i ten starší protože on ty věci dostává k narozeninám (kolo, lyže) a sourozenec je dostane jen tak + ještě další dárky :nevim:

Vždyť ten další dárek může být něco menšího nebo něco co využijí oba, třeba společenská hra.
Navíc my jsme nikdy nehráli na lyže k vánocům, kolo v na jaře k narozeninám. Prostě když to dítě potřebuje, pořídí se mu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Lama Lama tomu rozumím jen mi přijde že staršímu kupuju věci užitečné, které bych koupila tak či tak (letos brusle na led) a mladšímu pak jen prkotiny které nepotřebuje nebo jsou vcelku zbytečné…prostě už taková ta rozežranost kdy už člověk neví co by tak ještě koupil když všecko to „užitečné“ má po starším..a zas chudák starší si nic nenavymýšlí protože potřebuje nejdřív ty základní věci :think: právě vidím znevýhodněného spíš toho staršího

• Citovat
  • Upravit
10905

On bude rozdíl, když člověk dostane jako dárek věc z druhé ruky někoho cizího a z druhé ruky vlastního sourozence. To druhé mi přijde tak nějak horší :/
Je fakt, že jsem celé mládí dědila a od určitého věku se mi to výrazně zajídalo, tak nebudu objektivní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.18 14:31
@Satisfaction píše:
Vždyť ten další dárek může být něco menšího nebo něco co využijí oba, třeba společenská hra.
Navíc my jsme nikdy nehráli na lyže k vánocům, kolo v na jaře k narozeninám. Prostě když to dítě potřebuje, pořídí se mu to.

tak na to my hrajeme..jsem s nima sama..a i když jsem nebyla, vždycky se dávaly ty věci k narozkám..jjá v tom byla taky takto vychovaná (ps: kolo ani lyže dítě nepotřebuje prakticky vzato)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová