Pomáhá vám manžel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
byron
13.4.11 23:09
Lend.u píše:
No, tak s těma hrama bych mu utla tipec. My pokud jsme bydleli sami tak mi pomáhal ve všem když byl doma. Sice jezdí domů jenom na víkendy ale i tak. Vždycky jsme stihli všechno už dopoledne. Teď bydlíme u mých rodičů a všimla jsem si že si začal vysedávat u PC a když jsem mu řekla "Lukáši prosímtě jdi naškrábat brambory, nebo pověsit prádlo, pomož mi v kuchyni, vezmi vysavač, utři prach,…cokoli, že jaksi neslyšel. Tak jsem se naštvala, když to udělal asi po čvtrté přišla jsem k němu, zavřela mu notebook před očima a řekla že takový nebyl a že jestli chce sedět u počítače at se nastěhuje ke svým rodičům natrvalo. Že mi vždycky pomáhal a to že ted nejsme sami neznamená že se ho povinnosti netýkají. Sice chápu že je celý týden v práci ale takové malé domácí práce pomoct může a jestli si myslí že tím že jsme se přestěhovaly mu odpadly tak at se vzpamatuje. Naši jsou tady s náma rádi, ale bylo by fajn se jim zavděčit aspoň tím úklidem. Nehledě na to že jeho rodiče nás dostali do fin. problémů a ti moje nám z nich pomáhají. Prostě už jsem nevydržela, protože vím že naši by mu nic neřekli i když si toho že přestal pomáhat všimli taky. A co se týče starosti o miminko které čekáme, na to se těší, z toho strach nemám ale i tak už proběhl rozhovor a je seznámen s tím že když bude doma, tak se bude starat i ve dne i v noci at si odpočinu třeba i u žehlení.Hodně nám pomohlo o tom mluvit. Dokud jsme nemluvili o problémech(to bylo dřív) měli jsme dost krizi, ale od té doby co si promluvit bez hádek umíme je to fajn :-)
:palec: Hezky jsi mu to řekla, a hlavně včas.Myslím, že takhle by se to mělo říct, hezky hned a narovinu
  • Citovat
  • Upravit
533
14.4.11 01:20
Anonymní píše:
Ahoj holky?
Příjde mi, že mi manžel doma s ničím nepomáhá nebo nevím zda jsem divná já.
Máme půlroční mimi a příjde mi, že mi s ničím nepomůže. S malou si hraje, ale to je vše. Najíst ji nedá, to sedí u PC a hraje hry. Vše dělám já. A když řeknu, ať malou ještě pohlídá, že jdu ještě něco udělat, tak slyším, nějaké zabručení. Dříve mi i uklidil nádobí, vysál koberec a zalil kytky. Teď nic. Sedí u PC a když po něm něco chci, tak až to dohraje. Než se narodila malá byl úplně jiný. Nebo jsem se porodem změnila já :nevim: Dokonce ji i dříve koupal. A teď ne. Nádobí po něm nechci mít- má zničené ruce z práce. Praskliny až do masa.

chlapi mají své režimy.. a ohledně her vím své :DD můj miláček paří po síti.. jeho vysvětlení proč nemůže HNED.. no protože hraje s reálnýma lidma a v realitě kdyby si s někým seděla u stolu a tvůj do tebe začal hučet, že něco HNED potřebuje tak by to bylo taky neslušný…viď… takže opět v klidu.. on hrál určitě i před tím, než jste měli dítě..s tím sis s ním dítě udělala, že je hráč.. tudíž mu to nadále respektuj, ono pro něj jako pro muže je to stejně vyčerpavající mit mimčo jako pro tebe a to ho nemusí ani mít v náručí.. proto uniká do toho svého virtuálního světa aby si dobil baterky.. až si na malou přivykne, chlapům vstřebávání změn trvá déle..pak budete určitě harmonická rodina.. jen zachovej klid a nechtěj aby skákal jak ty pískáš.. je to jen člověk ;) a ty žena a my ženy jsme šikovné, vše zvládáme samotné tak proč s tím otěžovat naši slabší polovičku co přichází denně unavená z práce ;)
on vás určitě moc miluje ale tím svým mužským způsobem, žádný chlap nepomáhá a když už tak je okolo toho tři pr*ele keců a ještě zbytečná hádka… tak si sakra ženský už dělejte to svoje a po těch chlapech nechtějte kraviny.. však oni toho mají taky dost… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1918
14.4.11 11:02

byron

neměla jsem jinou možnost, na jednu stranu jsem byla fakt v ráži, na druhou mi to bylo fakt trošku blbé mu to říct takhle narovinu ale jinak by to asi nešlo… :nevim: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
15.4.11 12:47

Ahojky. Nečetla jsem předchozí příspěvky, ale u nás je to tak, že jeden den koupu já, druhý den zase manžel a tak pořád dokola, domluvili jsme se tak po té, co jsem začala cvičit s Tobíkem vojtovku, tak abych si ob večer odpočinula tak koupe od té doby on, stejnak neodpočívám, ale uklízím domáctnost atd, ale vidím, že to koupání prospívá oboum, že jsou rádi spolu, a ten kdo koupe tak dává před uložením do postýlky mléko a pak uspává

jinak jsem se s manželem domluvila, že jednou za týden chci mít " volné " odpoledne tzn, že jsem většinnou na zahradě a makám tam, to je pro mě velká relaxace a Tobík si zatím hraje s tatínkem doma

s krmením je to tak, že většinou krmím já

ale ze začátku to tak nebylo, manža se dlouho bál malého chytit, takže koupat začal až někdy v 5 měsíci a pravidelně, až když jsem s Tobíkem začala cvičit, v jeho asi 8 měsíci

jinak domácí práce dělám já a on si hraje s Tobíkem když potřebuju něco poklidit a jinak on se stará o dům " z venku " prostě takové ty chlapské práce

musíš se prostě s manžou domluvit co kdo bude dělat a jak často, jako jak by to u vás doma vypadalo, kdybys i ty seděla doma u pc, to by se mu asi moc nelíbilo co :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
15.4.11 19:45
Anonymní píše:
Ahoj holky?
Máme půlroční mimi a příjde mi, že mi s ničím nepomůže. S malou si hraje, ale to je vše. Najíst ji nedá, to sedí u PC a hraje hry. Vše dělám já. A když řeknu, ať malou ještě pohlídá, že jdu ještě něco udělat, tak slyším, nějaké zabručení. Dříve mi i uklidil nádobí, vysál koberec a zalil kytky. Teď nic. Sedí u PC a když po něm něco chci, tak až to dohraje. Než se narodila malá byl úplně jiný. Nebo jsem se porodem změnila já :nevim: Dokonce ji i dříve koupal. A teď ne. Nádobí po něm nechci mít- má zničené ruce z práce. Praskliny až do masa.

ahoj,

u nás taky tak podobně. manžel pracuje, to jo, vydělává penízky, abysme se měli dobře. Chápu, že z práce přijde unavený a nechci ho zatěžovat, ale trošku pomoc by mi mohl. Jsme sice na mateřské, ale s miminkem my jsme v práci 24 hodin denně. S malou se mazlí, hraje…
ale nepřebaluje, nevykoupe, neoblíkne..rád to přenechává mě a já jsem někdy fakt na palici večer - postarat se o mimi, do toho zajistit bordel, vykoupat sebe a nakrmit manžela a pak jít hned kojit a uspávat.
Co mě fakt dokáže nasrat (omlouvám se, ale jinak to nejde), je, když manžel hraje hry na PC (a to je většinou jeho náplň doma), malou má vedle sebe v ohrádce. Já si jdu např. umýt hlavu a říkám mu: máš jí vedle sebe, je najezená, hlídej jí chviličku, at se nepřevalí na bříško, at se nepoblije.
Myju si hlavu, jdu se kouknout na malou a co myslíte? malá na břiše a ublito vedle sebe.
Někdy mi přijde, že jsem si malou udělala sama. :-x
pak se chvíli snaží a zase čučí do hry, tohle mě teda štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
15.4.11 19:46
Lamiia píše:
Anonymní píše:
Ahoj holky?
chlapi mají své režimy.. a ohledně her vím své :DD můj miláček paří po síti.. jeho vysvětlení proč nemůže HNED.. no protože hraje s reálnýma lidma a v realitě kdyby si s někým seděla u stolu a tvůj do tebe začal hučet, že něco HNED potřebuje tak by to bylo taky neslušný…viď… takže opět v klidu.. on hrál určitě i před tím, než jste měli dítě..s tím sis s ním dítě udělala, že je hráč.. tudíž mu to nadále respektuj, ono pro něj jako pro muže je to stejně vyčerpavající mit mimčo jako pro tebe a to ho nemusí ani mít v náručí.. proto uniká do toho svého virtuálního světa aby si dobil baterky.. až si na malou přivykne, chlapům vstřebávání změn trvá déle..pak budete určitě harmonická rodina.. jen zachovej klid a nechtěj aby skákal jak ty pískáš.. je to jen člověk ;) a ty žena a my ženy jsme šikovné, vše zvládáme samotné tak proč s tím otěžovat naši slabší polovičku co přichází denně unavená z práce ;)
on vás určitě moc miluje ale tím svým mužským způsobem, žádný chlap nepomáhá a když už tak je okolo toho tři pr*ele keců a ještě zbytečná hádka… tak si sakra ženský už dělejte to svoje a po těch chlapech nechtějte kraviny.. však oni toho mají taky dost… :lol:

nehrajou ti chlapi všichni na síti spolu? :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.11 12:13

Asi jo :pocitac: . Nejhorší je to večer, to slyším- oni tam hrajou kluci skoro všichni. Takže travím veřer u Tv sama. :pocitac: :pocitac: Oni by se asi zbláznili, kdyby nešel jeden den proud a nemohli na Pc.

• Citovat
  • Upravit
10142
16.4.11 14:22
Anonymní píše:
Asi jo :pocitac: . Nejhorší je to večer, to slyším- oni tam hrajou kluci skoro všichni. Takže travím veřer u Tv sama. :pocitac: :pocitac: Oni by se asi zbláznili, kdyby nešel jeden den proud a nemohli na Pc.

jako u nás :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
16.4.11 19:38
petratavali píše:
Anonymní píše:
Asi jo :pocitac: . Nejhorší je to večer, to slyším- oni tam hrajou kluci skoro všichni. Takže travím veřer u Tv sama. :pocitac: :pocitac: Oni by se asi zbláznili, kdyby nešel jeden den proud a nemohli na Pc.
jako u nás :pocitac: :pocitac: :pocitac:

To jsem ráda, že v tom nejsem sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.3.14 10:14

Ahoj, obnovuji diskusi, protože potřebuji povzbudit.

Manžel doma pomáhá minimálně. Děti máme 4, nejstarší má 10, nejmladší 2. Vařím, peru, uklízím, žehlím, nakupuji, vozím děti na kroužky, do/ze školky… všechno bez pomoci manžela. Mám ještě brigádu, dělám z domu, asi 2 hodiny denně. Hlídání nemám žádné.

Manžel občas veme děti ven, na hřiště, nebo na výlet. Jinak doma neudělá z „ženských“ prac nic, a ani ty „mužské“ ho nějak neberou. Klika u dveří nám vypadávala rok a půl, než se kamarát „naštval“, a když byl u nás na návštěvě, tak to jedním šroubkem spravil. Já bych to snad spravila i sama, ale jsme v nájmu a manžel slibuje větší bydlení, ale nic se neděje.

Taky začíná mít řeči, že bych se měla ozvat do práce, že se tam budu vracet (RD mi končí za 3/4 roku), nebo si mám hledat práci jinde…

No a nejlepší nakonec, hrozně je nadšený z kamarádů, kteří si našli mladé milenky, a nejvíc z toho, který tvrdí, že jeho žena o milenkách ví, a nevadí jí to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
19.3.14 10:16

@J_Doe Co na to říct? Asi se nezměnil ze dne na den, viď? Když jsi si s takovým chlapem pořídila 4 děti, musela jsi vědět, do čeho jdeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
19.3.14 10:19

@J_Doe manžel pomáhá, mám rizikový, tak vaří, pere, uklízí, venčí psy a zvedá malou
pomáhal i před tím, byl 8 měsíců doma s dcerou… jasně, že když jde malá spát, tak se kousne u počítače :nevim:

tohle ti asi nepomůže, promiň, ale tvůj chlap by potřeboval trošku procitnout a ne aby mlel nesmysly o milenkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.3.14 10:23

@alien21 Asi máš pravdu…

Tolik dětí chtěl on, a roky sliboval, jak bude velký dům, jak nám bude pomáhat jeho máma (jednu dobu i pomáhala, když jsme bydleli spolu)… Jenže vždy se našel rozumný důvod, proč to právě teď nejde, a já jsem to vždy jako rozumná manželka chápala a odkývala. Nejsem ten typ, který by si postavil hlavu „tak a teď dům, nebo konec“, takými ženami manžel opovrhuje, tvrdil, že to jsou ty ženy, které manželé opouští, a já nechtěla být jednou z nich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
19.3.14 10:28
@J_Doe píše:
Ahoj, obnovuji diskusi, protože potřebuji povzbudit.

Manžel doma pomáhá minimálně. Děti máme 4, nejstarší má 10, nejmladší 2. Vařím, peru, uklízím, žehlím, nakupuji, vozím děti na kroužky, do/ze školky… všechno bez pomoci manžela. Mám ještě brigádu, dělám z domu, asi 2 hodiny denně. Hlídání nemám žádné.

Manžel občas veme děti ven, na hřiště, nebo na výlet. Jinak doma neudělá z „ženských“ prac nic, a ani ty „mužské“ ho nějak neberou. Klika u dveří nám vypadávala rok a půl, než se kamarát „naštval“, a když byl u nás na návštěvě, tak to jedním šroubkem spravil. Já bych to snad spravila i sama, ale jsme v nájmu a manžel slibuje větší bydlení, ale nic se neděje.

Taky začíná mít řeči, že bych se měla ozvat do práce, že se tam budu vracet (RD mi končí za 3/4 roku), nebo si mám hledat práci jinde…

No a nejlepší nakonec, hrozně je nadšený z kamarádů, kteří si našli mladé milenky, a nejvíc z toho, který tvrdí, že jeho žena o milenkách ví, a nevadí jí to…

Tak mu řekni, že tvé kamarádky mají taky milence a, že o tom taky uvažuješ, vzhledem k jeho chování :roll: :D

• Citovat
  • Upravit
2326
19.3.14 10:30

@J_Doe Hele, já nechtěla, aby to vyznělo nějak blbě… Já vyrůstala v rodině, kde jsem nikdy nezažila, že by otec mamince s čímkoliv pomohl. Dělat „ženskou práci“ bylo pod jeho úroveň a navíc to vlastně ani za práci nepovažoval, podle něj se ženský doma jen válí, i když máma měla 2 děti, barák jak kráva, obrovskou zahradu, dobytek a časově náročnou práci. Proto jsem se asi už dávno rozhodla, že než žít v tom, v čem žila moje máma, budu radši do smrti sama. Když jsem poznala svého současného manžela, napřed jsme spolu 2 roky jen chodili, pak další 3 roky spolu žili, než jsem si ho vzala. A za tu dobu už jsem poznala, jakej je, jak mi pomáhá, i když ještě nebyly děti. Já po něm nechci, aby za mě dělal všechny domácí práce, já se o něj ráda starám, ale musím vidět, že to pro něj není automatický - že mi prostě za každé jídlo poděkuje, že mi poděkuje, když mu dám kupu vyžehleného prádla…a hlavně mě se dvěma dětma strašně uklidňuje vědomí, že kdyby se se mnou cokoliv stalo, on je schopen se o ně postarat komplet se vším všudy - uklidí, uvaří, vypere, vyžehlí, ví, co a kde děti mají za oblečení atd.
Každopádně, jsem přesvědčená, že teď už svého muže jen těžko změníš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí