Vztah jde do háje :/

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1939
14.4.11 11:54

Toš holkyyy, na vzdělání vztahy nezáleží, kde to jsme?? Být zakladatelkou, tak mě ten dotaz urazí…
A jinak, já žití na hromádce beru, ale pouze do té doby, pokud není dítě…jak je dítě, je na místě určitě pevný svazek. A to tvrdím zejména kvůli dítěti a právních výhod, které takové dítě v manželství má, pokud se jednomu z partnerů např.něco stane (např.sirotčí důchod, atd.)…dokonce i v případě rozvodu je lepší rohodovat o dítěti než-li jako nesezdaný pár. A to mi řekla samotná právnička, není to můj výmysl.
A pokud se lidi nechtějí brát, tak proč spolu žijí nebo mají děti? Copak svatba je nějaký horor nebo mění vztahy či sílu závazků? A pokud je to o penězích, dnes stačí podepsat v riflích papír, žádná nákladná veselka poté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
14.4.11 12:00

Na vzdělání nezáleží.. Ale je teda fakt, že já taky četla článek o tom, že vysokoškoláci častěji podléhají k domácímu násilí..teda.. Jakože oni jsou ti, kdo utlačují partnera.. :nevim: Ale jestli to bylo ověřeno nějakým statistickým studiem to nevím.. :nevim:
Já bych se nenechala utlačovat, ani kdybych měla jen ZŠ nebo učňák (jakože jsem i vyučená :lol:).. Jde podle mě spíš o to kdo má jak prožízlou pusu a kdo si co a jak nechá líbit… Pokud zakladatelka od začátku „snášela“, že její partner chodí s kámošema na pívo, tak on bude chodit pořád.. Proto bych mu v tom nebránila.. ale prostě jak říkám něco za něco - dneska jdeš ty - zítra já a basta! Miminko je nás obou a starat se nebudu jen já…
:cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
14.4.11 12:02
stredulinka píše:
Toš holkyyy, na vzdělání vztahy nezáleží, kde to jsme?? Být zakladatelkou, tak mě ten dotaz urazí…
A jinak, já žití na hromádce beru, ale pouze do té doby, pokud není dítě…jak je dítě, je na místě určitě pevný svazek. A to tvrdím zejména kvůli dítěti a právních výhod, které takové dítě v manželství má, pokud se jednomu z partnerů např.něco stane (např.sirotčí důchod, atd.)…dokonce i v případě rozvodu je lepší rohodovat o dítěti než-li jako nesezdaný pár. A to mi řekla samotná právnička, není to můj výmysl.
A pokud se lidi nechtějí brát, tak proč spolu žijí nebo mají děti? Copak svatba je nějaký horor nebo mění vztahy či sílu závazků? A pokud je to o penězích, dnes stačí podepsat v riflích papír, žádná nákladná veselka poté…

s tím souhlasím.Ale někdo tu psal,že ho zakladatelka měla dokopat ke svatbě dřív,to považuju za holý nesmysl.Svatba problémy ve vztahu nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
14.4.11 12:54

Anonymní: někdo už to tu psal. Já bych řekla, že největší problém je, že ho miluješ moc. A asi neznám chlapa, který by se velmi rád nenechal obskakovat. Já tohle zažila v předchozím vztahu, kdy jsme seděli vedle sebe na gauči a přítel to měl dokonce do kuchyně blíž než já, ale o pití mně požádal. Tenkrát mi došlo, že takhle ne. Tohle utni, nebo jednou až vám dítko povyroste a ty půjdeš do práce, nebudeš vědět co dělat dřív. Když jsem byla na mateřské většinu prací jsem zastala taky, ale není pro manžela problém uvařit, vyprat, uklidit. Ale musela jsem si ho takhle vychovat, taky takový nebyl. A vždycky když má trošku tendence si ze mě dělat služku, tak mu říkám, že nemám na čele napsáno „made in Afghanistan“, (v té zemi byl a ví jak to tam chodí)
Holky ti tady radily dobře, ať si klidně vyrazí, ale ty si vyraž taky. Myslím, že to dokážete vyřešit a držím palce aby jsi dělala něco pro sebe. Víš jednou v televizi někdo řekl, že dokud nebudeš tak trošku sobec, nikdy nebudeš úplně šťastná. Protože vždycky se najde někdo, kdo ti bude energii vysávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
14.4.11 13:15

Janafugi - Jo jo, tak tak.. kdo by se nechal obskakovat nerad?.. :roll: Můj přítel to na mě zkoušel taky.. Viz. třeba to pití, přitom sedí vedle lednice.. :roll: :pocitac: No tak jsem ho poslala někam :mrgreen: Jsem taková od rány až mě to kolikrát mrzí, ale služku si z nás ti chlapi dělat nesmí :cert: Máš recht! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31308
14.4.11 13:51

a to já klidně i příteli to pití podám, a večeři mu dám až pod nos…mě to nezabije…
jeho blažený úsměv když mu ráno přinesu kafíčko do pelechu je k nezaplacení, ale je to o tom dávat i brát, dostat za to něco na oplátku, příště uvaří snídani, nakrmí zvířata, umeje nádobí (to nádobí teda tak 3× za rok) a dává mi pocit pohody, bezpečí a tak vůbec…

ale je to o té hranici, je rozdíl mezi tím udělat něco, protože ti udělá radost jemu udělat radost (a on moc dobře ví, že si toho musí vážit, jinak mu to „žrádlo“ příště hodíš na hlavu) a udělat něco jen proto že musíš a že se to od tebe očekává a připadat si přitom jak služka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
14.4.11 14:06

Jojo. trošku citový vyděrač. To jsou v podstatě srabi, kteří moc dpbře vědí, kdo je ten, kdo je silnější. A že to nejsou oni. Páč by už dávno nepotřebovali tento stav,a by sami mohli svým způsobem parazitovat. K tomu ptřebují toho, koho vysávají. A to jsi ty. On ví, že mus tačí jen se zmínit že by a támhleto a tím tě vydírá. Ono kdyby si to fakt měl udělat, tak to monžá nakonec udělá, ne že ne, ale spíš na truc, jen aby teda bylo opravdu po jeho. Ne že to myslel vážně. A co se týče silnýc keců jako „já bych ti vzal dítě“ - no to vůbec. Není schopnej dneska ti pomoct a kasá se, že ho vychová sám? Hehe … :pankac: :pankac: Bere si ho jen jako rukojmí … protože ví, že o zabere. Uděláš cokoli. Budeš panáčkovat. A panáčkuješ …

Já to chápu, já … si momentálně procházím něčím poodbným. Není to sranda si to uvědomit. Není sranda si uvědomit sama sebe a tu sílu, kterou máš. Že se můžeš postavit, narovnat. Že se bojíš, že tě ihned praští. Já to vím. Já se taky bojím. Ale ono fakt není čeho. Jak píšou holky. On se maximálně k tý ráně natáhne … nesmíme se holt leknout. Musíme to ustát. Měj sílu. Já se k tomu sbírám. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
14.4.11 14:18

Jj, holky radi dobre :-)
Radu clovek dat muze, ale ne moudrost a silu ji uposlechnout (F. Rochefoucauld) :-)
Jinak co se svateb tyce naprosto souhlasim se stredulinkou. Kazda mamina si zaslouzi pro sve dite tatu a pro sebe manzela.I kdyz v dnesni dobe byt svobodnou matkou uz neni zadna hanba, zadna vyhra to tedy take neni. Pro zenu z toho zadne vyhody neplynou, jen pro chlapa. Je to spis otazka spolecenskeho statusu. Kdyz spolu maji dva dite, nebo deti, kazdy automaticky predpoklada, ze jsou to manzele. A v situacich , ktere zivot prinasi (napr.predstavovani se nekomu, vyrizovani na uradech…atd)a mame-li urcity vek a navic deti, zni proste lepe, kdyz rekneme muj manzel bla bla, nebo tohle je moje zena ta a ta.
Podle me tim muz da najevo, ze ve vztah veri, ze veri v rodinu a vazi si zeny, ktera stoji po jeho boku a porodi(la) jeho dite (deti). Neznam zadnou hrdinku, ktera by odmitla snatek chlapovi, se kterym ceka, nebo ma dite a vztah je funkcni. Spis jde o to, ze jsou ti nasi panove pohodlni, boji se zavazku a zodpovednosti a v dnesni svobodomyslne dobe, jim to prochazi… Tyhle veci by ale mezi dvema mely byt vyresene driv, nez prijde mimi.
Samozrejme je ale naprosta pravda, ze zadny papir jeste cloveka stastnym ve vztahu neudelal. Svatba zadnou zarukou spokojenosti neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
14.4.11 14:22

A Mar tanka mi mluvi z duse :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
14.4.11 15:12

Danushka: tak ty jsi mi vzala slova :mrgreen: Martanka ví, co povídá…prostě ženské nesmějí být blbky, a taky jsem slyšela od mého kamaráda, zkušený rozvedený 46let mi řekl, že nejhorší věci jsou, když je žena moc závislá ve smyslu fixovaná na muži (to ukazuje její snadné podmanění) a když žena miluje příliš (moc trpí pokaždé, když muž udělá něco jí nelibého)…a tím se řídím a můžu říct, že manžela miluju opravdu mooooc, nijak ho co se týká citů nešidím :mrgreen: ale sám by potvrdil, že vyžaduju z jeho strany úctu (i když má někdy nervy, je utahaný nebo má hlad :mrgreen: ).
No a jinak pokud si zakladatelka nechala takovou dobu „kakat“ na hlavu, bude to partner možná těžko nést…moje mamka v jistých ohledech ustupovala 20let, teď poslední roky to přestala dělat a můj taťka to těžko nese a tvrdí, že se změnila, že to nechápe.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
14.4.11 15:54

Problém to je… asi bych hledala důvod proč nechce trávit čas se mnou, ale je radši s kamarády. Nepřipadáš mi jako rovnocenná partnerka, takový vztah není partnerský, asi ho bavíš v posteli a děláš mu servis, vše navíc ho otravuje. Máte společná témata? Máte se o čem bavit, je vám spolu dobře? Přítomnost někoho se totiž dá jen těžko vynutit, je to utrpné pro obě strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
14.4.11 16:16
Mar__tanka1983 píše:
a to já klidně i příteli to pití podám, a večeři mu dám až pod nos…mě to nezabije…
jeho blažený úsměv když mu ráno přinesu kafíčko do pelechu je k nezaplacení, ale je to o tom dávat i brát, dostat za to něco na oplátku, příště uvaří snídani, nakrmí zvířata, umeje nádobí (to nádobí teda tak 3× za rok) a dává mi pocit pohody, bezpečí a tak vůbec…ale je to o té hranici, je rozdíl mezi tím udělat něco, protože ti udělá radost jemu udělat radost (a on moc dobře ví, že si toho musí vážit, jinak mu to „žrádlo“ příště hodíš na hlavu) a udělat něco jen proto že musíš a že se to od tebe očekává a připadat si přitom jak služka…

a tak to já pití klidně taky podám, ale když sedí na židličce, která je hned vedle - stačí natáhnout ruku, tak se zvedat nebudu přece :lol:
Jinak jsem teda ve skutečnosti ten typ, co pro chlapa rád vaří, upeče.. Ale jak říkáš.. něco za něco.. Když jsme u jeho rodičů obsluhuje on mě, když jsme u nás, tak já jeho… Akorát že u nás jsme častěji no.. :mrgreen: :lol: Ale zas umí hezky poděkovat a poprosit.. Ale talíře taky neuklízí, to čeká až se já naštvu a uklidim to sama :lol:
Ale tedy takový servis mu zase nedělám jako zakladatelka.. S přítelem spolu ještě nebydlíme, takže to ani není možný.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
14.4.11 18:38

Nečetla jsem to celé..takže holky už asi poradily..
Jen mi to nedá - ten argument, že on chodí do práce ( kvůli rodině) - ježíšikriste a to by jako jinak nechodil do práce??? Ležel by doma na zemi a koukal do zdi??? Každý chodí do práce, s dětmi i bez dětí…Bože to jsou myšlenky :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
15.4.11 13:15

Můj přítel taky na mě v jednu dobu zkoušel: a to půjdeš někam ven beze mě? Ale se mnou jít nemohl, jen takhle domrzal. A přitom, když šel někam on, tak jsem neprotestovala.
Vyřešila jsem to tak, že jsem oznámila, že taky někam jdu. Můžu ti říct, i kdybych měla se ukousat nudou v nejbližší restauraci, tak bych šla a dodržela svoje slovo a při návratu oznámila, že jsem si hezky odpočinula a užila. Když jeden chodí, tak druhý nemá právo mu v tom bránit.

Argument, že on živí rodinu, a proto si může dělat, co chce, je na zastřelení :pocitac: Páníček je majetnický sobec podle mě :twisted: Buď rozhodná a splň, co slíbíš :palec: Nenech se takhle vláčet jinak dopadneš špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
16.4.11 13:21

Nejspíš už to tady zaznělo, nečetla jsem vše… Ale ja bych si prostě dupla a nějaky patek bych mu řekla tak zlato dneska zustaneš doma s prckem ty, ja se jdu bavit s kamaradkama :-) Jsem takový typ. S přítelem jsem už tři roky, a funguje nám to tak že každý druhému tolerujeme nějakou tu svobodu. Jakože on si může třeba jednou nebo dvakrát do měsíce někam sednout s kamarády ale já můžu taky :-) Jinak chodíme většinou všude spolu takže se nemůžu vžít úplně do tvojí situace… No snad si pujdeš za svým a řekneš mu že to tak prostě nebude a hotovo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí