Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@j.a.n.i1 píše:
@smurfka Taky se koupu s dětma nahatá, připdala bych spíš divně, kdybych se s nima doma koupala v plavkách… to by mi přišlo fakt jako úlet.
Já se koupala jednou a to když jsme chtěli udělat fotku do rodinného alba, tak aby nebylo vidět moje poporodní, vorvaní tělo
a přiznám se, bylo to divný ![]()
Tak já třeba nahé fotky nebo koupací fakt nemusím. Asi to bude i vztahem k matce, trochu mi naskočí husina, když si představím, že jsem na ní sáhla…no, ale to je jiná kapitola.
Každopádně rodiče chodili snad pořád nazí, otec miloval nuda pláže a chtěl mi to nějak vštípit(nevyšlo)taky třeba sekal trávu nahý, v bazénu byl nahý…Jeho odpověd byla jak nesnáší ten mokrý kus hadru. Takže časem jsem už na tuhle větu alergická
a od dětství se tímhle jejich nudismem a tím jak mě do toho tak lehce nutili, vě mě vypěstovalo spíše „puritánství“.Mám ráda určitou slušnost a dekorum ve všem, tudíž i na malých dětech mám ráda přiměřený oděv…a mokré plavky se dají vždycky svlíknout, ale na sluci jsou suché hned.
Takže volnost a nahota-proč né, ale mě to u rodičů spíše vadilo. Všeho s mírou ![]()
@axlpol musím říct, že to máme podobně, u nás když jsem byla malá tak to samý s tou nahotou rodičů…i v malém věku mi přišlo takový nějaký zvláštní, když se šel otec večer vykoupat a svlíknul se v ložnici a pak šel přes celý byt nahatý do koupelny a u toho stihnul ještě přednášku, že mám zítra donést jedničku z matiky a pak teprve zapadl do koupelky ![]()
u mamky a sester mi to vadilo míň, ale stejně
my to doma tak nějak automaticky neděláme, jako občas prolítnu bytem, když si zapomenu do koupelky vzít pyžamo a tak…ale vyloženě, že bych chodila po bytě nahatá to ne, manžel se taky převlíká v ložnici a když mu tam malá vlítne a vidí ho, tak volá - pindík, pindík a manžel - no jo no
natáhne boxerky a je to
@axlpol já nemám žádné zážitky ale raději jsem oblečená než nahá..
@Malike @Conulka
tak nahý taťka s přednáškou ať doneseš jedničku, to je super
nechci tvrdit, že jsem nějaký puritán, ale všeho s mírou a hlavně kam se to hodí. V pohodě chápu nuda pláže, obrovské pláže FKK v Rakousku a Německu i natura večery v aquaparcích…ale když bude rodinná oslava, dám dětem plavečky, stejně tak na koupalištích a jiných veřejných místech.
Mám spoustu fotek při koupání, sprchování, nahá na dece s třešněma, jak stojím nahá a čůrám do obloučku…s klobáskou(asi v roce a půl)a opravdu žádnou z fotek bych si nedala do alba nebo do rámu na zeď.
mám to doma nepřijde roztomilé ani vtipné.
P. S.:ale třeba moje matka si (ted v 70-ti letech)dala svou nahou fotku v rozhaleném župánku(kde je cca 40-ti letá)zvětšit na fakt veliký rozměr a visí v jejich ložnici. Asi si chtěla zahrát na „madonu v mušli“
![]()
Každý je prostě jiný, každý má ty hranice jinde. Nikoho neurážím(jako zakladatelka) ale chápu jí, mám to podobně. Třeba nahoře bez bych po pláži taky nechodila a kdyby to byla dovolená se známýma, tak už vůbec né, prostě mi to přijde nevkusné, nevhodné stejně tak jako bych šla v bikynách vyřizovat papíry na úřady apod.
Ovšem chápu, že i kdyby to napsala zakladatelka slušně, stejně by se jí dostalo urážek, tak to prostě je když se střetnou různé názory.
Jenom kvůli tomu, ze někteří z nás mají neprijemne, traumatizing zážitky z dětství nenechám mrnavy vnouče běhat nahaty kolem vody? Klidné nechám. Pedofilie je sexuální úchylka, vím, že jsou mezi námi a myslím, že právě člověk, kterému se stalo něco „osklivyho“, takhle šílené brojí proti mrnavcum bez plavek u vody. Upřímne je mi to lito, ze někdo něco takového zazil, ale nebudu proto oblekat mrnavy vnouče do plavek. Tedy kromě pláži tesne po koupani, písek v zaduline neni zadouci
Pedofil je přitahovat k dětem bez ohledu klouček, holcina, baby, plenky, plavky, nahaty atd. Podotýkám, že mluvím o mrnavych dětech, bez rozdílu pohlaví. A ostatne, navlecte mrnavy deti do burkin, vyrábějí se. Myslíte, že je to ochrání od pedofilů? Neuchráni!
A tak si myslím, ze je rozumnější nechat na každém rodiči jestli, plavky/neplavky u vody na mrnavcich.
Hlavně třeba za mého dětství byla přece jen na kriminalita menší. Ale mě teda nahý batolata na koupáku nepohoršují.
můj manžel vyprávěl, že doma běžně máma chodila do koupelny nahá a sestra se před ním převlékala i v pubertě a nic to na něm nezanechalo.
Jen takovou tu představu, že je to lidské, normální, takže u vody se snaží koupat bez plavek, protože nesnáší je mít mokré na sobě. Ale tím nemyslím koupaliště, ale třeba Orlík, Slapy, odlehlejší místo. U moře vždycky hledal nuda pláže, až mi to bylo až nepříjemný.
@stock souhlasím..U nás na zahradě mi (4 ) létě dítě běhá nahé..Sousedi ho můžou vidět.
Ted jsem si vzpomněla, nekdy ve stredu odpoledne jsem šla domů kolem jedné vilky a na zahradě si hrál malý klouček, řekla bych max. dva roky a v tom šíleným hicu měl chudáček pampersku.
To mu raději měli dat klobouček, protože ten neměl a hrál si na pískovišti na slunci.
@stock píše:
Jenom kvůli tomu, ze někteří z nás mají neprijemne, traumatizing zážitky z dětství nenechám mrnavy vnouče běhat nahaty kolem vody? Klidné nechám. Pedofilie je sexuální úchylka, vím, že jsou mezi námi a myslím, že právě člověk, kterému se stalo něco „osklivyho“, takhle šílené brojí proti mrnavcum bez plavek u vody. Upřímne je mi to lito, ze někdo něco takového zazil, ale nebudu proto oblekat mrnavy vnouče do plavek. Tedy kromě pláži tesne po koupani, písek v zaduline neni zadouciPedofil je přitahovat k dětem bez ohledu klouček, holcina, baby, plenky, plavky, nahaty atd. Podotýkám, že mluvím o mrnavych dětech, bez rozdílu pohlaví. A ostatne, navlecte mrnavy deti do burkin, vyrábějí se. Myslíte, že je to ochrání od pedofilů? Neuchráni!
A tak si myslím, ze je rozumnější nechat na každém rodiči jestli, plavky/neplavky u vody na mrnavcich.
Tomu i rozumím, ale co je mrňavec dle tebe? Prosím nebrat jako rýpání, jen se ptám. Naše je čtyřletá a je velká jako sousedovic děti co chodí už do 1,2 třídy, my jí plavky dáváme.
@Anna766 tak 4letá plavky na koupališti to je jasné ( na přehradu bych se rozmýšlela )…ale proč by nemohla když vyjde z vody, plavky sundat a sedět na dece bez…
ne samo někde běhat po koupališti, ale sedět na lavičce nebo dece nahá - myslím uplně normální..
@smurfka píše:
@Anna766 tak 4letá plavky na koupališti to je jasné ( na přehradu bych se rozmýšlela )…ale proč by nemohla když vyjde z vody, plavky sundat a sedět na dece bez…ne samo někde běhat po koupališti, ale sedět na lavičce nebo dece nahá - myslím uplně normální..
No, nenechali bychom jí nahou. Naposled jsme byli před 3 dny, jak bylo to poslední vedro a řeknu ti, lidí mraky, doslova hlava na hlavě. Tolik očí
já bych tam sama nahá neseděla i kdybych měla postavičku jak Angelika zamlada, tak bych nenechala ani tu holčičku tak.
@Anna766 no vidíš a mě na tom nic nepřijde..
ted jsme taky ten týden byli denně na koupališti..já teda mám 5 a 2,5l děti ale jsou to vodníci a vydrží ve vodě i dvě hodiny bez přestávky, takže tam plavky mají, a když konečně je překecám na deku, tak jim je sundám, navleču jim takové to pončo, nechám uschout a oni pak zase valí do vody..ale ted poslední den třeba jsem převlíkala mladší a starší si pončo svlékl ( a že se jde ještě podívat k vodě - nahatý )…no tak šel..
nehroutím se z toho..
Smarja, kdyz tady ctu ty perly tak jsem rada, ze mam doma bazen a nemusim resit jestli me nekdo hodnoti na koupalisti, jestli dcera ma podprdu nebo nema? jaky tvar atd? nebo ze ji mam zakazat nosit?
fskt nevim proc bych mela.
@j.a.n.i1 jj já taky..a to má syn 5 let..
ale pro někoho to je uchylné..i tady jsem viděla ve fotoalbech fotku jak tam mamina dala z vany..ona v plavkách a ani ne pul roční dítko..no mazec no..