Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@elle21 píše:
To je strašné, že se v dnešní době musí žena takto rozhodovat a nikdo nepomůže
určitě se bude mít dobře
Dnes existuje spousta možností jak ženě pomocí, nejsme třetí svět. Toto je pouze její rozhodnutí a je třeba to respektovat.
Myslím, že se bude mít u adoptivních rodičů moc dobře
Opravdu to bylo jediné řešení? Určitě je nějaká doba, do kdy můžeš své rozhodnutí změnit. Jestli si ve špatné finanční situaci, nešlo by zařídit, aby jste bydlely v azylovém domě pro matky s dětmi? Možná za rok, za dva by si byla na tom líp. Každopádně tě neodsuzuji a kdyby to opravdu jinak nešlo, tak přeji hodně sil. ![]()
Vím, ze je to tezke neco podobneho jsem zazila. Take jsem se tzv vzdala sveho prvorozeneho syna.Do ted toho lituji ze jsem se tak rozhodla ale verim ze je mu dobre. Potaji si stahuji jeho fotky jak roste, placu kazdou noc, premyslim nad tim co asi dela a jak se ma zda na mne mysli v dobrem ci mne nenavidi za to. Bylo mu sedm let kdyz jsem ho musela dat do pece jeho otce prtz jsem si nasla pritele a on mne bije a psychicky tyra. Nechtela jsem aby to zazival semnou atak jsme se domluvili s jeho biolog. otcem ze si ho vezme docasne do jeho pece.Ale bohuzel on prestal semnou komunikovat a jeste se prestehovali.Jiz je to dva roky a ja o synu nevim zhola nic. Bohuzel od toho pritele jsem nemohla odejit jiz nekolikrat jsem to sice udelala ale vzdy mne donutil abych se vratila ted s nim mam druheho syna. Oba syny moc miluji ikdyz nejsem s prvorozenym s nim. Moc mi chybi a lituji kazdy den sveho rozhodnuti ze jsem ho chtela chranit timto zpusobem. Citim se jako krkavčí matka. Takze moc dobre vim jak se citis a co prozivas za bolest. Jen ti chci poprat at se ti v zivote dari lepe a at si silna.
Moc mě to mrzí…To musí být hrozná situace a pro rodičku obrovská duševní trýzeň
Nepomohl by ti někdo v té situaci zjednat nápravu, aby sis moha vzít malou zpět? byla v babyboxu? Vím, že nedávno v novinách psali o čerstvé holčičce v babyboxu…třeba by to ještě šlo…Pokud ne, bez pschologa se asi neobejdeš…Každopádně je jisté, že se bude mít dobře, žadatelé o adopci jsou u nás řádně prověřováni.
Hodně štěstí a klid v duši ![]()
@Anonymus99 píše:
Vím, ze je to tezke neco podobneho jsem zazila. Take jsem se tzv vzdala sveho prvorozeneho syna.Do ted toho lituji ze jsem se tak rozhodla ale verim ze je mu dobre. Potaji si stahuji jeho fotky jak roste, placu kazdou noc, premyslim nad tim co asi dela a jak se ma zda na mne mysli v dobrem ci mne nenavidi za to. Bylo mu sedm let kdyz jsem ho musela dat do pece jeho otce prtz jsem si nasla pritele a on mne bije a psychicky tyra. Nechtela jsem aby to zazival semnou atak jsme se domluvili s jeho biolog. otcem ze si ho vezme docasne do jeho pece.Ale bohuzel on prestal semnou komunikovat a jeste se prestehovali.Jiz je to dva roky a ja o synu nevim zhola nic. Bohuzel od toho pritele jsem nemohla odejit jiz nekolikrat jsem to sice udelala ale vzdy mne donutil abych se vratila ted s nim mam druheho syna. Oba syny moc miluji ikdyz nejsem s prvorozenym s nim. Moc mi chybi a lituji kazdy den sveho rozhodnuti ze jsem ho chtela chranit timto zpusobem. Citim se jako krkavčí matka. Takze moc dobre vim jak se citis a co prozivas za bolest. Jen ti chci poprat at se ti v zivote dari lepe a at si silna.
ty jsi stále s tyranem? Bez ohledu na to, že spolu máte dítě - kontaktuj linku bezpečí nebo jiné odborníky. Věř, že to je jeidná rozumná cesta, jak být v kontaktu s oběma syny. exmanžel chtěl možná staršího uchránit před kontaktem s týranou a manipulovanou matkou. Musíš se postaviot na vlastní nohy a odejít od něj, to je cesta, jak být zase štastná se svými dětmi!
@Laura99 určitě vás neodsuzuji, určitě je fajn, že jste holčičce dala šanci na novou rodinu a vzdala se jí i právně. Na světě je tolik nešťastných párů, kteří čekaj na miminko, určitě bude mít milující rodinu
takže za mě je to obdivuhodné, že jste holčičku donosila, dala šanci na život, novou rodinu a nešla na potrat, nebo snad ještě hůř nešoupla do kojeňáku.
Andrejka? Nikoho nesoudím, neznám okolnosti. Smutný příběh, snad se bude mít dobře.
@Laura99 to muselo být to nejtěžší rozhodnutí v životě. Mně by to vytrhlo srdce z těla. Opravdu to nešlo jinak? Existuje spousta spolků, který by mohli pomoci. Sama bych ráda pomohla, kdyby bylo jak.
@Anonymus99 pryč od tyrana, dokud je čas. Jen škoda, že jste to nestihla před těhotenstvím… Jak velké je druhé děcko? Necháte se týrat před ním? Nevěříte tomu, že se to někdy zlepší?
@Tereza1986 píše:
Andrejka? Nikoho nesoudím, neznám okolnosti. Smutný příběh, snad se bude mít dobře.
To je ona, připomněla jsi mi ten příběh…Přiložená prosba maminky…určitě jí bude dobře.
@Tereza1986 píše:
Taky me to napadlo hned po precteni uvodu.
@Anonymus99 píše:
Přijdeš i o druhého syna, jestli od něj neodejdeš
A přitom bys mohla mít oba ![]()
To je strasne co tu ctu..to musi byt bolest..:/ jinak nez se vzdat ditete bych se radsi vzdala blbecka co me tyra…a jeste si snim udelat dalsi???promin jako ale…
![]()
Není, za co tě odsuzovat. Nic jsi neprovedla