Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@luleå Ale on odešel na nějaké blbé dvě hodiny, klidně mohl malovat po příchodu (kdyby mu neudělala zbytečnou scénu)
@ka2ka píše:
naprosto s tebou souhlasím, jednou slíbil, že pomůže tak by pomoct měl
Ale to se nikdy nedozvíme, jestli by pomohl, když to tazatelka udělala za jeho nepřítomnosti, chápe to tu někdo? ![]()
@Fjodorka píše:
Ale to se nikdy nedozvíme, jestli by pomohl, když to tazatelka udělala za jeho nepřítomnosti, chápe to tu někdo?
tak pokud chci pomoct tak nikam neodcházím ![]()
@ka2ka píše:
tak pokud chci pomoct tak nikam neodcházím
Taky kolikrát slíbím, že umyju nádobí, ale udělám to třeba až za tři hodiny, prostě když na to mám náladu, ne když druhá osoba (pozorovatel) usoudí, že by to mělo být hned, bez zjevného důvodu, prostě protože to řekla.
Také bych se vzpružila, kdyby po mně někdo něco chtěl teď hned, nesnáším, když na mě někdo tlačí.
Prostě se rozhodla, když dlouho nešel, že si to radši vymaluje sama a on chtěl přijít za 2 hoďky a vymalovat to, ale když viděl s jakou scénou bylo přivítání, tak se rozhodl to neudělat. Já bych se taky radši na to vyprdla, než poslouchat výčitky atd… ![]()
@Petulka1234 uplně to překrucujete-dohoda byla že vymalujeme společně, kde pořád berete že jsem ho nutila vážně nevím, ještě v autě po cestě domů plánoval na jak dlouho to asi tak budeme mít a scéna nebyla hned to tak nějak vyplynulo po příchodu-prostě vím, že to od něj byla taktika vyhnout se tomu malování, ale to mohl klidně říct na rovinu. Nesnáším nedochvilnost a sliby co se neplní. Jinak jsme si to druhý den vyříkali a oslava proběhla v klidu a byla pěkná.
@Anonymní píše:
@Petulka1234 uplně to překrucujete-dohoda byla že vymalujeme společně, kde pořád berete že jsem ho nutila vážně nevím, ještě v autě po cestě domů plánoval na jak dlouho to asi tak budeme mít a scéna nebyla hned to tak nějak vyplynulo po příchodu-prostě vím, že to od něj byla taktika vyhnout se tomu malování, ale to mohl klidně říct na rovinu. Nesnáším nedochvilnost a sliby co se neplní. Jinak jsme si to druhý den vyříkali a oslava proběhla v klidu a byla pěkná.
No a proč si malovala? Proč si nepočkala, až přijde domů, abyste to udělali společně? Já to furt nechápu ![]()
Holky, mám podobný problém, který je teď opravdu aktuální. Manžel pracuje (nemá nějak moc náročnou práci) a do toho do včerejška studoval VŠ a o víkendech staví domek. Vím, že toho má hodně. ALE jak na boží smilování jsem čekala až konečně dodělá školu. Pomáhala jsem mu do školy s čím jsem mohla, i když se mi do toho vůbec nechtělo. Celou dobu jsem mu vytvářela doma podmínky, což nebylo s prckem nyní 1,5let vůbec jednoduché. Konečně dostudoval a najednou řeší, jak mu to je líto, že ty lidi vůbec už neuvidí a že by jel ještě na rozlučku na dva dny a na kurz, protože ho to baví…atd. A taky, že chce ve studiu pokračovat. Vím, že se vzdělávání nemá druhému odpírat, ale jsem na malého úplně sama a do toho čekám druhé, na které se bohužel nemůžu ani moc těšit, protože vím, že jako otec prostě nefunguje. V domácnosti mi nepomáhá vůbec s ničím, akorát dělá snídaně.
Ozivuji diskusi. Mam problem s manzelem a nevim jak ho resit. Je to skvely chlap, ve vsem mi pomuze, podpori atd. nevim co bych si bez nej pocala. Ale co se tyce pomahani doma, je to katastrofa. S nicim mi moc nepomuze a kdyz uz, tak to udela napul. Je ted doma, pise diplomku. A i presto mi proste s nicim nepomuze. Ted jsme se pohadali. Vcera jsem mu na jeho prani smazila rizky a v kuchyni zustal docela binec, ktery se mi uz nechtel moc uklizet. Slibil, ze se o to postara. Dneska uklidil pulku kuchyne a druhou mi jakoze nechal at si ji udelam sama. A jeste na me vyjel, ze si nevazim jeho pomoci. Holky, jak si mam vazit neceho, co proste nedostahne do konce? To pro me neni zadna pomoc.. To se fakt mam smirit s tim, ze si musim udelat vsechno sama? Dite nastesti jeste nemame, ale mam svoje obavy jak to bude pak.. Nechci slyset, ze ho mam opustit, to neudelam. Spis jak na nej, jak ho k te pomoci motivovat?