Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Milli76 laryngitida ma mnoho podob… ja ji zazila uz vic jak 15× a pokazdy je v necem trochu jina…
i navraceni sucheho kasle z produktivniho jsem zazila. takze ano, muze se to stat.
zazila jsem i celkem rychly navrat laryngitidy - dcerka mela prvni zachvat dusnosti na Mikulase, laryngitidu vylezela, a nova prisla 5 dni pred Stedrym dnem ![]()
nastesti jsme to taky stihli jakz takz vylecit…
zkusila bych koupit ty homeopatika Homeogene - celkem opravdu pomahaji.
jinak kdyby se vam nezdala a jeli jste k lekari, mam dobre zkusenosti s kapkami Pleumolysin, ty jsou jen na recept, ale kolikrat byly opravdu az to poslednǐ, co na kasel pomohlo.
Taky máme poslední dobou od nástupu do školky bohužel bohaté zkušenosti. Nejlépe nám zabírá - ráno kombinace Fenistil + Stoptussin, v poledne Stoptussin a na noc Fenistil + Levopront. Záchvat laryngitidy - Rectodelt čípek
@obrazek já už jo
na suchej dráždivej kašel nám pomáhá http://www.lekarna.cz/…0ml-sirup-1/
@tumpach Omlouvam se, ze jsem se zeptala, stacilo mi napsat jen ano je volne v prodeji, a ja bych sla rovnou pro nej nejaky den. Nepotrebuji to hledat na netu.
A promin, ale kazdy vse neumi!!! ![]()
@Laknelka joo tak to bude mladsi bratranek od ditustatu
koukam, ze je v nem levodropropizin, v ditustatu jen dropropizin… ![]()
Muzu se tedy zeptat co by jste spise dopororucili co se tyce leku na drazdivy kasel a co je na predpis???
Protoze zde pisete hodne druhu, a ja nevim na ktery se optat dr aby me ho kdyztak pro syna predepsala..
Díky.
@obrazek tak už vím kam budu chodit pro rady až přijde něco, co ještě neznáme ![]()
@Milli76 malá,když má těžší záchvat laryngitidy (většinou se to nedá uhrát bez čípku),tak potom kašle i 14 dní stále se měnícím kašlem, párkrát se ji to přehouplo i v angínu ![]()
@Laknelka no na google prece
ale tak ja zrovna ted davala dve noci Barunce na kasel kolem pulnoci prave ditustat a tam je ta ucinna latka (dropropizin)napsana hned pod nazvem, tak si to pamatuju, to snad ani nejde si nezapamatovat, takovej nazev ![]()
a tak jsem si to jen overila, abych tu neplacala kraviny
a jinak jsem taky tak trochu poznamenany zdravotnik, to zase jo ![]()
Holky, Děkuji za odpovědi, docela jste mě uklidnily. Zkusíme tedy ještě vydržet a pokračovat v léčbě, co máme napsanou od Dr.
Jinak já ty laryngitidy taky tak trochu znám. Vím o co jde, jak to vypadá (trpěla na ně prostřední dcera), ale nějak jsem zapomněla na ty průběhy. Je to už několik let zpátky.
A hlavně se mi teď u té mladší zdál ten průběh vůbec nějak divný. V úterý přišla ze školky s chrapotem. Večer když šla spát, tak jednou, dvakrát zakašlala kokrhavým kašlem. V noci byl klid. Spala při otevřeném okně (spíme tak od dob, co na ně trpěla prostřední dcera). Ve středu ráno zakašlala občas. Do školky jsem ji nedala. V plném proudu se ji to rozjelo kolem poledne (kašel, sípání, horečky). Když kašlala, držela si krček a plakala, že ji to bolí. Byla jsme s ní u Dr. a tam dostala čípky Rectodelt, Fenistil kapky, Erdomed sirup, Vincentku. Noc byla opět klidná. Čtvrtek stejně šílený jako středa odpoledne. Noc opět klidná a pátek už nastalo zlepšení. Nesípala tolik, nekašlala už tolik tím kokrhavým kašlem a občas už začala i odkašlávat. Říkala jsem si, že když už odkašlává, že to bude OK. Pak mě ale zarazilo, že začala znovu kašlat, tím suchým, dráždivým kašlem (naštěstí ne kokrhavým). Jsem se bála, aby se z toho nerozjelo ještě něco jiného ![]()