Vztekání? Řev při usínání

15
23.4.14 19:13

vztekání?? řev při usínání.

Prosím zkušenější maminky o radu. Náš malý má problém s usínáním večer. Dám ho do postýlky, chvilku kouká a pak se začne kroutit, a brečet, brekot přejde opravdu v takové uřvané vztekání - jestli se to dá tak nazvat. Když ho vezmu do náruče a chci ho pohoupat, tak se strašně prohne v zádech a řve dál. Přes den usíná v pohodě v kočárku. Nevydržím to nechat ho vyřvat a tak ho vždy vezmu, poperu se s ním u toho kroucení a usne mi v náručí. Co ho může trápit, že se tak kroutí? Bříško? kadí i prdí normálně. Je mu 5,5 měsíce. Na noc dáváme kaši a UM. děkuji všem za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2997
23.4.14 19:20

Mame neco podpbneho, az na to, ze tohle predvadi v noci a zabere jen prso - ne kojeni, jen dudlani :roll: tezko rict, neldy si rikam, ze jsou to malinci bobanci, co nas potrebuji, jindy si rikam, ze jsou to citovi vyderaci, kteri vi, jak na nas :mrgreen:
Chce byt s tebou a taky trochu vymrzuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.4.14 19:25

Marrlinka no jo, ale já ho vezmu do náruče a řve a prohýbá se stejně, to nechápu, houpu ho, je klidnej a najednou se zase prohne a řve a mává kolem sebe rukama, tak fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3220
23.4.14 19:29

@mirynov mám to samé s měsíčním prckem… teda už dva dny nemůže zabrat přes den… ani v kočárku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.4.14 19:34

@akasha143 vím co zabere na 100% - vysavač, ale nechci ho na to učit. chci aby usínal sám, kolem 4. měsíce mu to nedělalo problém, dala jsem ho postýlky, pusinka, odešla jsem a spal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
23.4.14 19:35
@mirynov píše:
Marrlinka no jo, ale já ho vezmu do náruče a řve a prohýbá se stejně, to nechápu, houpu ho, je klidnej a najednou se zase prohne a řve a mává kolem sebe rukama, tak fakt nevím.

jestli normální jí, čůrá, prdí, kadí, hraje si a přes den spí, tak bych to neřešila (jo, to se řekne, když člověku večer dítě ječí jak pominuté :lol: ). třeba se jen uklidní, pak nemůže zabrat, tak začne ječet. těžko říct, jeden do nich nevidí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3220
23.4.14 19:35

@mirynov mě donedávna zabíralo svázat i s ručičkama, ale teď je na to moc teplo… ale jdu to zkusit… dnes spal asi jen 2 hodiny a už jsem zkusila vše… nakonec usnul na ruce, ale jen co položím, za deset minut znova… jsem k. o. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.4.14 19:46

@marrlinka právě vidím na něm jak se mu chce spát, ale prostě neví jak na to, tak dnes s vysavačem. Byl úplně hotovej, rudej a vyrizenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
23.4.14 20:19

Už se to tu řešilo v jiné diskuzi, kde se shoduji s poznatkem, že špatně usínají děti, které málo spí přes den.
Jinak my jsme uspávali bílým šumem/white noise. Lepší, než vysavač, dítě se uklidnilo. Na pár měsíců to zabralo. Pak už bylo třeba houpat v kočáru a přendat do postele a nyní je mladšímu dítěti 20 měs. a uspáváme prohlédnutím knížky, zhasne se a pak se předstírá, že spíme a ono usne taky.

Ten řev se objevoval tak max. do roka věku dítěte, a to jen když bylo přetažené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
23.4.14 20:29
@idealistka píše:
Už se to tu řešilo v jiné diskuzi, kde se shoduji s poznatkem, že špatně usínají děti, které málo spí přes den.
Jinak my jsme uspávali bílým šumem/white noise. Lepší, než vysavač, dítě se uklidnilo. Na pár měsíců to zabralo. Pak už bylo třeba houpat v kočáru a přendat do postele a nyní je mladšímu dítěti 20 měs. a uspáváme prohlédnutím knížky, zhasne se a pak se předstírá, že spíme a ono usne taky.Ten řev se objevoval tak max. do roka věku dítěte, a to jen když bylo přetažené.

taky jsem si to myslela, ovšem teď už si to nemyslím. přes den mi začal spát docela dobře - dopoledne „bez keců“ hodinu a půl, odpoledne v kočárku to samé. plus minus samozřejmě. režim má téměř ukázkový a stejně špatně usíná - první usnutí bez problému, v noci horor, kdy je schopen hodinu uprostřed noci proječet :roll: i když kojení nahradím jen svou blízkostí - dítě mezi nás do postele a obejmout, nikdy nezabere „na tvrdo“ :roll:
no, do dvaceti s námi spát nebude, jednou, až z něj bude mutující klacek, si na to třeba ještě ráda vzpomenu, jak se chtěl mucinkovat s maminkou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
23.4.14 20:47

@marrlinka
naše mladší s námi spí v posteli. starší se přesunulo do svého pokoje ve věku 3+ let samo :)

zkus bílý šum. nám pomáhal dost dlouho při usínání. měla jsem i v mobilu, aby byl vždy při ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.4.14 20:49

@idealistka přes den spí 3× půl hodiny a hodinu a půl v kočárku, to se mi nezdá málo. vysavač zabere opravdu vždy, ale přece takhle nemůže usinat na pořád…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3220
23.4.14 21:03

Vysavač mi zabral jen do té doby, než jsem ho vypla… ale stahuju hodinový šum do mobilu a vyzkouším…dnes mi nepomohlo ani vzít si ho do postele :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
23.4.14 21:05

Vyzkoušeli jsme několik variant. Nejlepší byla tato:
 https://www.youtube.com/watch?…

Tak mnoho zdaru!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3220