Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No pokud jste se domluvili a on souhlasil, tak ti měl pomoci ne odejít. Já bych byla hodně naštvaná. Pokud to bylo potřeba, tak chápu i malování před oslavou. Pamatuji si jak moje maminka 20.12. začla čalounit sedačku, aby jsme to měli na vánoce pěkné, tak plně chápu tebe. Ono to totiž nejde chlapa do nekonečna omlouvat, jak těžký to s ženskou má, to je takovej problém svoje plány odložit a té ženské vymalovat? Podle mě ne.
@Anonymní píše:
Ahoj holky?
Příjde mi, že mi manžel doma s ničím nepomáhá nebo nevím zda jsem divná já.
Máme půlroční mimi a příjde mi, že mi s ničím nepomůže. S malou si hraje, ale to je vše. Najíst ji nedá, to sedí u PC a hraje hry. Vše dělám já. A když řeknu, ať malou ještě pohlídá, že jdu ještě něco udělat, tak slyším, nějaké zabručení. Dříve mi i uklidil nádobí, vysál koberec a zalil kytky. Teď nic. Sedí u PC a když po něm něco chci, tak až to dohraje. Než se narodila malá byl úplně jiný. Nebo jsem se porodem změnila jáDokonce ji i dříve koupal. A teď ne. Nádobí po něm nechci mít- má zničené ruce z práce. Praskliny až do masa.
Noooo, každej chlap je jinej… já mám asi štěstí (uklízí, krmí, přebaluje, hlídá, kočárkuje, uspává, občas i uvaří, meje okna, nakupuje, já si jdu zaplavat, zaběhat… atd. atd. atd.).
Možná si říká, že když jsi na té mateřské, je to tak nějak Tvoje práce a Tvůj džob…
Nebo na PC nehraje hry, ale dělá tam něco jiného, co mu bere dost času
Pardon, ale léta zkušeností. Naštěstí ne s mým mužem…
Příspěvek upraven 22.05.14 v 09:00
@Anonymní píše:
@tiffany já nejsem uražená to nevím kde jsi na to přišla možná to tak vyznělo ale nejsem a vůbec jsem nepsala že ti do toho nic není-to není psané mnou.
Takže ty jsi nepsala, že jsi husička? S tebou se fakt blbě komunikuje, takže už začínám být pro toho manžela.
Jo a požádám tedy adminy o odtajnění toho anonyma, protože je v tom nějaký bordel. ![]()
Už se v těch anonymech ztrácím
ale k tématu, můj manžel po přemlouvání udělá všechno co si vymyslím, ale má velmi dlouhé čekací lhůty
takže takhle narychlo by byl taky trochu nepříjemný a jestli si ho ještě seřvala, tak prostě utekl no ![]()
Hysterka, vždyť byl pryč jen dvě hodiny.
Proč si malovala sama? Já bych na něj počkala, až se vrátí, malovat se dá i o půlnoci (vlastní zkušenost)…
Ahoj,
mimi zatím nemáme, ale já se taky starám o celou domácnost většinou sama
přijedu z práce, uklidím a uvařím což mi zabere tak 2 hodiny. Pak přijde z práce přítel a udělá zase práci kolem baráku, většinou mu pomáhám, protože už nemám co dělat a nechci se nudit.. Nevadí mi to, oba jsme názoru že o domácnost se stará žena.. ale až budeme mít mimi, tak ho do práce určitě zapojím
Zkoušela sis s ním o tom promluvit? že by ste si rozdělili tu práci na půl? nebo jeden den bude uklízet on a druhý den ty??
@Mishelka27 píše:
Ahoj,mimi zatím nemáme, ale já se taky starám o celou domácnost většinou samapřijedu z práce, uklidím a uvařím což mi zabere tak 2 hodiny. Pak přijde z práce přítel a udělá zase práci kolem baráku, většinou mu pomáhám, protože už nemám co dělat a nechci se nudit.. Nevadí mi to, oba jsme názoru že o domácnost se stará žena.. ale až budeme mít mimi, tak ho do práce určitě zapojím
Zkoušela sis s ním o tom promluvit? že by ste si rozdělili tu práci na půl? nebo jeden den bude uklízet on a druhý den ty??
My to dřív měli rozdělené, že každý dělal to, co mu vyhovovalo lépe.
Manžel radši luxoval, já vytírala a utírala prach. On umyl okna (já ještě nikdy nemyla okna holky
), já zase dělala WC a koupelnu. No prostě jsme si každý vybrali to co nás víc bavilo ![]()
@Anonymní píše:
@tiffany ale to bylo myšleno sebekriticky…
No já už mám taky chuť „utéct“
Tak jsi mi to tu pěkně přehrála a já radši utíkám.
Jenže mě asi neseřveš, až se vrátím, protože já už se vracet nemusím. ![]()
Můj manžel chodí z práce dřív než já, takže nakupuje, běhá v případě potřeby po úřadech, myje okna, přes týden denně vytře podlahy. V sobotu dopoledne se synem společně uklízí, já vařím a peču. Odpoledne máme díky tomu všechno hotové a můžeme se věnovat sobě. Doma pomáhají i naši tatínci, takže jsme takto zvyklí a přijde nám divné, když ženská dělá všechno a chlap sedí u televize.
Také by mi přišlo hodně divné, kdybych já jen lítala a muž se válel u televize, ale přítel mě už zná natolik dobře, že než abych ho začala honit do práce celá nervózní, tak laskavě zvedne tu svou prdélku a jde také něco dělat ![]()
@Anonymní píše:
@tiffany to že ti do toho nic není jsem psala, já druhá anonymní.
Ovšem že to někdo nazve že chce rozpoutat válku, tak to je trošku moc.omlouvám se že jsem nehodila dolů aspoň iniciálu, abych se odlišila od zakladatelky. zapomněla jsem.
An. B.
Nicméně si fakt myslím že tyhle věci by se měly řešit mezi nimi dvěma, roli v tom hrají hormony..cokoliv dělat večer je blbost..a chápu že chlap aby měl pokoj ženě odsouhlasí co si vymyslí, ale pokud se pak na to vrhne v blbou dobu, tak se radši zdekuje. Měl to říct dřív, nebo prostě to probrat předtím než se začalo. Jistě by se našla lepší doba.
Jo tak už se v tom trochu orientuju. Ty jsi ta druhá anonymní, co mi psala, že mi do toho nic není. Tak to mi do toho něco je, protože porušuješ pravidla a nelíbí se mi, když v sobě někdo nemá ani tolik slušnosti, aby se svým názorem tady vystoupil pod svým nickem. O sobě nepíšeš nic, takže anonymita není na místě.
@Anonymní píše:
@tiffany On malování krajně nesnáší to vím dobře proto jsem se ho na účast jasně ptala s tím že mu pomůžu, jen se mi s pupkem nechtělo líčkovat po židli nahoru a dolu-no to je už jedno koukám že většina je pro manžela takže jsem husička a je to-nějak to skousnu už jsem přežila horší věci-hlavně aby si to kluk užil to je pro mě důležitý.
Proč husička? Jen nechápu ty reakce zde… Manžel ví, že se bude malovat a je potřeba to udělat ještě před oslavou a aby to bylo suché atd… a najednou se někam spakuje??? A to se všem zdá jako normální?! A pak když dorazí, tak natruc jde pryč znova? Jsi dobrá, žes to zvládla i s těmi dětmi. Příště ti radím opačnou reakci - nohy nahoru a raď manželovi, kde má „kocoury“ atd… Hysterka nejsi, proč? V tu chvíli byl nezodpovědný on.
U nás je malování vyloženě kapitola sama o sobě, ale mě to celkem i baví a taky jsem malovala v těhotenství - manžel by to nedělal a zaplatil by raději malíře.
Mě se v životě potvrdilo to, že udělej, co můžeš, nikdy nevíš, co tě zítra čeká ![]()
@dalimil píše:
No tak pokud s malováním souhlasil, tak nechápu proč musel akutně na 2 hodiny zmizet. Taky bych asi nebyl příjemný, kdyby jsme se rozhodli se ženou dělat zahradu a ona na dvě hoďky odjela ke kamarádce na pokec…
naprosto s tebou souhlasím, jednou slíbil, že pomůže tak by pomoct měl
@tiffany já nejsem uražená to nevím kde jsi na to přišla možná to tak vyznělo ale nejsem a vůbec jsem nepsala že ti do toho nic není-to není psané mnou.