Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Pokud to bylo z výšky dospělého člověka, jela bych hned. Když už jste nejeli, doktorovi bych zavolala a popsala co a jak teď na tom je a on sám usoudí, jestli dojet.
Pokud to bylo z takové výšky přímo na hlavičku jela bych hned.
Nechapu ze jste nejeli hned, pokud jsi stala a bylo to z takove vysky… asi ti tu budou psat, ze se to stava, ze to je normální, ale pro me teda ne.. vzdycky si vzpomenu na Natashu Richardson
Taky bych jela hned, pokud si stála. Na druhou stranu, zasadnich je prvnich 24 hodin a minimálně polovinu doby mate za sebou, takže ted uz asi spis jen pozorovat a ideálně domluvit kontrolu na neurologii.
U pádu záleží vždy na výšce, materiálu dopadu a na tom, kam se dítě uhodilo. Pokud je to z výšky větší než půl metr, mimo měkký koberec nebo něco měkkého, vždy bych jela. Pokud by byla zasazena oblast spánků nebo očí, volala bych i záchranku. Obecně pády mohou být docela fatální, tak pozor na to. Snad to bude u vás v pořádku.
Já si dítě dávala do nosítka na záda vždy na gauči, právě pro tenhle případ, že by se vysmeklo.
Taky bych jela hned po pádu na pohotovost, teď bych už jen sledovala, jestli je vše normální.
Po takové zkušenosti by kouzelné nosítko letělo do kouta. Přikláním se k pohotovostí. Synovec spadl s postele nic mu nebylo a přitom měl otřes mozku. Dítě by se nemělo uhodit do kořene nosu. Říkali na pohotovosti. ( Utres. mozku).
@Anonymní píše:
Po takové zkušenosti by kouzelné nosítko letělo do kouta. Přikláním se k pohotovostí. Synovec spadl s postele nic mu nebylo a přitom měl otřes mozku. Dítě by se nemělo uhodit do kořene nosu. Říkali na pohotovosti. ( Utres. mozku).
Dcera uklouzla na schodech, máme dům prodat a pořídit jednopodlažní? To přece nedává logiku ![]()
Celkem čerstvá zkušenost s pádem a co nám k tomu řekli na dětské pohotovosti:
Udělali rtg hlavy (dítě je třeba zalehnout, aby se nehýbalo + matka nebyla v záběru + doprovod nesmí být těhotný), vyšetření ruka x oko, prohmatali hematom a jeli jsme domů.
Bála jsem se, pád byl moje chyba, ale všude jsme dostali přednost, doktoři mladí, moc milí, vysvětlili, vyšetřili a mě uklidnili, že se holt stane, no. Tímto chválím FN Bulovku a pevně doufám, že se tam opravdu dlouho nepodíváme ![]()
@Nell2 píše:
Dcera uklouzla na schodech, máme dům prodat a pořídit jednopodlažní? To přece nedává logiku[/cita
Pořád je to popruh, látka a další komponenty. Výška k tomu. Fakt bezpečná záležitost.
@Anonymní píše:
@Kacise tak to vám přístupu lékařů závidim teda… Malá mi v roce a čtvrt spadla ze schodů (ano bohužel moje chyba) ale stalo se, no pro jistotu jsme jely na pohotovost, všechno bylo ok, ale doktor mě teda pěkně seřval, co jsem to za matku apod a až když si mě solidně vychutnal mi řekl, že je malá v pořádku
@lucka456 je to o lidech, no, jak píšu, tihle dva byli určitě mladší, jak já a evidentně je ještě nepostihlo vyhoření. Byla jsem hodně překvapená, čekala jsem přesně to, co popisujete (a skoro bych i měla pocit, že si to zasloužím, protože jsem fakt udělala blbost, i když nechtěně).
Tak přesně na tohle téma doporučuji knihu Máma kriminálnice.
Ahoj holky, pripadam si jako ta nejhorsi matka pod sluncem
strasne se za to stydim.
. Rev jako blazen kdyz jsem ho vzala tak se pak uklidnil. Chtela jsem hned na pohotovost ale muz rikal, ze by nas poslali stejne domu protoze je maly ok. Byl opravdu v pohode a porad je. Chvili se jeste uklidnoval u me pak uz zacal zase vsude lozit. Zirnicky mel take v poradku, orientace oko ruka take. Nezracel. A sel spinkat normalne az ve svuj cas takze nebyl ani spavy. Ma trosku bouli na hlave. Myslite ze je vazne ok nebo jet do nemocnice?😢 Dekuji vam za rady.
Maly ma v lednu rok, a vcera jsem si ho sla dat do nositka na zada, byl neklidny a odrazil se ode me a spadl na zem hlavickou