Vzít malému tátu?

20.6.22 22:55

Vzít malému tátu?

Ahoj, mám syna přes rok a půl…vztah s jeho tátou bohužel nefunguje, jsme spolu přes 5 let a nikdy nebyl ideální, možná je to i tím že je o 17 let starší. Mě je 24 a jemu 41. Taky už měl dvě děti s každou jinou. Byl to můj první chlap a tak jsem byla hodně zamilovaná a neviděla ty chyby, které vidím už 2 roky co je malej na světě..jako kdyby se mi otevřely oči až po narození našeho syna…kdyz ještě nebyl malej na světě tak se krásně postaral o výbavu aby měl jen to nejlepší. Ale kdyz už malej přišel na svět, tak se choval otřesně. Nedával to ze brečí a nebyl věčně doma, chodil spat do auta, a dokonce ho i oslovil skaredymi nadavkami. Moc mě to bolelo a od te chvíle v mem srdci skončil. Ale neměla jsem kam jít, moje máma v tu dobu přišla o byt. Časem si teda na malého zvykl a začal ho milovat. Ovšem mi tedy vůbec nepomáhal, nikdy ho nenakrmil, nevykoupal, maximálně parkrat uspal v náručí. Nejvíc mi vadilo to ze mi nedovolil malého kojit, ze prý nemám mliko ale vodu a šel mu koupit sunar…to je ale zase jiná kapitola. Teď už je malymu 21 měsíců, syna moc miluje ale náš vztah porad neklape, porad na me před malym křičí, obcas i mlátí, vyhazuje mě, ale pak řekne ze to nemyslel vážně a ze toho lituje..tak jsem se před 3 týdny odhodlala a ukončila nájemní smlouvu s tím ze teď už za měsíc, se musíme vystěhovat a jít od sebe..už 2 týdny se mi prosí abychom se usmířili, ze bez malyho nebude a ze nechce žádnou jinou..já už mu ale nevěřím, jediný co me trápí je ze malému vezmu tátu..taky má u neho všechno a nic mu nechybí..jaký na to mate prosím názor? A myslíte si ze by i cizi chlap dal malému takovou lásku jako vlastní otec? On me přesvědčuje ze ne..a omlouvám se za dlouhý text, rozepsala jsem se…

Příspěvek upraven 20.06.22 v 22:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35869
20.6.22 22:58
@marinamakova píše:
Ahoj, mám syna přes rok a půl…vztah s jeho tátou bohužel nefunguje, jsme spolu přes 5 let a nikdy nebyl ideální, možná je to i tím že je o 17 let starší. Mě je 24 a jemu 41. Taky už měl dvě děti s každou jinou. Byl to můj první chlap a tak jsem byla hodně zamilovaná a neviděla ty chyby, které vidím už 2 roky co je malej na světě..jako kdyby se mi otevřely oči až po narození našeho syna…kdyz ještě nebyl malej na světě tak se krásně postaral o výbavu aby měl jen to nejlepší. Ale kdyz už malej přišel na svět, tak se choval otřesně. Nedával to ze brečí a nebyl věčně doma, chodil spat do auta, a dokonce ho i oslovil skaredymi nadavkami. Moc mě to bolelo a od te chvíle v mem srdci skončil. Ale neměla jsem kam jít, moje máma v tu dobu přišla o byt. Časem si teda na malého zvykl a začal ho milovat. Ovšem mi tedy vůbec nepomáhal, nikdy ho nenakrmil, nevykoupal, maximálně parkrat uspal v náručí. Nejvíc mi vadilo to ze mi nedovolil malého kojit, ze prý nemám mliko ale vodu a šel mu koupit sunar…to je ale zase jiná kapitola. Teď už je malymu 21 měsíců, syna moc miluje ale náš vztah porad neklape, porad na me před malym křičí, obcas i mlátí, vyhazuje mě, ale pak řekne ze to nemyslel vážně a ze toho lituje..tak jsem se před 3 týdny odhodlala a ukončila nájemní smlouvu s tím ze teď už za měsíc, se musíme vystěhovat a jít od sebe..už 2 týdny se mi prosí abychom se usmířili, ze bez malyho nebude a ze nechce žádnou jinou..já už mu ale nevěřím, jediný co me trápí je ze malému vezmu tátu..taky má u neho všechno a nic mu nechybí..jaký na to mate prosím názor? A myslíte si ze by i cizi chlap dal malému takovou lásku jako vlastní otec? On me přesvědčuje ze ne..a omlouvám se za dlouhý text, rozepsala jsem se…

Tátu mu nebereš, ten mu zůstane. Můžou se vídat jak se dohodnete.
Je dobře, že si našla sílu a ukončila to. V žádným případě mu nevěř, že se změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
20.6.22 23:00
@marinamakova píše:
Ahoj, mám syna přes rok a půl…vztah s jeho tátou bohužel nefunguje, jsme spolu přes 5 let a nikdy nebyl ideální, možná je to i tím že je o 17 let starší. Mě je 24 a jemu 41. Taky už měl dvě děti s každou jinou. Byl to můj první chlap a tak jsem byla hodně zamilovaná a neviděla ty chyby, které vidím už 2 roky co je malej na světě..jako kdyby se mi otevřely oči až po narození našeho syna…kdyz ještě nebyl malej na světě tak se krásně postaral o výbavu aby měl jen to nejlepší. Ale kdyz už malej přišel na svět, tak se choval otřesně. Nedával to ze brečí a nebyl věčně doma, chodil spat do auta, a dokonce ho i oslovil skaredymi nadavkami. Moc mě to bolelo a od te chvíle v mem srdci skončil. Ale neměla jsem kam jít, moje máma v tu dobu přišla o byt. Časem si teda na malého zvykl a začal ho milovat. Ovšem mi tedy vůbec nepomáhal, nikdy ho nenakrmil, nevykoupal, maximálně parkrat uspal v náručí. Nejvíc mi vadilo to ze mi nedovolil malého kojit, ze prý nemám mliko ale vodu a šel mu koupit sunar…to je ale zase jiná kapitola. Teď už je malymu 21 měsíců, syna moc miluje ale náš vztah porad neklape, porad na me před malym křičí, obcas i mlátí, vyhazuje mě, ale pak řekne ze to nemyslel vážně a ze toho lituje..tak jsem se před 3 týdny odhodlala a ukončila nájemní smlouvu s tím ze teď už za měsíc, se musíme vystěhovat a jít od sebe..už 2 týdny se mi prosí abychom se usmířili, ze bez malyho nebude a ze nechce žádnou jinou..já už mu ale nevěřím, jediný co me trápí je ze malému vezmu tátu..taky má u neho všechno a nic mu nechybí..jaký na to mate prosím názor? A myslíte si ze by i cizi chlap dal malému takovou lásku jako vlastní otec? On me přesvědčuje ze ne..a omlouvám se za dlouhý text, rozepsala jsem se…

A ty planujes, ze po vasem rozchodu vase dite uz nikdy svyho tatu neuvidi? Tak snad se s nim uplne normalne bude stykat, ne? Tak jaky brani taty? Furt je lepsi, kdyz pujdete od sebe, podle toho, co pises. Hlavne se ale nesnaz tatinka ze zivota vaseho ditete odstranit. Jinak si nedokazu vysvetlit to, ze mu vezmes tatinka… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
20.6.22 23:06

Zažila jsem úplně to samé, byl o 17 let starší než já, jen jsme měli dvě děti. Po sedmi letech jsem odešla, protože to chtěl můj syn. Bál se mě pustit i na WC, aby mě prý táta zase nezbil. A ano, jiný muž může milovat vaše děti. Můj dnes už 15 let manžel syny miluje jako vlastní, spolu máme ještě dvě děti a nikdy mezi nimi nedělal rozdíly. Čím starší bude vaše dítě, tím více bude chápat a vnímat. Chcete aby se koukal na to, jak jeho tatínek bije maminku? Můj ex,,, buď mu země lehká,, byl dobrý otec, svoje děti miloval, ale mě týral, jak fyzicky, tak psychicky. Když jsem ho opustila, neměl o děti žádný zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.22 23:08

@JancaS84 on už právě nechce zažít to, ze se s dětmi “jen vídá” a nevychovava je u sebe doma. Říká, ze už to potřetí nezvládne, že se raději vzdá veškerého styku s nim. Což vim že by nezvládl ho nevidět. Jen tak škaredě mluví, a dělá ze sebe silného, ale malyho miluje a taky s nim je ze všech svých dětí nejdéle v domácnosti. Děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
20.6.22 23:12
@marinamakova píše:
@JancaS84 on už právě nechce zažít to, ze se s dětmi “jen vídá” a nevychovava je u sebe doma. Říká, ze už to potřetí nezvládne, že se raději vzdá veškerého styku s nim. Což vim že by nezvládl ho nevidět. Jen tak škaredě mluví, a dělá ze sebe silného, ale malyho miluje a taky s nim je ze všech svých dětí nejdéle v domácnosti. Děkuji za radu

No, to je otec roku :roll: já vůbec nechápu, že uvažuješ s ním zůstat když dokáže tohle říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.22 23:15

@Luren to máte pravdu, úplně s Vámi soucítím. Mě muj malinký synek už teď před nim brání, a když me vidí ležet na zemi, tak jde za mnou a obejme mě tak, aby na mně jeho otec nemohl sáhnout..taky to vnímá už teď a vím že by to vnímal víc a víc..a právě to jsem nemohla dopustit..malej se ho i bojí, má z něho strašně smíšené pocity, nejde za ním a neukazuje mu lásku tak jako mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
20.6.22 23:18

@marinamakova Odejděte udělejte to pro svého syna :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.22 23:20

@Caridina podle jeho slov se s nim totiž po našem rozchodu vídat nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
20.6.22 23:24

Odejděte. Jinak ve 40 budete litovat že jste s ním ztratila tolik let. Obzvlášť, jestli byste chtěla poznat ještě někoho jiného a mit s ním rodinu.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
20.6.22 23:52
@marinamakova píše:
@Caridina podle jeho slov se s nim totiž po našem rozchodu vídat nechce

Jeho volba. Raději se necháte umlatit?

• Citovat
  • Upravit
Uslava
20.6.22 23:53
@marinamakova píše:
@JancaS84 on už právě nechce zažít to, ze se s dětmi “jen vídá” a nevychovava je u sebe doma. Říká, ze už to potřetí nezvládne, že se raději vzdá veškerého styku s nim. Což vim že by nezvládl ho nevidět. Jen tak škaredě mluví, a dělá ze sebe silného, ale malyho miluje a taky s nim je ze všech svých dětí nejdéle v domácnosti. Děkuji za radu

Už dvakrát to nezvládnu, bude to potřetí a potom pořád dál, protože s ním žádná nevydrží.

• Citovat
  • Upravit
952
21.6.22 00:05

To, co píšeš, ve mně vyvolává strach o Tebe. Vypadá to, ze píšeš už o regulérním fyzickém násilí. Aby z Tvého syna vyrostl psychicky zdravý člověk, je potřeba, aby nezažíval, že jeho máme někdo ubližuje. Sliby Tvého partnera znamenají pramálo, to ho ještě nezmění. Běž od něho pryč, do bezpečí, s ním v bezpečí nebudeš.
Pokud partner o Tebe i syna stojí, přiměj ho vyhledat psychoterapii. Můžeš mu dát neurčitou naději, že když se bude léčit, můžete se vídat ( ideálně na veřejnosti) a časem můžete situaci přehodnotit a vrátit se k sobě - když bude poctivě chodit na terapii a už dlouho bude své emoce ustávat. Musí se naučit pracovat se svou agresivitou. U některých mužů, pokud nemají poškozený mozek anebo závažnou poruchu osobnosti, to jde. Každopádně to je hodně práce na sobě a trvá to. A naprostá většina mužů k tomu nemá motivaci, nevnímá, že je s nimi něco špatně. Každopádně kým to nebude umět, je pro Tebe - a tím pádem i Tvého syna, životu nebezpečný. A žádný jeho slib bez práce na sobě, na tom nic nemění. S některými muži je čerstvě po rozchodu nebezpečné se vídat. Naslouchej své intuici.
Přečti si něco od Simony Monyové. Její hrdinky nejsou žádné chudinky, i když jsou týrané, naopak muži jsou tak trošku chudáčci a hlavné hrdinky je omlouvají. Simona věděla, o čem píše. Koneckonců byla svým partnerem zavražděna.
Jo a znám ženy, které kvůli dětem vydržely s mužem, který je mlátil, případně psychicky týral, dlouho. A zpětně si za to nadávaly. Jejich dospívající děti kopírovaly vztah svých rodičů a nebylo hezké se na to koukat. Synové často bili své dívky, dcery si nacházely agresory. A všichni byli zvyklí žít v podivných vztazích plných ponižování, manipulace. Nikdo nevěřil v sebe. Dělo se, že dospívající děti bránily mámu. Jeden kluk za to dokonce musel jít sedět, protože zabil svého tátu. Ale taky velmi často se dělo to, že děti držely se silným - s tátou - a také začaly mámu ponižovat. Moc často jsem zažila, jak ženy, které se obětovaly pro děti, nakonec o vztahy se svými dětmi přišly, protože ty nimi opovrhovaly.
Takže když vztah s partnerem ukončíš, prospěješ i synovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35869
21.6.22 06:29
@marinamakova píše:

Jeho problém když se chová jak hov.ado a pro syna to bude možná taky dobře než mít takový vzor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.6.22 07:11
@marinamakova píše:

Obyčejně tě vydírá. A ne - nevzdá se syna, bude mít soudem určený styk a alimenty - ono to není jeho rozhodnutí, ale povinosti vůči němu.

Ostatně - manipulativní tyran není to co chceš, aby se tvůj syn učil že je ten správný způsob výchovy. Nic jíného bohužel tvůj muž není.

Pokud sévho syna miluje, tak se začne měnit tak, aby nebyl tak nahovvno otcem, tkerým je. To že s ním je doma, ale týrá jeho matku fakt není známka lásky.

A ne - udržovat takhle toxické partnerství aby mělo dítě „šťastnou“ rodinu je nesmysl.

Čím déle zůstáváš v tom v čem jsi, tím hlouběji svého syna poškozuješ. A ano - samozřejmě že vímá co se mezi vámi děje a samozřejmě že už teď ho to ovlivňuje.

Kdo si myslí, že problémy s partnerem před dětmi utají lže sám sobě.

Pokud najdeš odvahu odejít a ochránit sebe a syna, tak naopak tím začíná šance, aby si někdy časem syn a otec k sobě našli cestu - když zůstaneš tam kde si, tak otec začne svého syna velmi rychle týrat tak, jako týrá tebe. Ostatně začne to velmi rychle, až syn přejde do období vzdoru. Chceš aby ho zlomil a poničil, tím že neustojí že mu batole říká ne a má záchvaty vzteku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí