Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj dámy.
Dneska si jdu vyzvednout, nebo se resp. podívat na použitou autosedačku Maxi Cosi. Není uplně za málo peněz 1500 kč, ale zase inzerují, že je po jednom dítěti, tak vlastně za málo peněz je, ale co mě zajímá, na co si dát pozor? Autosedačku jsem v ruce držela snad jednou. Nechci aby mě někdo natáhl - už se snažili mě natahnout s kočárkem a Manducou. Proto tendle blbej dotaz.
Děkuji všem zkušenějším co poradí.
@Tejule Asi bych si zkontrolovala polystyren pod potahem, zda drží, když skubnes pasy a aby Ti popr. v autě ukázka paní, zda sedačka drží, jak má i jak se má tam dávat.. Možná se paní bude na Tebe naštvaná, co všechno chceš vidět.. Ale budeš do toho dávat dítě a i já když jsem cokoliv prodávala, tak jsem v tom neměla nejmenší problém..
Autosedačku z druhé ruky bych nekupovala. Nikdo Vám neřekne zda byla bouraná. Už náraz v malé rychlosti, může způsobit nevratná poškození v konstrukci autosedačky. A vlastně to vůbec nemusí být vidět. Pokud to máte po kamarádce, nebo po někom koho velmi dobře znáte, tak ano, to bych koupila. Já mám půjčenou autosedačku od bratra.
Nás jednou natáhli s kočárkem, a teď jsme koupili nový, už sportovní. Koupili jsme ho v akci. Dá se i na akcích ušetřit.
Pokud to jde raději si připlaťte.
Sundat potah a zkontrolovat polystyren. První sedačku jsem tvrdila, že bych nikdy použitou nekoupila. Ale pak jsme ji prodali i s kočárkem. Tak n druhé jsem chtěla i nějakou lepší a hlavně větší, takže jsme taky kupovali z druhé ruky. Poprosila jsem ještě paní o čestné prohlšení, že sedačka není bouraná. Sice nevím, jestli by mi to k něčemu bylo
, spíš jsem to chtěla kvůli reakci té prodávající.
Jo děkuji. Ty polystyreny jsem slyšela. Přijde mi smutný se tady na todle ptát. Ja jsem asi blbá, že bych nikdy nechtěla prodat špatnu věc, ale hold dneska je všem všechno uplně jedno. Zatím koukám po bazarových, pokud se objeví nějaka fakt dobrá koupím bazar. Nová se dá koupit vždy ![]()
Jo a ještě pokud je sedačka použivana 9 měsíců, jak může být odřená a obouchaná, jen tak pro představu.
@Tejule píše:
Jo a ještě pokud je sedačka použivana 9 měsíců, jak může být odřená a obouchaná, jen tak pro představu.
To záleží, jak se k ní chovají. Pokud se jedná o vajíčko, tak to mé je po 2 dětech bez nějakých větších šrámů a oděrek…Ty následné větší sedačky už dopadly jinak…
Ještě mě napadá, že se dá zjistit alespoň přibližné stáří sedačky podle barvy potahu - výrobce je obměňuje. A v neposlední řadě by bylo dobré, aby Ti paní poskytla doklad o nákupu, zvlášť, pokud sedačku používali pouze 9 měsíců - teoreticky by měla být ještě v záruce.
Zkontrolovat polystyreny, na obouchanost plastů bych teda nekoukala. Vajíčko člověk někde pořád vláčí sem a tam, to se odře dost snadno. Taky jsme kupovali vajíčko z druhé ruky, nevidím v tom problém. Přijde mi lepší prověřená značka používaná pár měsíců než nějaký netestovaný šunt z trojkombinace ![]()
Ja mam sedacky z druhe ruky dve, ale obe od lidi co znam (jednu od svagra druhou od kolegy) takze vim ze kdyz mi reknou neni bourana tak neni. Kdybych mela 1500 tak uz investuju spis do novy a mam jistotu, od ciziho cloveka bych nekupovala, muze na pohled vypadat v poradku, ale nikdo nezaruci ze s tim nekde nebourali…
@Tejule píše:
My mame Kiddy, porizovaci cena 10 000 a potah je v miste nozicek osoupany a zezmolkovany, je pouzivana 7 mesicu. A skrabancu ma taky par, clovek to vajicko hodne taha, tkz to je hned.
@Tejule 1500,– je hodně málo peněz a značka při použité autosedačce nehraje roli (navíc za Maxi-Cosi je to cena dost nízká). Když si přidáš ještě 1000,– - máš krásou novou autosedačku, se zárukou a 100% jistotu, že není bouraná. A nikdo tě nenatáhne!!
Tak jak dopadla autoedačka. Smrděla na kilometr, byla snad ještě i poblita a šileně vyšisovaná.