Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Vlastní silou si fakt neudělá otřes mozku, ale potřebuje se naučit pracovat se svými emocemi.
Imho to bude chtít přidat nějaký aktivnější sport, kde se naučí jednak odventilvoat vztek a frustraci a taky se s tou energií naučí zacházet. Ideální na to je nějaké asijské bojové umění. judo, akidko, takewondo a podobně, chceš takové, kde se nejede jen na výkon, ale je tam trocha té filosofie a ideálně nějaký trenér, kterého bude syn trochu obdivovat.
Pořiďte emušáky a začněte s nima pracovat
https://www.scio.cz/…aci/emusaci/
a nebo mrkni sem
https://obchod.portal.cz/…sechno-stve/
https://obchod.portal.cz/…rat-vztekem/
https://www.kosmas.cz/…porad-vztek/
Případně je na to skvělý kurz od LOM
Příspěvek upraven 10.01.23 v 15:28
Tak na otřes mozku bych to neviděl, to už se musí dítě hodně bouchnout, aby mělo otřes.
Spíše by jsi měla řešit příčinu jeho vztekání, než řešit až následky a to ještě v době kdy je možné navštívit tolik lékařů, psychologů atp.
Pracujeme na tom, chodí na hokej a karate. Už se i částečně lepší. Jen ten dnešek mě vylekal, byly to fakt šlupky, Bouchal se tak z 20 cm. Zas si říkám, že to nebylo dřevo nebo dlažba ani nic tvrdého, ale náš starší měl po urázu krvácení do mozku, já mám z toho strach ![]()
@Anonymní píše:
Pracujeme na tom, chodí na hokej a karate. Už se i částečně lepší. Jen ten dnešek mě vylekal, byly to fakt šlupky, Bouchal se tak z 20 cm. Zas si říkám, že to nebylo dřevo nebo dlažba ani nic tvrdého, ale náš starší měl po urázu krvácení do mozku, já mám z toho strach
jasně - lebka je odolná a teda kdyby ho to fakt hodně bolelo, tak přestane. A na syndrom třeseného kojence už je poněkud velký ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, mám osmiletého syna, je to velký nervák. Dneska přišel ze školy a se starším se trošku pohádali kvůli hře, syn ležel na zádech na sedačce a začal se bouchat do hlavy o takovou tu opěrku viz foto, není to úplně tvrdé, ale o dost tvrdší jak polštář. Než jsem stihla dobehnout z kuchyně, omlatil tam tu hlavu zezadu tak 10×. No trpí i na migrény a hlava ho dnes trochu pobolivala. Já mám strach, jestli si tím bouchanim nemohl udělat nějaký otřes mozku nebo krvácení v horším případě. Co myslíte?
Jako dítě jsem to dělala taky
Mlátila jsem se o podlahu v kuchyni, kde jsme měli dlažbu a o kovová futra. Pravidelně jsem si uhnala bouli. Otřes mozku jsem nikdy neměla.
Syn je po mně a taky si otřes mozku neuhnal. Má vždy jen modré čelo a boule.
@Anonymní píše:
Jako dítě jsem to dělala takyMlátila jsem se o podlahu v kuchyni, kde jsme měli dlažbu a o kovová futra. Pravidelně jsem si uhnala bouli. Otřes mozku jsem nikdy neměla.
Syn je po mně a taky si otřes mozku neuhnal. Má vždy jen modré čelo a boule.
No on se ale prave práskal dozadu
kdyby to bylo do cela, tak jsem možná víc v klidu ![]()
@Anonymní píše:
No on se ale prave práskal dozadukdyby to bylo do cela, tak jsem možná víc v klidu
Že jako padal na hlavu? To dělá syn, když se nudí. Předpokládám, že kdyby ho to bolelo, tak to dělat nebude.
@Anonymní píše: Že jako padal na hlavu? To dělá syn, když se nudí. Předpokládám, že kdyby ho to bolelo, tak to dělat nebude.
Jo proste ležel na zádech a Bouchal hlavou do té operky na které ležel. No jako nebolelo ho to, ale jestli mu to nemohlo něco udělat vevnitř.
@Anonymní píše:
Jo proste ležel na zádech a Bouchal hlavou do té operky na které ležel. No jako nebolelo ho to, ale jestli mu to nemohlo něco udělat vevnitř.
To dělá kluk běžně. Vůbec bych to neřešila.
Ahoj, mám osmiletého syna, je to velký nervák. Dneska přišel ze školy a se starším se trošku pohádali kvůli hře, syn ležel na zádech na sedačce a začal se bouchat do hlavy o takovou tu opěrku viz foto, není to úplně tvrdé, ale o dost tvrdší jak polštář. Než jsem stihla dobehnout z kuchyně, omlatil tam tu hlavu zezadu tak 10×. No trpí i na migrény a hlava ho dnes trochu pobolivala. Já mám strach, jestli si tím bouchanim nemohl udělat nějaký otřes mozku nebo krvácení v horším případě. Co myslíte?