Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ba-stet píše:
Normální to nepřijde nikomu, ale nekteri se vyhrazujeme proti globálnímu lynci
Tak to je taky špatně, ale přijde mi šílený, že to přijde normálním těm učitelkám. Těžko říct, zda tam hraje u někoho roli nějaká psychická porucha apod..Ale zase je nejde teď lynčovat, to opravdu ne.
@Fiveone Tak to je otázka, proc to delaly. Myslim, ze v USA není pro ucitelky ve skolce nutné žádné speciální vzdělání (ale jista si nejsem), takze to muze delat kdokoliv. Mohly byt nejak narusene, treba v detstvi samy tyrane, psychopatky nebo jednoduše uplne hloupe… ![]()
Je fakt, ze na tech fotkách vypadaji dost zrůdně (ale upřímně, ja na obcance taky vypadám jak retardovana).
@Ba-stet píše:
@Fiveone Tak to je otázka, proc to delaly. Myslim, ze v USA není pro ucitelky ve skolce nutné žádné speciální vzdělání (ale jista si nejsem), takze to muze delat kdokoliv. Mohly byt nejak narusene, treba v detstvi samy tyrane, psychopatky nebo jednoduše uplne hloupe…Je fakt, ze na tech fotkách vypadaji dost zrůdně (ale upřímně, ja na obcance taky vypadám jak retardovana).
Alespon v Texasu je vyzadovano degree in Early Childhood Education nebo nejaky ten equivalent jak pro klasicke soukrome daycares, tak pro ucitelky v pre-K v ramci statniho skolstvi, tam toho bude vic, tech certifikatu, treninku…
A na tech fotkach (mugshots), kdyz jsou lidi zatceni vypadaji vsichni straslive. Poznas, ktera z nich je ta na fotce? ![]()
@Lenka_Hal S tema fotkama je mi to jasny. Taky jde o to, kdy je fotej. Kdyby zatkli mě, tak treba po hodině pláče a hysterceni budu taky krasavice ![]()
Dik za info o vzdělání. Kamaradka nekde „ucila“ ve skole, kdyz předtím delala jen au pair a pal zůstala dyl. Ja jsem kdysi delala v takovy hlidarne taky bez vzdelani. Ale oboji bylo teda v praveku.
@Ba-stet píše:
@Lenka_Hal S tema fotkama je mi to jasny. Taky jde o to, kdy je fotej. Kdyby zatkli mě, tak treba po hodině pláče a hysterceni budu taky krasaviceDik za info o vzdělání. Kamaradka nekde „ucila“ ve skole, kdyz předtím delala jen au pair a pal zůstala dyl. Ja jsem kdysi delala v takovy hlidarne taky bez vzdelani. Ale oboji bylo teda v praveku.
Ja mam treba jen dobre zkusenosti, bez ohledu co to bylo za program. Vzdycky mi prisly zenske jako profici a ze maji decka fakt rady. Jasny, tohle muze byt nejaka silena vyjimka. Treba tam fakt najali nekoho bez vzdelani. Zase tohle je tadv Texasu, buh vi, jak je to v Mississippi.
Priklad, oba kluci byli v jednom Daycare, kde reditelka, kdyz jsem se ji ptala, jestli nevi o nejakem hlidani jen na vecer, prisla sama, ze to mame s malym slozitejsi a ona je uz trenovana. Kdyz jsem ji pak davala penize, odmitla me se slovy, ze to byla pro ni cest se o takove deti starat, ze za neco takoveho penize nechce. A takovych zkusenosti mam spoustu. Head Start v NY, jedno velke wow, to byl zazrak sam o sobe. To jsem ani netusila, co je mozne s detma zvladat (hlavne ty problematicke). Ted kdyz ctu podobne zpravy, tak ziram…uplne stejne jako vsichni tady. ![]()
@Lenka_Hal To je super
Ja myslim, ze zira cely svet - stejně jsme zirali na kurimskou kauzu nebo na toho uchyla, co drzel dceru 20 let ve sklepe.. Normálního cloveka proste nenapadne, co všechno je možny…
Ale stejne je mi divný, ze to rodice nepoznaly na dětech. Nebo jestli nejaky stres pricitali zacatku školní docházky…
@Ba-stet píše:
@Lenka_Hal To je superJa myslim, ze zira cely svet - stejně jsme zirali na kurimskou kauzu nebo na toho uchyla, co drzel dceru 20 let ve sklepe.. Normálního cloveka proste nenapadne, co všechno je možny…Ale stejne je mi divný, ze to rodice nepoznaly na dětech. Nebo jestli nejaky stres pricitali zacatku školní docházky…
Tak to byly hodne male deti, jestli si dobre vybavuju to video. Tam je asi tezke neco konkretniho poznat a vydedukovat. ![]()
@stinga píše:
A strašit děti ve školce válkou na Ukrajině je přípustné? což se děje a je to naprosto tolerované - to děti netraumatizuje?
Už je toho dost. Naštěstí u syna ve škole nikdo tohle nezmiňuje. Stačí weby, které jsou plné o Ukrajině. Jenom samé špatné zprávy a vlastně nejenom o Ukrajině.
@Ba-stet píše:
@Fiveone Tak to je otázka, proc to delaly. Myslim, ze v USA není pro ucitelky ve skolce nutné žádné speciální vzdělání (ale jista si nejsem), takze to muze delat kdokoliv. Mohly byt nejak narusene, treba v detstvi samy tyrane, psychopatky nebo jednoduše uplne hloupe…Je fakt, ze na tech fotkách vypadaji dost zrůdně (ale upřímně, ja na obcance taky vypadám jak retardovana).
Mě přijde šílený, že se jich sešlo tolik v jedné školce. Kdyby to byla jedna šílená učitelka, tak by se to dalo nějak chápat, ale tam jich je víc.
@Fiveone píše:
Mě přijde šílený, že se jich sešlo tolik v jedné školce. Kdyby to byla jedna šílená učitelka, tak by se to dalo nějak chápat, ale tam jich je víc.
já jsem opravdu přesvědčená, že ty učitelky retardované jsou - jak tu je psáno, člověk nenamalovaný a ubrečený vypadá hrozně, ale nikdy normální ženská nebude vypadat jako psychopat, jim to opravdu kouká z očí, nejsou to normální ženy
@topazio píše:
Už je toho dost. Naštěstí u syna ve škole nikdo tohle nezmiňuje. Stačí weby, které jsou plné o Ukrajině. Jenom samé špatné zprávy a vlastně nejenom o Ukrajině.
no právě, dcera neustále vyrábí ukrajinské vlajky, barví, lepí, dělá je z lega, z plastelíny, z tekutého písku
![]()
@Lenka_Hal píše:
Alespon v Texasu je vyzadovano degree in Early Childhood Education nebo nejaky ten equivalent jak pro klasicke soukrome daycares, tak pro ucitelky v pre-K v ramci statniho skolstvi, tam toho bude vic, tech certifikatu, treninku…
A na tech fotkach (mugshots), kdyz jsou lidi zatceni vypadaji vsichni straslive. Poznas, ktera z nich je ta na fotce?
no je to dvojka, ta z nich vypadá nejnormálněji - akorát na velké fotce je blondýna a na malé má tmavé vlasy
@stinga píše:
no právě, dcera neustále vyrábí ukrajinské vlajky, barví, lepí, dělá je z lega, z plastelíny, z tekutého písku![]()
![]()
![]()
Tak to je síla. A k čemu tohle učitelka potřebuje?
Toto už je přes čáru.
@Lenka_Hal píše:
A na tech fotkach (mugshots), kdyz jsou lidi zatceni vypadaji vsichni straslive. Poznas, ktera z nich je ta na fotce?
Ale na sociální sítě dávají fotky upravené a sto let staré. Já jsem parkrát posílala dál oblečení po synovi. Na fotce krasavice, že jsem si předáním umyla hlavu a trochu se přišmrncla řasenkou, abych nevypala jako poslední šmudla. A přebírala si to okolikrát podobná osoba jako ty americké učitelky ![]()
@stinga píše:
no právě, dcera neustále vyrábí ukrajinské vlajky, barví, lepí, dělá je z lega, z plastelíny, z tekutého písku![]()
![]()
![]()
Naše dítě zas když vidí kombinaci modré a žluté, tak hned hlásí krajinskou vlajku. A to mu nikdo nic do hlavy neleje, jen co zahlídne ve zprávách. Nebo když se zeptá. Pozná i Putina, v dobách koronaviru oznamoval, že je v televizi zas Adam Vojtěch nebo Prymula. Prostě malá Kelišová. Je jak houba.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.