Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Conulka píše:
@axlpol ty jo tak to je drsný, je na palici jak se s tím nedá nic dělatmě se jednou stalo, že jsme šly s malou z dětskýho plavání a skoro až od bazénu nám vede domů pěkná a docela frekventovaná cyklostezka. Byl takový pěkný den, tak jsem si nabalila věci na běhání a že poběžím nazpátek se sporťákem, kde mi malá vždycky po plavání usnula, cca 10km
a ještě říkám chlapovi, doufám, že nepotkám úchyláka…a co myslíte, samozřejmě, že ano…ikdyž tam bylo dost lidí, třeba každou půl minutu někdo prošel nebo projel na kole, ale když zrovna nikdo nikde, tak přímo z boku z křoví vylezl mladej kluk tak 25let a jde přímo k nám, rozepnutej zip a už valil
mě chytnul takovej vztek, jako kdybych byla sama, tak je to nepříjemný, ale takovýmu chcípákovi bych zdrhla jedna dvě a ještě se mu vysměju, ale s kočárem…já na něj zařvala, jestli je pedofil..??? když mu dělá dobře si ho honit nad děckem, tak nás nechal a šel jinam. Jako pedofil to nebyl, protože čučel na mě a kočárek ho nezajímal, ale stejně…ještě, že malá spala![]()
![]()
Taky super příběh. A proto věřím už na cokoli i na úchyláky všude kolem nás. Nejhorší je, jak ti potom nějaký chytrolín řekne"nemáš chodit sama"
Přesně jak píšeš cesta kde skoro pořád někdo chodí a stane se to
ted co mám děti, tak taky chodíme po lesích a stezkách a potkávám staré lidi a jedna paní říkala, že chodí sama, bo nemá parťačku. Já taky nikdy neměla s kým chodit běhat…prostě člověk musí i sám chodit po světě. A třeba ve zprávách je často vidět jak někoho nezdůvodně napadnou jen tak i mezi lidma a stejně mu nikdo nepomůže.
@smurfka píše:
Jinak když tady byla řeč o té roztomilosti ( že kazíme jejich roztomilost )
přijde vám roztomilé když má holka dvojdílné plavky, ve věku kdy tam ještě nahoře nemá co dát? to mi přijde spíše uchylné a vulgární a ne roztomilé..ale kdyby zase měla třeba 7 letá nebo 9ti letá jen spodní díl, to by pro někoho bylo asi uchylné více..člověk si nevybere..každý jsme tak trochu asi uchyl ( ve věcech co nám vadí na jiných )…pro někoho normální věc a pro někoho už uchylná..
Přesně tak, dvoudílné plavečky, ideálně trojúhelníčky, ze kterých jim ty prsíčka pořád lezou mi přijdou fakt nehezký
No na běhání už jsem vyměnila kočárek za psa, sice je to jen střední plemeno, ale vostrá jak prase, jsem si jistá, že by mě ochránila, minimálně by brutálně štěkala, má tak nepříjemný štěkot, až uši zaléhají a nedá se chytit nikým cizím, to by jí musel zastřelit
anebo chodím na ovál mezi paneláky, ale to chodím spíš jak se začne zkracovat den a je dřív tma, je to mezi paneláky, tam se nebojím ani bez psa
@lleennttiillkkaa píše:
Přesně tak, dvoudílné plavečky, ideálně trojúhelníčky, ze kterých jim ty prsíčka pořád lezou mi přijdou fakt nehezký
asi tak..no až úchylný.. ![]()
a argumenty že chce vypadat jak maminka…no tak že bych třeba synovi dovolila aby nosil sukně ne? kdyby o to projevil zájem..Prostě ty plavky nekoupím a snažím se ji říct proč a podat argumenty aby si nechala jednodílné případně jen spodní díl.. ![]()
@j.a.n.i1 hele nedivila bych se..jak říkám, viděla jsem už kluka s nalakovanýma nehtama - však co, maminka si je taky lakuje..( tak 4,5 let )..vídávám kluky s vlasy po pás nebo dredy..( taky okolo 5 let )..prostě co..on to chtěl, tak proč ne..dobrá výchova..
![]()
@smurfka hele ještě jako když je ten vrchní díl jako sportovní podprsenka, tak to alespoň drží
@lleennttiillkkaa píše:
@smurfka hele ještě jako když je ten vrchní díl jako sportovní podprsenka, tak to alespoň drží
jo tak takové ty jakože tankiny menší..to se dá…
@smurfka nicméně si pamatuju svoje plavečky, byly modrý s rybičkama a já tu prsenku prostě musela mít, bez ní to nešlo. Na druhou stranu, když mě babička nutila v 10 letech lítat po zahradě s bratrancema nahatou, tak jsem se taky škubala
@smurfka Hele, jak se to vezme, mě teď taky 5 letá dorazila z tábora s nalakovanými nehty, a co. No tak ať si je má barevné, ač já si nehty nelakuju, tak mě to zas až tak nevadí, až se ji to oloupe, tak další mít nebude, ale pro jednou, ať z toho má radost. To samé dlouhé vlasy u kluků nebo dredy, nepřijde mi to jako něco, co by mělo moc společného s výchovou, pokud se jinak umí se chovat a poslouchá, tak ať má ty vlasy třeba modrý a do pasu, pokud bude spolupracovat při jejich údržbě.
@lleennttiillkkaa píše:
@smurfka nicméně si pamatuju svoje plavečky, byly modrý s rybičkama a já tu prsenku prostě musela mít, bez ní to nešlo. Na druhou stranu, když mě babička nutila v 10 letech lítat po zahradě s bratrancema nahatou, tak jsem se taky škubala
tak v 10 je to už asi něco jiného..uplně naháta už né..ale spodní díl a třeba tílko nebo tam už i ta podprda..to už tam nějaký náznak prs být může.. ![]()
já si pamatuju že jsem nosila hodně dlouho jen spodní díl i dle fotek..
rodiče uchyláci fuj..to jim řeknu ![]()
@j.a.n.i1 tak hele to si nemohla ovlivnit no..doma by s tím sama asi nepřišla..
a jinak já teda ted mluvím co jsem viděla v okolí..2,5letá holčička s nalakovanými nehty na nohách i rukách ( to si asi sama ještě neřekla - no nebo možná jo, nevím ). Kluk odhadem 5ti letý s nalakovanými nehty na nohách. A 6ti letá s namalovanými řasami a leskem na rtech..
Jako jo..tohle asi neublíží nikomu že..jen mi to připadá jako výchova, on to chce tak to dostane..ale říct ne, nebo že to není vhodné atd..to dneska asi moc rodičů nedělá
![]()
@smurfka píše:
tak v 10 je to už asi něco jiného..uplně naháta už né..ale spodní díl a třeba tílko nebo tam už i ta podprda..to už tam nějaký náznak prs být může..
já si pamatuju že jsem nosila hodně dlouho jen spodní díl i dle fotek..rodiče uchyláci fuj..to jim řeknu
J8 se dokonce koupala s tatínkem ve vaně
oba jsme byli nahatí
jdu ho udat a sebe taky, taky se koupu s klukama, teda teď už jen s tím mladším
@lleennttiillkkaa píše:
J8 se dokonce koupala s tatínkem ve vaněoba jsme byli nahatí
jdu ho udat a sebe taky, taky se koupu s klukama, teda teď už jen s tím mladším
jo to jsem četla někde na netu, že tatínek vystavil foto jak se koupe se dvou dcerou ( nikde nic nešlo vidět ani on, ani ona ) a lidi na něho poslali sociálku…je to smutné kam ten svět spěje.. ![]()
@smurfka Taky se koupu s dětma nahatá, připdala bych spíš divně, kdybych se s nima doma koupala v plavkách… to by mi přišlo fakt jako úlet.