Pomáhá vám manžel?

Anonymní
13.4.11 19:14

Pomáhá vám manžel?

Ahoj holky?
Příjde mi, že mi manžel doma s ničím nepomáhá nebo nevím zda jsem divná já.
Máme půlroční mimi a příjde mi, že mi s ničím nepomůže. S malou si hraje, ale to je vše. Najíst ji nedá, to sedí u PC a hraje hry. Vše dělám já. A když řeknu, ať malou ještě pohlídá, že jdu ještě něco udělat, tak slyším, nějaké zabručení. Dříve mi i uklidil nádobí, vysál koberec a zalil kytky. Teď nic. Sedí u PC a když po něm něco chci, tak až to dohraje. Než se narodila malá byl úplně jiný. Nebo jsem se porodem změnila já :nevim: Dokonce ji i dříve koupal. A teď ne. Nádobí po něm nechci mít- má zničené ruce z práce. Praskliny až do masa.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1812
13.4.11 19:20

Tak co se týče naši maličké, pomáhá hodně, koupě, hraje si, hlídá kdy potřebuju i kdy nepotřebuji, když vidí, že už jsem ko, veme si jí a já ať odpočivám. Domácí práce po něm ale nechci, to obstarám já nejlépe :-) ale jako otec funguje na sto pro se vším všudy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
13.4.11 19:22

Máme to doma tak nějak samo rozdělené. Manžel vysává, vynáší koš, stará se o kytky - se mnou by už nebyly :cry: , vyskládává většinou myčku. Já dělám ten zbytek. Docela mi to vyhovuje. Prádlo si dělám sama a úklid taky, protože to dělá přeci úplně špatně :mrgreen: Chodím na brigádu, tak se stará i o kluky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
13.4.11 19:26

Když manžel přijde z práce, o děti se dělíme, jak je zrovna potřeba. Domácí práce teď prakticky nedělá, ačkoliv já taky pracuju a tudíž by se zas na oplátku měl on podílet na domácnosti. Nevím, ani mi to moc nevadí, není toho tady tolik, čas od času vyklidí myčku a to mi stačí. Zas dělá na zahradě ty těžší práce, takže nakonec se to vyrovná. Kdybych nepracovala, brala bych jako samozřejmost, že s domácností nepomáhá, takhle mě to někdy trochu štve, ale vážný problém to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.11 19:27

Nebo mam ještě nějakou poporodní depresy. Občas mi příjde, že jsem na všechno sama. Ale tu největší už mam za sebou?

• Citovat
  • Upravit
1918
13.4.11 19:31

No, tak s těma hrama bych mu utla tipec. My pokud jsme bydleli sami tak mi pomáhal ve všem když byl doma. Sice jezdí domů jenom na víkendy ale i tak. Vždycky jsme stihli všechno už dopoledne. Teď bydlíme u mých rodičů a všimla jsem si že si začal vysedávat u PC a když jsem mu řekla "Lukáši prosímtě jdi naškrábat brambory, nebo pověsit prádlo, pomož mi v kuchyni, vezmi vysavač, utři prach,…cokoli, že jaksi neslyšel. Tak jsem se naštvala, když to udělal asi po čvtrté přišla jsem k němu, zavřela mu notebook před očima a řekla že takový nebyl a že jestli chce sedět u počítače at se nastěhuje ke svým rodičům natrvalo. Že mi vždycky pomáhal a to že ted nejsme sami neznamená že se ho povinnosti netýkají. Sice chápu že je celý týden v práci ale takové malé domácí práce pomoct může a jestli si myslí že tím že jsme se přestěhovaly mu odpadly tak at se vzpamatuje. Naši jsou tady s náma rádi, ale bylo by fajn se jim zavděčit aspoň tím úklidem. Nehledě na to že jeho rodiče nás dostali do fin. problémů a ti moje nám z nich pomáhají. Prostě už jsem nevydržela, protože vím že naši by mu nic neřekli i když si toho že přestal pomáhat všimli taky. A co se týče starosti o miminko které čekáme, na to se těší, z toho strach nemám ale i tak už proběhl rozhovor a je seznámen s tím že když bude doma, tak se bude starat i ve dne i v noci at si odpočinu třeba i u žehlení.

Hodně nám pomohlo o tom mluvit. Dokud jsme nemluvili o problémech(to bylo dřív) měli jsme dost krizi, ale od té doby co si promluvit bez hádek umíme je to fajn :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
13.4.11 19:33

Taky jsem měla pocit, že jsem na všechno sama. Teda ten pocit je pořád, ale upřímně, když se nad tím zamyslím, tak to tak úplně pravda není.Hlavně mně taková depka přepadá, když fakt doma nestíhám nic, to když kluci mají „svůj“ den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.11 19:36

Než si začal kupovat hry, tak bylo vše OK. A když mu řeknu, že mě se… to jeho vysedávání u PC, tak mi odpoví, ať jsem ráda, že sedí u PC a ne v hospodě nebo nahání baby. V tom má, ale na jednu stranu pravdu. Když by si měl vybrat hospodu nebo PC a být doma s náma- tak je doma.

• Citovat
  • Upravit
5732
13.4.11 19:43

Nepomáhá,doma je jen o víkendech tak jsem zvyklá si všechno dělat sama..Když mu o něco řeknu,tak to udělá..Sám od sebe ale ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
13.4.11 19:44

Ne, nepomáhá. Není to moje domácnost, se kterou potřebuji pomoct, ale naše domácnost, na jejímž chodu se podílíme oba. Když jsme chodili oba do práce, dělali jsme každý, co bylo zrovna potřeba, nikdy nehrozilo, že by si lehl na gauč a já lítala s hadrem a vařečkou. Teď máme role více rozděleny, přece jen toho přes den udělám hodně a na něj už zbyde jen něco málo, ale stále se podílíme stejně, zas si vezme malou a nechá mi čas pro sebe. S malou si hraje, vezme si jí sám ven a nakáže mi odpočívat nebo vymyslí výlet s obědem, přebalí, nakrmí, uspává, chodil v noci, když jsem odstavovala od nočního kojení, nakupuje, vynáší koš, uvaří, když večer padám únavou, pověsí prádlo sám, venčí psa.. je fajn, mít takového parťáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
13.4.11 19:53

Ahojky - tak co se týká Berunky, tam se angažuje hodně. Hlavně proto, že já už dlouho pracuju na částečný úvazek (4 dopoledne v týdnu) a během té doby ji přítel hlídá se vším všudy. A i jinak se jí dost věnuje.
Co se týká domácnosti, tak tam to trošku pokulhává. Myslím, že hlavní problém je ale v tom, že já nerada říkám „udělej prosím to nebo ono“ a přítel si zase sám nevšimne a očekává, že se ozvu. Jinak pokud se přemůžu a řeknu, tak většinou problém není. Takže jen zlomit ten „blok“ ve mně a mám pohodu :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.4.11 20:03

Taky mam ten blok. Nerada si říkám o pomoc.

• Citovat
  • Upravit
10052
13.4.11 20:12

no jako že by se přetrhl to ne :lol:

on to má zřejmě podle nálady, někdy se nehne od pc a někdy vytře vyluxuje, prach utře uvaří a ještě si to po sobě uklidí, pak nezapomene že máme službu na chodbu, klárku vykoupe, psa vyvenčí :lol: ale nikdy do předu nevim kdy to na něj přijde.-DD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancic
13.4.11 20:13

Měli jsme to doma tak nějak podobně, ale po několika dohadování trochu pochopil. Cpát a opakovat mu to musím pořád. Sice to není dokonalý, ale aspoň něco. Takže pokud potřebuju pohlídat - třeba vařim, není problém. Ale malému je 9 měsíců, v těch šesti taky nehlídal, moc nevěděl, jak si s ním hrát, krom toho, čim je větší, tím si ho víc získává. Jinak koupe pokaždý, když je doma, věší prádlo, občas myje nádobí i vyluxuje - to mu musim říct. Jinak musim podotknout, že dělá spoustu věcí okolo, jako melouchy, dříví na zimu apod. To mi připomíná, že jsem mu nikdy neřekla, že se moc vážim toho, jaký je, tak až příjde z piva :mrgreen: , musim to napravit :srdce: !
Jinak co mě štve - neumí malého přebalit, nepřevlíká … a neuspává, nakrmí - příkrmy - pouze v nouzi …

Příspěvek upraven 13.04.11 v 20:14

• Citovat
  • Upravit
14598
13.4.11 20:14

Doma děláme s manželem tak na stejno… jednou víc já, jednou víc on
Já: vařím, peru, meju okna, když je vhodné, aby přes ně bylo vidět…:lol: , myčku v poslední době skládám já, vykládá dcera.

On žehlí, převážně vysává, vytírá, dle potřeby převlíká, přebaluje - hlavně smraďošku , krmí..... právě uložil do postýlky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí