Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V první řadě bych před šéfovou nekvákala nic o uvažování o změně zaměstnání
to má být jako co? Výhrůžka nebo si říkáš o přemlouvání? Trapný a přináší to ještě trapnější reakce. Dobře ti tak.
Třeba tě má ráda a jsi její oblíbená kolegyně a podřízená. U nás v práci odcházela jedna mladá kolegyně a naše vedoucí to obrečela. Sice to nebylo moc profesionální, ale všichni jsme ji chápali, kolegyně byla oblíbená.
@mariana.b píše:
Ahojky, ráda bych se zeptala na vaše názory. Ve svém současném zaměstnání jsem rok a půl v kolektivu 6 žen. Šéfuje nám žena, celkem fajn. Po celý rok se ke mě chovala profesionálně, vstřícně, žádné hádky a konflikty. Ale vždycky jsme si od sebe držely určitý odstup i když jsme spolu vycházely dobře na pracovní úrovni. Včera jsem se jen tak mimochodem zmínila že zvažují změnu zaměstnání. Dnes si mě zavolala, přemlouvala mě abych neodcházela, brečela, že je se mnou velmi spokojená, že jsem pracovitá atd.
Podotýkám, že ve stejné firmě dělala moje mamka, teta takže šéfku znám od malá a ona mě od mých 6let.
Jak by jste se v této chvíli zachovalý? Vůbec nevím co si mám myslet? Je to faleš a vypočítavost z její strany aby nepřišla o dobře pracujícího zaměstnance nebo ji můžu její projev a city věřit.
Jsem mladá takže v pracovních vztazích nezkušená, je to mè druhé zaměstnání.
Předem moc děkuji třeba i jen za poznatek.
A jeste jsem se chtela zeptat, vy dokazete brecet na povel tak, ze je to přetvářka?? Protoze já bych takový herecký výkon teda nedala. ![]()
@mariana.b Při představě, že zase bude muset shánět a zacvičovat dalšího nováčka, by brečel každej.
![]()
@sirikit píše:
@mariana.b Při představě, že zase bude muset shánět a zacvičovat dalšího nováčka, by brečel každej.![]()
Musí žhnout železo dokud je žhavé a požádat o zvyšení platu!
@sirikit píše:
@mariana.b Při představě, že zase bude muset shánět a zacvičovat dalšího nováčka, by brečel každej.![]()
@sirikit píše:
S tím souhlasim. Jak jsem mela nekoho opet zaucovat, sly na me osypky.
@sirikit píše:
@Božislava Technická: Kout železo. Soustřeďuj se.
Suš seno, dokud slunce svití
@Anna85 píše:
S tím souhlasim. Jak jsem mela nekoho opet zaucovat, sly na me osypky.
Bohužel, ona ale nikoho nového nezaučuje od toho tam má vedoucí. Ona je majitelka firmy -
Tak je to zvláštní, ale pokud je to nějaká rodinná známá… Ale nepřikládala bych tomu význam, pokud nějak nejde změnit to, kvůli čemu zvažuješ odchod. Pokud tě práce dejme tomu prostě nebaví, tak je to jasné. Ale pokud jde třeba o výši platu nebo něco jiného, máš ted prostor vyjednávat, protože tě tam očividně chtějí.
Zalezi proc chces odejit. Pokud te premlouva jen stylem, ze o tebe nechce prijit, protoze jsi pracovita, a pritom ti nenabidla lepsi plat/podminky, to je divne, to bych se ji na to… pokud nabida lepsi penize apod. tak bych to mozna zvazila. Ovsem ja bych teda nikdy nesla za sefkou jen tak zminit, ze uvazuju o odchodu. Vzdy az rovnou s vypovedi a az po najiti nove prace. Vlastne jednou jsem je v praci pripravila predem na odchod ale to bylo proto, ze jsme se odstehovali do jineho mesta a ja to mela streku dojizdeni tak vedeli, ze to nepujde naporad a drive ci pozdeji odejdu. Ale to nebylo zbyti. Abych jen tak zasla na pokec ze uvazuju o odchodu, to ne.
Je zcela irelevantní, jestli pláče doopravdy a nebo trošku přehání.
Podstatné je, že nechce aby si odcházela - takže co ti může nabídnout, aby tě motivovala tam zůstat? Máš nějaké reálné možnosti kam jít? Protože když už budeš vyjednávat o lepších podmínkách v práci, tak je to docela blbé, pokud tu zálohu nemáš.
Aneb - máš docela dobrou pozici si vyjednat věci. Pokud zůstaneš tam kde jsi, bez toho aby sis něco vyjednala - no, tak to pak jsi naivní. A je jedno, z jakých důvodů tvá šéfová slzela.