Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tanule23 myslím že je jedno jestli je to normální. Otázka je jestli ti to vyhovuje…
@J_Doe píše:
Tak takhle je to teď u nás… Plus k tomu děti, kterým se občas věnuje.Není to dobrý…
Tak to tě taky lituju a nejvíc miluju ty jeho řeči, že on je na tu těžší práci a ne na „lehkou“ domácí práci ![]()
@Katerina37 A jak by reagoval, kdyby nemel obed do prace, vyprane a vyzehlene pradlo…?
Můj manžel mi pomáhá skoro se vším, kromě žehlení - třeba okna myje líp než já
. V sobotu dopoledne většinou uklízíme -teda já vařím, peču, peru, manžel se synem uklízí. Zapojíme se všichni a odpoledne máme rodinnou pohodu. Myslela jsem, že toto je normální - fungovalo to tak u mých i manželových rodičů, model kdy matka dělala vše a otec ležel na gauči, nebo chodil někam s kamarády, neznám (a jsem ráda).
@Tanule23 tak se domluv na systému který je pro oba přijatelný.
@suricata Nedávno taková diskuze u nás proběhla, tak doufám, že mu to vydrží déle než 14 dnů.
@katty89 píše:
@Katerina37 A jak by reagoval, kdyby nemel obed do prace, vyprane a vyzehlene pradlo…?
To si neumím představit, zatím se to nestalo, hysterickou scénu by asi neudělal, ale radši by snad řekl své máme, než aby si to udělal sám.
Bere to spíš jako samozřejmost, nebuzeruje když něco není hotové, prostě ví, že to stejně dřív nebo později udělám.
A jak tvůj muž doma pomáhal předtím, než jsi nastoupila na rodičák?
Holky, tak tu sedím, a přemýšlím… Asi večer manželovi řeknu, že tu milenku mu schvaluji, a uvidím, jestli zajuchá nebo co…
A taky mě napadlo: já se odstěhovat s dětma nemám kam, ale manžel může k nezadanému kamarádovi, tak mu navrhnu, že se teď zaplatí pronájem na pár měsíců, on odejde ke kamarádovi, a já zatím najdu / koupím něco pro sebe a děti. Mezitím se nějak dohodneme o dětech a majetku… A bude to… ![]()
(Do práce jsem už na personální psala, že se chci s nima setkat a pohovořit o možnostech…)
Manzel nepomaha, vydelava sestimistnou sumu, i kdyz po zdaneni je vyplata stale petimistna jako ta moje a chodi domu na sedmou vecer. Hanba by mne fackovala po nem chtit nejake domaci prace. Je rad, kdyz si popovida, zkontroluje ukoly z matiky a ulozi deti.
Jinak ja obstaravam vse kolem pradla, plus nakupy a o vikendu jeden den varime, druhy den chodime na rodinny obed do restaurace. To spojime s vyletem, navstevou kina, vystavy apod. Mensi nakupy typu cerstve pecivo, ovoce+zelenina nebo maso obcas udela i manzel - ale ne casteji nez jednou tydne…
Na domaci prace nam chodi jednou tydne pani na uklid. Starame se ale od jara od podzimu o zahradu, coz nas oba bavi a bereme to jako relax od dusevne narocne prace.
@Anonymní píše:
Manzel nepomaha, vydelava sestimistnou sumu, i kdyz po zdaneni je vyplata stale petimistna jako ta moje a chodi domu na sedmou vecer. Hanba by mne fackovala po nem chtit nejake domaci prace. Je rad, kdyz si popovida, zkontroluje ukoly z matiky a ulozi deti.Jinak ja obstaravam vse kolem pradla, plus nakupy a o vikendu jeden den varime, druhy den chodime na rodinny obed do restaurace. To spojime s vyletem, navstevou kina, vystavy apod. Mensi nakupy typu cerstve pecivo, ovoce+zelenina nebo maso obcas udela i manzel - ale ne casteji nez jednou tydne…
Na domaci prace nam chodi jednou tydne pani na uklid. Starame se ale od jara od podzimu o zahradu, coz nas oba bavi a bereme to jako relax od dusevne narocne prace.
Jsem ráda, že píšeš.
Můj manžel vydělával vždy víc než já. Já vydělávám prací doma 5 a půl tisíc, plus rodičák. Po 10 letech doma mi už asi hráblo, a čekám, že i s vyšším příjmem může doma zašroubovat kliku u záchodu nebo udělat dětem polici na knihy. Manžel je zručný, takže hodinového manžela platit nebude, a já taky umím žehlit, takže mi nikdo na žehlení nechodí…
Příspěvek upraven 13.04.14 v 19:45
@J_Doe držím palce. Dobře si promysli čeho chceš dosáhnout, jaké jsou možnosti a jestli jsi ochotná do toho jít i za předpokladu že se to nevyvine podle očekávání. Jsi hrozně statečná, přeji ať jsi brzo i spokojená. ![]()
@J_Doe píše:
Jsem ráda, že píšeš.Můj manžel vydělává taky tak. Já vydělávám prací doma 5 a půl tisíc, plus rodičák. Po 10 letech doma mi už asi hráblo, a čekám, že i manažer s šesticiferným příjmem může doma zašroubovat kliku u záchodu nebo udělat dětem polici na knihy. Manžel je zručný, takže hodinového manžela platit nebude, a já taky umím žehlit, takže mi nikdo na žehlení nechodí…
mne na zehleni taky nikdo nechodi, ja nezehlim, mame susicku - jo vlastne zehlim 5 kosil na tyden manzelovi do prace plus detem saty nebo kdyz maji kosile.
Pani na uklid jsem si poridila pri druhe materske a bylo to ta nejlepsi investice - ja jela s detma do bazenu a vratila se do ciste a vonave domacnosti.
Ja chodim do prace, sice na zkraceny uvazek, ale doma jsem nejdriv ve 4 a to se venuju detem plus pripravujeme spolecne nejakou lehci veceri. Vydelavam dostatecne, plat mam vic nez slusny, rekla bych ze pri plnem uvazku i nadprumerny a do rozpoctu jeste i diky prijmum z pronajmu prispivam vic nez dostatecne.
U manzela mi bohate staci, ze se venuje vecer detem a v sezone zahrade, mimo sezonu nam cas straveny v praci vynahrazuje spolecnyma dovolenyma.