Vztah s Rusem?

9
27.11.17 15:51

Vztah s rusem?

Ahoj, Máte někdo zkušenost třeba s ukrajincem nebo rusem? Jaký je život s ním, je to moc odlišná mentalita? V okolí nemám moc známých, co by měli vztah s UK nebo tak.
Znám jednoho a je dost milej, v pohodě, hodně vzdělaný a má tady v cr super pracovní postavení, ale i tak mě to zajímá, jestli tu někdo nemá zkušenosti. Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
365
27.11.17 16:12

Znám jednoho RUSA, seznámil mě s ním přítel, byl to jeho známí se kterým se občas bavil ( už nebaví).. Nemůžu ho ani vidět, úplně odlišná mentalita :cert:..Je to hrozný člověk..Ale to neznamená, že RUS, kterého znáš ty bude stejný, špatný ;)..Osobně si myslím, že je úplně jedno odkud člověk pochází!! Jestli je čech, rus, cikán nebo třeba černoch..Znám plno lidí, na které nedám nikdy dopustit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
27.11.17 16:25

Znám Rusa. Je to manžel známé a v životě bych do ničeho takového nešla. Před svatbou byl jak andílek a teď chlasta první ligu, z práce ani nedojde domů a jde do hospody, na ubytovnu a do práce. A na tu ubytovnu raději než by viděl ženu a poslouchal že zase chlastal. Byla jsem svědkem, že pod vlivem ženu uhodil.

Příspěvek upraven 27.11.17 v 20:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
27.11.17 16:25

@LuSof
To máš pravdu… Sto lidí, sto chutí, ale spíš mě zajímalo jejich chování a v čem je ta mentalita jiná :) už jsem se setkala s pár UK, kteří pracují u nás v CR, tzv. Kopači… Honí se kolem každý sukně, to je skoro většina tady :D

Příspěvek upraven 27.11.17 v 16:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
27.11.17 16:26

@Teennem Znám několik ukrajinců, všichni jsou moc milí, hodní, pracovití…s žádným jsem nechodila, ale nebála bych se toho. Ale je to o člověku, ne o národnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
27.11.17 16:29

Prosím vás všechny snažně, rozlišujte rusa a Rusa! On je to fakt dost rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
27.11.17 16:29

@Teennem UK neznám ( ty jsou fakt oplzlí-dle mého),ono RUS a UK-je docela velký rozdíl, dle mého :think:..VČEM JE JINÁ TA MENTALITA? zlost, vztek, jsou sprostí, blbí a divný názor..Jsou prostě jiní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
27.11.17 16:30

@BaMaK
Což to určitě je to o člověku, ale přece jenom mám dost známých, co mají cizince, jsou spokojené, ale říkají, že je znát, že je to jiná mentalita, hlavně jiné návyky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
27.11.17 16:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
27.11.17 16:35

Ano rozdíl mezi UK a Rusem je jasný, jen mě zajímalo, jestli tu má někdo zkušenost. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
27.11.17 16:39

Kamarádka žije s ukrajincem, je automechanik a abstinent :lol: Náš rodinný známý je Rus, je ing, pije tak jednou za 14 dní s klukama z práce, jinak je už 15 let ženatý, pracovitý, zodpovědný. Má 2 děti.

Mentalita? Nevím ale nevšimla jsem si vyloženě rozdílu oproti čechům :nevim:

Proč se zakladatelko ptáš? Jestli chceš zkusit život s nějakým tskovým, proč ne :nevim: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
27.11.17 16:48

Znám několik Ukrajinců, Rusů i Ukrajinek a Rusek. Kromě toho dva Bělorusy.

Ti lidé se od sebe vzájemně velmi liší, jsou to na české poměry obrovské země, takže hodně záleží odkud přesněji je, zda je to nějaká zaostalejší venkovská oblast úplně na východě, průmyslová oblast za Uralem, rozvinutá města jako je Moskva, či Petrohrad nebo nám kulturně mnohem bližší zakarpatská Ukrajina… z jaké je sociální skupiny…

Rusové mi obecně přišli oproti Ukrajincům víc hrdí na svou zem, na svůj národ - trošku takový ten mocenský, místy až mesiášský komplex při politických debatách. Oba Bělorusové co znám hodně nadávali na poměry doma, zatímco část Rusů je víc obhajovala. Jsou jakoby víc pod vlivem ruského politického názoru na svět.

Pokud není výjimkou, čekal bych tradičnější pojetí rolí i rodiny, než je na západě i v ČR obvyklé. Větší šance na to, že bude věřící nebo aspoň víc ovlivněný pravoslavnou kulturou. A jinak je to hodně člověk od člověka.

Příspěvek upraven 27.11.17 v 16:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
27.11.17 16:50

Mám manžela Ukrajince, teda teď už má občanství, ale pochází z Ukrajiny, jsme spolu 17 let a neměnila bych ani náhodou, hodný, pracovitý, udělal by pro nás první poslední. Alkohol si dá občas, na UA jezdíme dvakrát do roka, většinou na svátky.
Jinak oplzlý faaakt neni, jak tu někdo píše, ale setkala jsem se škatulkováním a opovrhnutím jen kvůli tomu, že je Ukrajinec, ale to není jeho problém, ale hloupost těch lidí a ty fakt neřeším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.17 16:59

Závisí, pokud je to opavdový Rus, tak bez problému, ta mentalita je podobná naší, jen více otevřená a optimistická. Jestli je to Ruský žid, tak ruce pryč to jsou ti co tu udělali jméno „rusákům“. Dobře to znám, jsem napůl ruska a trávila jsem tam hodně času, dokud žili mí prarodiče. Anonym, nepotřebuji si znovu projít šikanou kvůli původu.

• Citovat
  • Upravit
9
27.11.17 17:00

Je pravda, že mě to láká, akorát člověk má trošku strach, ale to člověk může mít i u Čecha samozřejmě. Irinko, máš pravdu v tom, že hodně lidí kritizuje, I moji známý se na to tváří zvláštně, rodina taktéž.. Ale co, to je jen jejich názor. Spíš mám trošku strach, navíc s Čechy jsem taky neměla zrovna dobré zkušenosti :D nevím nevím, jen mě to nějak zajímalo, jaké máte zkušenosti a tak. Zvědavost a rada :) :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí