Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můj skoromanžel meje nádobí. A to jako 4× on a jednou já
. Vaříme půl na půl (spíše se předháníme, kdo bude vařit dneska
), malou koupal před týdnem poprvé a to když jsem měla zablokovaný záda a nemohla se sehnout, ale do té doby se na koupání nešel ani podívat, pač co udělám já ho nezajímá. Dřív mě to vytáčelo, autosedačku taky stále neumí zapnout, dělám to já. ALe dnes se o to pokusil a nešlo mu to. Když jsem mu to ukazovala tak koukal jina. Zabít. Ale co, hele, když se mi něco stane a nebudu doma, vim že se o malou postará skvěle. Takže sjem to přestala řešit.
U PC je taky furt, ale zase když mu malou donesu, nebo si jí i vezme sám, pustí si na PC pohádku a čumí spolu
Přebalí jí když zavelím, výjimečně (jednou za měsíc)si všimne sám.
hele asi takhle. Vím, že udělá. Vím že prostě zatopí, uvaří, nakupuje pouze on…cestou z práce, umeje nádobí, s malou si pohraje. Já jsem nadmíru spokojená. Ačkoli přesně tohle mi dřív přišlo málo a mohla jsem se prokočit vzteky
Už je mi to jedno. Taky by nemusel dělat vůbec nic a to by potom bylo tóčo ![]()
ano manzel pomaha, vozi deti k mudr, prebaluje, krmi, hraje si s nima, koupe je, striha je, obleka je, nakupuje nam, protoze ja jsem doma a hlidam, takze jezdi do obchodu sam uz 16 mesicu a to koupi vsechno co se po nem chce a dokonce i neco navic ![]()
anonymní hlavně klííd a žádný depky z toho že máš doma nepomáhajícího manžela, ono těch kteří moc nepomáhají bude víc ale je jasný že s tím se nikdo chluvit nebude
![]()
Háta_x píše:
Ne, nepomáhá. Není to moje domácnost, se kterou potřebuji pomoct, ale naše domácnost, na jejímž chodu se podílíme oba.
Doma to máme taky tak, akorát sem tam mi nějak přeskočí a říkám pohlídej mi Katku
potřebuju jít tam a tam…
Anonymní píše:
Nebo mam ještě nějakou poporodní depresy. Občas mi příjde, že jsem na všechno sama. Ale tu největší už mam za sebou?
Jo tak to jsem přesně měla taky. Pocit nepochopení, pocit že nedostávám dostatečné uznání od partnera, že on dělá hovnajs. Se to srovnalo. Ale půlroku po porodu, nevim, já jsem půl roku po porodu a tak měsíc a něco jsem už fakt v klidu, ale každá to máme asi jinak.
Já teda tlačila na pilu. Jsem mu vyhrožovala, že jednoho dne se sbalim a půjdu si někde po nákupech a s kamarádkama na kafe a ať se stará, ať ví, jaký to je, že je to úvazek na 24hodin denně a i blbý pohlídání na půl hodiny aby si člověk v klidu vlezl so vany je pomoc neuvěřitelně veliká!
Tak dlouho jsem tlačila na pilu, pak jsem přestala doma cokoli dělat, řekla jsem že mám na starost dítě, tak on domácnost, vydrželo mu to dva dny, a pak se začal i o malou více zajímat ![]()
Oni si to chlapi neumí představit. Bych mu řekla, že třeba v sobotu jdu s kámoškou na tři hodiny na kafe:tady máš mlíko, tady pleny…starej se ![]()
Deska ten můj mou práci opravdu oceňuje a opravdu se hodně snaží. teda moh by víc, ale co,, tak on zase chodí do práce žejo ![]()
jizvíková píše:
ano manzel pomaha, vozi deti k mudr, prebaluje, krmi, hraje si s nima, koupe je, striha je, obleka je, nakupuje nam, protoze ja jsem doma a hlidam, takze jezdi do obchodu sam uz 16 mesicu a to koupi vsechno co se po nem chce a dokonce i neco navic
u nás hlavně to něco navíc
![]()
Máme dů, tím pádem se povinnosti dělí na ty „domácí“ a „venkovní“. Nadělá dřevo na tři zimy (na to hot padne nekolik víkendů) a očekává, že já se budu zase činit v domě. A podobně. Třeba terénní úpravy, zahrada, atd. Třeba venkovní grilování je čistě jeho doména. Nakupuje, zařizuje veškeré úřady, jezdí na poštu.
Takže by mi nevadilo, že nevyžehlí, nevyluxuje. (Teda třeba na Vánoce jo. Jenže důvod je jiný. Bohužel, jak tvrdí, tak proto, že aspoň jednou v roce by rád doma v čistotě a ne v prasečáku.) Jen kdyby - viz v té závorce … ![]()
Můj pomáhá sám od sebe.S malou(půl roku) si hraje,chodí s ní na 3hodinky ven,klidně s ní jde k doktorce,na plavání,jen abych si odpočla.Nádobí umyje,uvaří,chodí se psem.To vše,když má týden volno.Říká,že je to pro něj relax,baví ho to.Ale pak má týden,kdy dělá dvanáctky od pondělí do neděle a to doma samozřejmě nic nedělá,ani bych to po něm nechtěla,je vyřízenej z práce.Ale v tom týdnu volna se moc snaží
![]()
pomaha hodne, rano vstava nakrmi,prebali.. abych mohla spat tak do 8hodin, vezme malou ven, povesi pradlo, nakoupi kdyz jede z prace at nemusim ja s kocarem,po ranni se naji da si hodinku pauzu a treba mi malou vezme taky ven… no je to fajn:)dnes byl s Gitkou na rocni prohlidce, uvari spis o vikendu,kdyz jsem ja v praci
klid, to se urcite zlepsi!
Jo, to znám…letím na wc, už nemůžu vydržet a v mžiku vyřknu „pohlídej mi ty špagety“ ![]()
Markit.Hl píše:Háta_x píše:Doma to máme taky tak, akorát sem tam mi nějak přeskočí a říkám pohlídej mi Katku
Ne, nepomáhá. Není to moje domácnost, se kterou potřebuji pomoct, ale naše domácnost, na jejímž chodu se podílíme oba.potřebuju jít tam a tam…
Dělíme se celkem spravedlivě o různé práce v závislosti na tom, kolik má kdo času. Akorát je chlap, tak ho některé věci prostě nenapadnou (jako třeba, že se blbě krmí dítě a zároveň vaří oběd, tak mu musím říct, aby mi pomohl…)
Jojo… Zlato, musím na záchod, prosím tě, pohlídej, ať ta malá posraná nespadne z přebalováku
ale pšššt ![]()
Háta_x píše:
Jo, to znám…letím na wc, už nemůžu vydržet a v mžiku vyřknu „pohlídej mi ty špagety“
Markit.Hl píše:Háta_x píše:Doma to máme taky tak, akorát sem tam mi nějak přeskočí a říkám pohlídej mi Katku
Ne, nepomáhá. Není to moje domácnost, se kterou potřebuji pomoct, ale naše domácnost, na jejímž chodu se podílíme oba.potřebuju jít tam a tam…
Tak jak to tak čtu tak mě chlap taky nepomáhá.
Luxuji,peru,žehlím,utírám prach,dávám nádobí do myčky prostě vše dělám sama.On někdy uvaří a to je asi tak celé.Chystá se vyprat koberec,ale už to slibuje rok…A aby vynesl odpadky to mu musm pytel dát před dveře,aby ho měl na očích když jde. S malým mi taky moc nepomáhá občas nakrmí,hraje si s ním.Ale koupal ho za celý rok 1×.Přebalit nee ,ale když nejsem doma a malej se pokadí tak mu nic jiného nezbylo,ale těch keců co jsem si pak vyslyšela,že ho dokonce přebalil atd.
Ano pomáhá a připadá mi to normální - nic, za co bych mu musela líbat paty ( jak se s oblibou mužům dělá, když dělají věci, které ženy dělají běžně..)
Pokud tě to sere, tak prud vždycky a nahlas - je to otec, je součást domácnosti a je to tvůj partner..Není to součástka počítače..
Nekul jen očima a vše vždy řekni..
Argument, že máš být ráda, že nesedí po hospodách je starej jak Olympik a nemá žádnou váhu..
To je jako bys mu řekla, bud rád, že neuklízím, neperu, nevařím a nenakupuju - klidně bych mohla ještě chlastat a fetovat..
![]()
Komunikace musí fungovat na 100% jinak se nikam nehnete - nenech se utloucn nesmyslama..
Hned jak poprvé nekoupal, tak jsi měla vyrukovat proč a že to potřebuješ..Hned jak přestal jednou luxovat a podobně, mělas to řešit..
Zkus to uchopit znovu do ruky - ale nyní již bez plačtivých ženských výčitek , ale s jasnými požadavkami, co kdy kde kdo jak a proč..a že takhle to bude fungovat a basta fidli..
Pokud na to přistoupí, dostane za odměnu ženu, která nebude pyskovat, když začně hrát hry ( po splnění povinností), která bude spokojená a která nebude mít pocit, že je všechno špatně..Já myslím, že to by mu to mohlo za to stát..
Tsakže dopředu si připravit co po něm budeš chtít, v které dny a proč..
Přeji úspěšnou debatu..