Pomáhá vám manžel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6638
19.3.14 13:52

@Tanule23 myslím že je jedno jestli je to normální. Otázka je jestli ti to vyhovuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
19.3.14 13:52
@J_Doe píše:
Tak takhle je to teď u nás… Plus k tomu děti, kterým se občas věnuje.Není to dobrý…

Tak to tě taky lituju a nejvíc miluju ty jeho řeči, že on je na tu těžší práci a ne na „lehkou“ domácí práci :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
19.3.14 14:07

@suricata Nevyhovuje, nechci být něčí služka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
19.3.14 14:10

@Katerina37 A jak by reagoval, kdyby nemel obed do prace, vyprane a vyzehlene pradlo…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.14 14:18

Můj manžel mi pomáhá skoro se vším, kromě žehlení - třeba okna myje líp než já :-). V sobotu dopoledne většinou uklízíme -teda já vařím, peču, peru, manžel se synem uklízí. Zapojíme se všichni a odpoledne máme rodinnou pohodu. Myslela jsem, že toto je normální - fungovalo to tak u mých i manželových rodičů, model kdy matka dělala vše a otec ležel na gauči, nebo chodil někam s kamarády, neznám (a jsem ráda).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
19.3.14 14:29

@Tanule23 tak se domluv na systému který je pro oba přijatelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
19.3.14 14:39

@suricata Nedávno taková diskuze u nás proběhla, tak doufám, že mu to vydrží déle než 14 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
19.3.14 14:42

@Tanule23 držím palce ať se dohodnete ke spokojenosti obou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
19.3.14 14:42
@katty89 píše:
@Katerina37 A jak by reagoval, kdyby nemel obed do prace, vyprane a vyzehlene pradlo…?

To si neumím představit, zatím se to nestalo, hysterickou scénu by asi neudělal, ale radši by snad řekl své máme, než aby si to udělal sám. :) Bere to spíš jako samozřejmost, nebuzeruje když něco není hotové, prostě ví, že to stejně dřív nebo později udělám.

A jak tvůj muž doma pomáhal předtím, než jsi nastoupila na rodičák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
19.3.14 14:52

@suricata Děkuji, jsi hodná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.3.14 15:53

Holky, tak tu sedím, a přemýšlím… Asi večer manželovi řeknu, že tu milenku mu schvaluji, a uvidím, jestli zajuchá nebo co…

A taky mě napadlo: já se odstěhovat s dětma nemám kam, ale manžel může k nezadanému kamarádovi, tak mu navrhnu, že se teď zaplatí pronájem na pár měsíců, on odejde ke kamarádovi, a já zatím najdu / koupím něco pro sebe a děti. Mezitím se nějak dohodneme o dětech a majetku… A bude to… :,(

(Do práce jsem už na personální psala, že se chci s nima setkat a pohovořit o možnostech…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.14 15:58

Manzel nepomaha, vydelava sestimistnou sumu, i kdyz po zdaneni je vyplata stale petimistna jako ta moje a chodi domu na sedmou vecer. Hanba by mne fackovala po nem chtit nejake domaci prace. Je rad, kdyz si popovida, zkontroluje ukoly z matiky a ulozi deti.

Jinak ja obstaravam vse kolem pradla, plus nakupy a o vikendu jeden den varime, druhy den chodime na rodinny obed do restaurace. To spojime s vyletem, navstevou kina, vystavy apod. Mensi nakupy typu cerstve pecivo, ovoce+zelenina nebo maso obcas udela i manzel - ale ne casteji nez jednou tydne…

Na domaci prace nam chodi jednou tydne pani na uklid. Starame se ale od jara od podzimu o zahradu, coz nas oba bavi a bereme to jako relax od dusevne narocne prace.

• Citovat
  • Upravit
6021
19.3.14 16:05
@Anonymní píše:
Manzel nepomaha, vydelava sestimistnou sumu, i kdyz po zdaneni je vyplata stale petimistna jako ta moje a chodi domu na sedmou vecer. Hanba by mne fackovala po nem chtit nejake domaci prace. Je rad, kdyz si popovida, zkontroluje ukoly z matiky a ulozi deti.

Jinak ja obstaravam vse kolem pradla, plus nakupy a o vikendu jeden den varime, druhy den chodime na rodinny obed do restaurace. To spojime s vyletem, navstevou kina, vystavy apod. Mensi nakupy typu cerstve pecivo, ovoce+zelenina nebo maso obcas udela i manzel - ale ne casteji nez jednou tydne…

Na domaci prace nam chodi jednou tydne pani na uklid. Starame se ale od jara od podzimu o zahradu, coz nas oba bavi a bereme to jako relax od dusevne narocne prace.

Jsem ráda, že píšeš.

Můj manžel vydělával vždy víc než já. Já vydělávám prací doma 5 a půl tisíc, plus rodičák. Po 10 letech doma mi už asi hráblo, a čekám, že i s vyšším příjmem může doma zašroubovat kliku u záchodu nebo udělat dětem polici na knihy. Manžel je zručný, takže hodinového manžela platit nebude, a já taky umím žehlit, takže mi nikdo na žehlení nechodí…

Příspěvek upraven 13.04.14 v 19:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
19.3.14 16:09

@J_Doe držím palce. Dobře si promysli čeho chceš dosáhnout, jaké jsou možnosti a jestli jsi ochotná do toho jít i za předpokladu že se to nevyvine podle očekávání. Jsi hrozně statečná, přeji ať jsi brzo i spokojená. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.14 16:11
@J_Doe píše:
Jsem ráda, že píšeš.Můj manžel vydělává taky tak. Já vydělávám prací doma 5 a půl tisíc, plus rodičák. Po 10 letech doma mi už asi hráblo, a čekám, že i manažer s šesticiferným příjmem může doma zašroubovat kliku u záchodu nebo udělat dětem polici na knihy. Manžel je zručný, takže hodinového manžela platit nebude, a já taky umím žehlit, takže mi nikdo na žehlení nechodí…

mne na zehleni taky nikdo nechodi, ja nezehlim, mame susicku - jo vlastne zehlim 5 kosil na tyden manzelovi do prace plus detem saty nebo kdyz maji kosile.

Pani na uklid jsem si poridila pri druhe materske a bylo to ta nejlepsi investice - ja jela s detma do bazenu a vratila se do ciste a vonave domacnosti.

Ja chodim do prace, sice na zkraceny uvazek, ale doma jsem nejdriv ve 4 a to se venuju detem plus pripravujeme spolecne nejakou lehci veceri. Vydelavam dostatecne, plat mam vic nez slusny, rekla bych ze pri plnem uvazku i nadprumerny a do rozpoctu jeste i diky prijmum z pronajmu prispivam vic nez dostatecne.
U manzela mi bohate staci, ze se venuje vecer detem a v sezone zahrade, mimo sezonu nam cas straveny v praci vynahrazuje spolecnyma dovolenyma.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky