Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Připadám si jako totální blbec.. v noci si k nám šla lehnout sedmiletá dcerka, občas tak přijde a já o tom nevěděl nebo spis jsem si to neuvědomil. Ležela uprostřed a já se probral, chtěl jsem se pretocit a Bouchl jsem ji rukou do hlavy, někde nad ucho. Nebylo to samozřejmě úmyslné, žádná velká rána ani pěst, ale jakoby hranou dlaně jak jsem machl rukou na druhou stranu. No dcera se probrala, trochu pobrekla asi se lekla jako jáa spali jsme dal. Ráno jsem se ji ptal nedalo mi to a prej trosku cítí to místo. Šla do školy normálně. Já ale cely den přemýšlím, jestli jsem ji nemohl něco udělat, jestli jsem ji neměl vzít do nemocnice. Prosím bez odsuzování, bylo to vážně nechtěně a moc mě to mrzí. Dcera nikdy nedostala facku nebo jakýkoliv trest, tak mám teď strach, jestli jsem ji nezpůsobil něco vážného. Stalo se vám někdy a řešili jste to?
Edit- měli jsme s dcerou teď nějaké zdravotní potíže, ale dostala se z toho, mám o ni teď tudíž větší strach než kdy jindy. Nechci ji hnát ale ani do nemocnice, jelikož si toho zažila dost..
Já bych to vůbec neřešila
Nikam bych ji nebrala nic se nestalo. Takový nechtěný rány dostane ještě tolikrát.
Vidím ze @Pudloslava se v tom pohybuje, prosím kdybyste si to mohla precist
@JancaS84 to bude, jen jak jsem to udělal já, tak mám proste strach. Kdyby to bylo třeba tuknuti do poličky, asi to beru jinak ![]()
Pokud se to stalo tak jak píšeš, tak se nic nestalo a kdyby ses na to neptal, tak nebude dcera vnímat vůbec nic.
Tedy pokud nejsi terminátor, ale běžná lidská bytost.
Kdysi jsem v noci vstávala na špatnou stranu - do zdi. Byla to hodně velká rána a neřešila jsem to. Jo, hlava ráno trochu bolela.
No vidíš, mě táta dřevorubec v dětství fackoval úplně běžně a dobrý, teda aspoň po fyzické stránce. Ne vážně, určitě se nic nestalo, to by po světě chodilo mrzáčků, kdyby byly děti tak křehké. Ale chápu tě, já si u dětí vyčítám každé neúmyslné bouchnutí a karambol, radši bych to vzala za ně..
Připadám si jako totální blbec.. v noci si k nám šla lehnout sedmiletá dcerka, občas tak přijde a já o tom nevěděl nebo spis jsem si to neuvědomil. Ležela uprostřed a já se probral, chtěl jsem se pretocit a Bouchl jsem ji rukou do hlavy, někde nad ucho. Nebylo to samozřejmě úmyslné, žádná velká rána ani pěst, ale jakoby hranou dlaně jak jsem machl rukou na druhou stranu. No dcera se probrala, trochu pobrekla asi se lekla jako já
a spali jsme dal. Ráno jsem se ji ptal nedalo mi to a prej trosku cítí to místo. Šla do školy normálně. Já ale cely den přemýšlím, jestli jsem ji nemohl něco udělat, jestli jsem ji neměl vzít do nemocnice. Prosím bez odsuzování, bylo to vážně nechtěně a moc mě to mrzí. Dcera nikdy nedostala facku nebo jakýkoliv trest, tak mám teď strach, jestli jsem ji nezpůsobil něco vážného. Stalo se vám někdy a řešili jste to?
Edit- měli jsme s dcerou teď nějaké zdravotní potíže, ale dostala se z toho, mám o ni teď tudíž větší strach než kdy jindy. Nechci ji hnát ale ani do nemocnice, jelikož si toho zažila dost..
Příspěvek upraven 05.01.23 v 15:40