Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj, já sem s takovýma sobcema taky chodila, ale naštěstí to zkončilo. Jsem hrozně ráda, že tohle nemusím řešit a je mi tě hrozně líto. Podle mě je hlavní problém v tom, že si asi přítel myslí, že tě má jistou… až přestaneš brečet a začneš si v rámci možností maminky malého dítěte uživat život, tak se chytne ten tvůj sobec za hlavu. A já bych si klidně něco začala s tím o kom píšeš..víš ona někdy malé nevěra v ženský udělá divy a přitáhne stávajícího partnera zpět… ale musí být VŽDY utajená…
Ještě mě napadlo, ale nemusíš odpovídat, zda by to bylo moc osobní nebo by tě někdo odhalil ze známých jak nechceš.....přítel ve svých 35letech nebyl ženatý nebo nemá dítě z předchozího vztahu např.? Nebo nebydlel dlouho doma s rodiči? Přijde mi, podle toho co píšeš, že tak trošku neví která páčka…aby s ním nebyla řeč a přitom ti řekl, že odejdeš leda bez malého…
No, nevěru bych asi nedoporučila ani utajenou…ale každopádně zastávám týž názor, ukazát mu, že jsi samostatná, nic mu třeba chvíli nevyčítat a sám se třeba zamyslí.....nebo začne bádat co je…
Teď se mnou možná nebude někdo souhlasit, ale podle mě tohle je do jisté míry problém všech lidí, co dlouho žili v podstatě sami… Mají zajetej nějakej svůj vlastní styl života a hodně těžko se z něj nechají „vytrhnout“, vidím to kolem sebe docela často a není to doména jen chlapů (i když tam je to možná viditelnější) ![]()
On prostě x let žil tak, jak jsi ho znala před tím, než jste měli dítě a nevidí důvod na tom cokoliv měnit - jemu to tak vyhovuje… Já bych klidně jednou, dvakrát za hysterku byla, u nás to docela funguje v tom ohledu, že se sice pohádáme, ale pročistí se nám doma vzduch, řeknem si věci, co bychom si v klidu neřekli a oba s manželem víme, na čem jsme…
Nemluvením a „urážením se“ se nic nevyřeší…
Každopádně bych si nedělala hlavu s tím, že když si chceš jít někam sednout, je naštvanej a má blbý kecy, prostě bych šla… Když by se mnou kvuli tomu nemluvil, jeho problém
Ale já bych pak teda zase na oplátku neřešila jeho a staral by se o sebe po tu dobu sám… ![]()
Zkus si párkrát vyjít se s vím bývalím alespon se někam podíváš když nechce jít tvůj přítel. A třeba když se to dozví začne žárlit a bude se ti víc věnovat ted si asi myslí že tě má jistou tak proč by se námáhal.pokud to nepomůže prič s ním to není chlap pro tebe.
ne od nakych 20 bydli sam, mel 2delsi vztahy (7 a 3 roky), deti nema, jen ted semnou a zenaty taky nebyl, on ani ja na svatbu moc nejsme
stou posledni se rozesel protoze ji uz nebavilo mu delat odma putku, je to holka o rok mladsi nez ja a ten prvni vztah to byla takova blbka, ten vztah se rozpadnul kvuli jeji hlouposti ale to tady nechci rozebirat
stredulinka píše:
Ještě mě napadlo, ale nemusíš odpovídat, zda by to bylo moc osobní nebo by tě někdo odhalil ze známých jak nechceš.....přítel ve svých 35letech nebyl ženatý nebo nemá dítě z předchozího vztahu např.? Nebo nebydlel dlouho doma s rodiči? Přijde mi, podle toho co píšeš, že tak trošku neví která páčka…aby s ním nebyla řeč a přitom ti řekl, že odejdeš leda bez malého…
Anonymní píše:
ne od nakych 20 bydli sam, mel 2delsi vztahy (7 a 3 roky), deti nema, jen ted semnou a zenaty taky nebyl, on ani ja na svatbu moc nejsmestou posledni se rozesel protoze ji uz nebavilo mu delat odma putku, je to holka o rok mladsi nez ja a ten prvni vztah to byla takova blbka, ten vztah se rozpadnul kvuli jeji hlouposti ale to tady nechci rozebirat
stredulinka píše:
A jsme u jadra problemu. ![]()
Pokud se snim nerozejdes tak mu budes delat celej zivot putku,sluzku,uklizecku,kucharku,a tak trochu i chuvu.
mimochodem myslis si ze dite by si nechal?Tomu never.To by nesmel nikam chodit.Takze pouze vyhrozuje.
situace ve které je každá rada drahá…a hlavně je to zkomplikované tím, že se nemůžeš už jen rozhodovat sama za sebe, ale i za to malé… ![]()
ale každopádně nenech sebou orat, to je cesta do pekel…
tady je očividně problém v tom, že si tě neváží…podle mě by pomohlo udělat se mu vzácnější, prostě se sem tak seber a vypadni s kámoškama večer na tah, nebo čapni prcka a na pár dní jeď na návštěvu třeba k babičce, bábince určitě uděláš radost, ty opustíš to dusno co doma máš a on bude mít čas popřemýšlet.
ale základem je mluvit, mluvit, mluvit!
a co třeba zkusit hodit řeč s „tchýní“ nebo s někým z jeho sourozenců? oni ho budou dobře znát, třeba ti vysvětlí i oni, kde je zakopanej pes…
jo nad tim ze hodim rec s tchyni jsem taky premyslela, mam sni vic nez dobry vztah, je jak moje druha mama, proste mam tchanovce moc moc rada. ale zase mi to prijde jak takovy zalovani
uz jsem tam byla asi dvakrat stim ze to reknu ale nevim jak zacit a halvne jak rikam prijde mi to jak zalovani
ach jo, kdyby ty chlapy nebyli to by byl klid ![]()
Mar__tanka1983 píše:
situace ve které je každá rada drahá…a hlavně je to zkomplikované tím, že se nemůžeš už jen rozhodovat sama za sebe, ale i za to malé…
ale každopádně nenech sebou orat, to je cesta do pekel…
tady je očividně problém v tom, že si tě neváží…podle mě by pomohlo udělat se mu vzácnější, prostě se sem tak seber a vypadni s kámoškama večer na tah, nebo čapni prcka a na pár dní jeď na návštěvu třeba k babičce, bábince určitě uděláš radost, ty opustíš to dusno co doma máš a on bude mít čas popřemýšlet.
ale základem je mluvit, mluvit, mluvit!
a co třeba zkusit hodit řeč s „tchýní“ nebo s někým z jeho sourozenců? oni ho budou dobře znát, třeba ti vysvětlí i oni, kde je zakopanej pes…
jakýpa žalování…když to nejde jinak…a navíc, ty nechceš, aby to tchýně za tebe vyřešila (nebo bys to teda neměla chtít)!! ty jdeš pro radu, kudy na něj… a to je přece úplně něco jiného…
holky ja jsem takova blbka blba
mate pravdu, staram se 24h denne o malyho, to ze kazdej den uklizim jak debil mi uz taky leze na nervy a jeste jsem tak pitoma ze kdyz prijde od kamaradu tak mu delam jeste veceri kterou dostane primo pod rypak a jediny co udela je, ze se nazere a ani talir po sobe neuklidi a ja jak kravka nejvetsi kolem nej litam aby mu neco nechybelo
o tom ze kos radeji bude preskakovat nez aby ho vynesl ani nemluvim
tak to zkusime tedy jinak, mam preci taky pravo nekam obcas jit, ne
vy mi vzdy tak poradite a tak me nadzdvyhnete ze to neni ani mozny
no a jestli ani tohle nepomuze ke zmene naseho vztahu tak uz nevim
pak uz jedine fakt zbalit kufry
![]()
to mas pravdu ze je to neco jinyho, ale jak znam tchyni tak se do nej pusti i prej muj zakaz
ale co treba by to pomohlo. maminka se ma preci poslouchat ![]()
Mar__tanka1983 píše:
jakýpa žalování…když to nejde jinak…a navíc, ty nechceš, aby to tchýně za tebe vyřešila (nebo bys to teda neměla chtít)!! ty jdeš pro radu, kudy na něj… a to je přece úplně něco jiného…
Tak pokud si se skoro tchýní rozumíš, mají malého rádi…tak v pokecu nevidím problém - vždy by to bylo ku prospěchu všem. Asi mám jinak položený bod sebeúcty, ale chlap, kterému bych nestála za to aby si mě vzal - ten by mi nestál za to abych s ním měla dítě a pokud by se neplánovaně zadařilo - jako vám, tak trvám na mém příjmení pro dítě…možná by mu leccos docvaklo ![]()
Anonymní píše:
Tak pokud si se skoro tchýní rozumíš, mají malého rádi…tak v pokecu nevidím problém - vždy by to bylo ku prospěchu všem. Asi mám jinak položený bod sebeúcty, ale chlap, kterému bych nestála za to aby si mě vzal - ten by mi nestál za to abych s ním měla dítě a pokud by se neplánovaně zadařilo - jako vám, tak trvám na mém příjmení pro dítě…možná by mu leccos docvaklo
jenomze nekdo proste svatbu mit nechce.Coz i zakladatelka nekde psala.
. Vazim si vic zenskych ktere to chlapa k oltari neuhani nez tech ktere to udelaji a beztak se do par let rozvedou.