Pomáhá vám manžel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1531
19.3.14 10:32

Souhlasim se @Sonarka . Něco podobného bych mu řekla i já…tvojí situaci si neumím představit, my se doma o vše dělíme, ale já se snažím co nejvíc zvládnout sama, aby se mohl chlap věnovat malému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.3.14 10:35
@Sonarka píše:
Tak mu řekni, že tvé kamarádky mají taky milence a, že o tom taky uvažuješ, vzhledem k jeho chování :roll: :D
:)
To by byla ode mě prázdná výhrůžka, a on to ví. Já bych si milence nikdy nenašla, nepodvedla bych manžela, a taky máme jasno v tom, že by to znamenalo konec vztahu, manžel by se s tím nikdy nesmířil.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
19.3.14 10:38

Ne, nepomáhá, dělá ale ty „mužské“ práce (i když teda ne všechny, zrovna na takovou banalitu - pro něj samozřejmě - jako je rozbitá klika by se mi taky vykašlal, stejně jako na servané panty u skříňky atd.). Co jsem těhotná, zastává názor „těhotenství není nemoc“, maximálně za mě tahá těžké věci. Ještě že mám doma další dva kluky, co mi pomáhali, když jsem ze začátku byla unavená. Zase mu musím nechat, že má dost těžkou práci a i po ní kolikrát nějakou fušku, takže chodí dost unavený.
No ale ty řeči o milenkách, to už je fakt moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.3.14 10:42

@alien21 Ze začátku našeho vztahu taky víc pomáhal. Ale jak jsem zůstala na MD, tak razí názor, že on má svou práci v kanclu, a já doma. Já mu tam prý taky nechodím připravovat prezentace…

Když jsem bydleli s tchýni, tak makal na jejím/jeho baráčku, a to dost, a mně tehdy ani tak nevadilo, že nepomáhá doma, protože jsem viděla, kolik dělá na baráku. Ale jak jsme v bytu v pronájmu, tak už nic nedělá, asi nemá ten pocit, že si dělá na vlastním, nebo co.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
19.3.14 10:48

@J_Doe No můj manžel to díkybohu zase vidí tak, že on má svoji práci a já mám „na práci“ děti, takže o domácnost se dělíme. Ale tak jako určitě to není tak, že přijde večer v 6 z práce a jde utírat prach…normálně doma dělám já, ale když je prostě o víkendu doma a já vařím oběd, tak sám od sebe vezme vysavač a jde vyluxovat :nevim:. Třeba včera večer jsem už 2h žehlila, on byl u počítače a já ho poprosila, ať mě tam na chvíli pustím, že jen mrknu na mail a půjdu to žehlení dodělat. A on se automicky zvedl a šel za mě těch pár zbývajících kousků dožehlit… On je fakt zlatej, já to vím, že to není úplně standard a jsem vděčná, že takovýho chlapa mám.
A zkoušela jsi si s manželem narovinu promluvit a dát si nějaký pravidla???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
19.3.14 10:52

@J_Doe je mi tě fakt líto, ale na druhou stranu nechápu, proč to řešíš až po 10 letech-tolik je nejstaršímu dítku viď? Nebo snad dřív pomáhal???Jako ale klobouk dolů co všechno zvládáš 8o!
Ale vážně nevím jestli se po tolika letech dokáže změnit :(.Ale mluvili jste spolu o tom? Že toho máš moc? Co si udělat nějaký „rozvrh“ kdo co kdy bude dělat-třeba že jeden týden bude vozit děti do školy on-nebo ze školy, nebo aspon pár dní…že občas nakoupí-ty mu napíšeš seznam-to by určitě zvládnul :think:.
No a za ty kecy ohledně milenky bych mu teda dala :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.3.14 11:05

@alien21 @ametyst Jak jsem psala, přibývalo to postupně, teď jsem přemýšlela, takhle se cítím poslední cca dva roky, co se narodil poslední.

Zkoušela jsem s ním o tom mluvit mnohokrát, a jsou dva scénáře, jak rozhovor dopadne:
1. on to má taky těžký v práci, se mnou to má doma taky těžký (nevyslovené zůstává, že můžu být ráda, že to se mnou tolik let vydržel)

2. všechno, co chci slyšet, slíbí, ale prakticky se nezmění nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
19.3.14 11:10

@J_Doe coc na to říct. Nemůžu soudit, můj manžel se nechová jako typický chlap. Nečumí na fotbal, sport mu nic neříká a klidně si stoupne do kuchyně a uvaří jídlo.
Já nevím, jako kdyby mi chlap předhazoval svoje kamarády, že mají milenky, jak je to super, dávno bych mu na to něco řekla.
Těžko radit co teď, mít 4 děti a manžel aby s nima nepomáhal, to ani náhodou, udělal si je, tak ať se stará! Co zkusit manželskou poradnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
19.3.14 11:10

Ono záleži na tom, v čem byl vychovávaný. Můj manžel byl zvyklý na „mužské“ práce, pochází z rodinného domu, takže chlapi dělali na baráku, v garáži, na zahradě, ženský v kuchyni. Teď stavíme, skoro vše je na něm, hodně si udělá sám, když ne, tak aspoň zařídí. Ale doma tak max. umyje nádobí, hodně se tedy věnuje malé, což zas usnadní mně, že si uklidím, vyžehlím atd. Vyhovuje mi to tak. Zkrátka některý chlapi to tak mají…akorát že ten tvůj asi nebude moc kutil a na některý věci si prostě netroufne - viz ta klika. Ale pozor na to bydlení! Pokud se k tomu se 4 děti staví takto laxně, je to dlouhodobě z tvé strany neúnosné! A od něj je to známka nedospělosti - pořídit si 4 děti a nezajistit odpovídající bydlení je neomluvitelné. Moji kamarádku něco podobného dohnalo až k rozvodu. Prošli si problémy s otěhotněním, nakonec šli na IVF a když to vše překonali, rozdělilo je (ne)bydlení. Z manželovy strany mělo pořád něco jiného přednost, kamarádi, pořád nějaké výmluvy, proč to nejde (a finanční důvody to nebyly). Až kamarádce jednoho dne došla trpělivost. Takže tohle si pohlídej, i za cenu, že mu dáš nůž na krk…buď ty a děti, nebo on, kamarádi a popř. milenky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
19.3.14 11:12

@J_Doe má to hajzlík pěkně zmáknutý. Ty děláš první poslední a on jen blbě pindá, když si postěžuješ začne manipulaci s milenkama. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
19.3.14 11:14

Ano, pomáhá a hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.3.14 11:23
@Mama11 píše:
Ono záleži na tom, v čem byl vychovávaný. Můj manžel byl zvyklý na „mužské“ práce, pochází z rodinného domu, takže chlapi dělali na baráku, v garáži, na zahradě, ženský v kuchyni. Teď stavíme, skoro vše je na něm, hodně si udělá sám, když ne, tak aspoň zařídí. Ale doma tak max. umyje nádobí, hodně se tedy věnuje malé, což zas usnadní mně, že si uklidím, vyžehlím atd. Vyhovuje mi to tak. Zkrátka některý chlapi to tak mají…akorát že ten tvůj asi nebude moc kutil a na některý věci si prostě netroufne - viz ta klika. Ale pozor na to bydlení! Pokud se k tomu se 4 děti staví takto laxně, je to dlouhodobě z tvé strany neúnosné! A od něj je to známka nedospělosti - pořídit si 4 děti a nezajistit odpovídající bydlení je neomluvitelné. Moji kamarádku něco podobného dohnalo až k rozvodu. Prošli si problémy s otěhotněním, nakonec šli na IVF a když to vše překonali, rozdělilo je (ne)bydlení. Z manželovy strany mělo pořád něco jiného přednost, kamarádi, pořád nějaké výmluvy, proč to nejde (a finanční důvody to nebyly). Až kamarádce jednoho dne došla trpělivost. Takže tohle si pohlídej, i za cenu, že mu dáš nůž na krk…buď ty a děti, nebo on, kamarádi a popř. milenky…

No, u nich doma to bylo tak, že všechny domácé práce dělala jeho máma, protože k tomu nikoho jiného nepustila. To já ho i pustím, ale co z toho :-)
Manžel naopak zručný jako kutil je, tchýni na baráku udělal toho hodně, udělal nám i nějaký dřevěný nábytek, ale v bytě se mu do ničeho nechce (připisuji to tomu, že byt není náš), takže tak cca dva roky doma nedělá nic.
Ad bydlení, ač jsem se snažila být trpělivá, a čekala na vhodnou dobu na pořízení vlastního bydlení, tak pohár trpělivosti u mě už přetekl, a když jsme nedávno byli na kolaudaci bytu našich kamarádů, tak to už bych fakt brečela, že my pořád nic… Když jsem se snažila mu dát „nůž na krk“, tak to skončilo u něho hláškou: „Dobře, tak já ti nějaký byt koupím, abys neprudila, ale to bude konec nášho manželství!“
Holky, jsem na dně, už bych fakt jen brečela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
19.3.14 11:23

U nás manžel pravdielně nakupuje, vaří, stará se o složenky, vynáší odpad (i tříděny do kontejnerů), stará se o naše auta, vodí do školy a školky, dělá opravy na domě i v domácnosti. Tyhle věci dělá automaticky sám od sebe, k tomu pracuje na plný úvazek (směny). Potom na požádání udělá téměř jakoukoliv práci, ale nikdy bych mu např. neřekla, aby za mě vytřel nebo utřel prach. Co bych potom dělala já? :lol: :lol: Jinak pokud jsme doma, tak se z 90% starám o děti já, protože mě jednoduše preferují a manžel taky pracuje časo na pc z domu. Nikdy třeba nechystal svačinu do školy, nedělal se školačkou úkoly, to je moje práce…máme to tak nějak přirozeně nenásilně rozdělené.

Zakladatelko, nevím, co bych ti poradila. Podle mě tebou manžel manipuluje, jak tu již bylo někým napsáno. Dobře ví, že bys ho nikdy nepodvedla, že bys neodešla JEN kvůli tomu, že ti nepomáhá a tak toho využívá a ještě tě „chválí“, jak si dobře vybral, že ty taková nejsi 8o. Sama mám zkušenost, že pokud se muží nedá nůž na krk, nic se nezmění, protože jemu to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
19.3.14 11:26
@J_Doe píše:
Když jsem se snažila mu dát „nůž na krk“, tak to skončilo u něho hláškou: „Dobře, tak já ti nějaký byt koupím, abys neprudila, ale to bude konec nášho manželství!“

Tak tohle je přesně věta manipulátora. On ti říká, že se pro tebe klidně obětuje a bydlení pořídí, ale že TY tím zničís vaše manželství. To je ale totální nesmysl a absurdní. Z jakého důvodu by to byl konec manželství? Jen proto, že by on musel ustoupit a to by nesnesl…musíš na něj přitlačit nebo z toho nájmu nikdy nevyjdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
19.3.14 11:29

@J_Doe a proč máte 4 děti? To jsi nevěděla dřív? nechápu na to si teď stěžuješ.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky