Usíná s pláčem

2949
15.4.14 20:10

Usíná s pláčem

Ahoj,
můj 10měsíční syn nedokáže normálně usnout. Pokaždé usíná s hrozným pláčem a já už nevím, jak na něj. O tom, že bych ho dala do postýlky a on sám usnul si můžu nechat jen zdát. Takže jak dopolední, odpolední, tak večerní spánek u nás probíhá tak, že ho dám do postýlky a musím zůstat u něj (to mi nevadí, buď mu zpívám, nebo něco povídám, atd.), pokaždé to trvá alespoň hodinu, než usne. Mezitím pořád pláče, stoupá si v postýlce, vymýšlí kraviny. Unavený je, sotva kouká, ale nedokáže se zklidnit, zavřít oči a usnout. To samé máme v kočárku. Tam buď neusne vůbec, nebo po nějaké době opět s brekem. Vyřvávačka u nás taky nefunguje, byl pak úplně nepříčetný a nedokázal se uklidit ani v náručí. Poradíte mi někdo, co vyzkoušet? Nebo čím by to mohlo být? Pořád to svádím na zuby, ale on má problémy s usínáním od narození, jen jsem pořád čekala, že se to zlepší a ono se to vůbec nelepší :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
15.4.14 20:11

Lehnout si s ním? Já tak uspávám už přes dva a půl roku. Zabere to pár minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2949
15.4.14 20:12

@Sibyla0 Myslíš vzít si ho k sobě do postele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
15.4.14 20:15
@Michaela25 píše:
@Sibyla0 Myslíš vzít si ho k sobě do postele?

Jo.. Pak ho můžeš přenést nebo dát postýlku bez postranice vedle své postele. Některé děti jsou prostě kontaktnější :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8645
15.4.14 20:19

@Michaela25 V tomto období jsem syna uspávala pevně drženého v náručí, uklidnil se během chvilky a postupně to přešlo jen v pevné přidržení v postýlce… pak už jsem položila a odešla a ted už máme pohádky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2949
15.4.14 20:20

@Sibyla0 Postýlku mám naraženou u svý postele celou dobu :D Prvních 6 měsíců usínal jedině semnou v posteli, pak jsem ho přenášela do postýlky, sundaná bočnice, aby se po mě mohl kdykoli během noci natáhnout. Bohužel je teď dost čilej a bočnici jsme museli nandat zpátky, jinak vlezl (i během spánku) na postel a žuchnul.
Já v tom hledám spíš jiný problém, než že by potřeboval takový kontakt. Jinak když už usne, tak spí krásně celou noc, jen s tím usínáním je to katastrofa :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2949
15.4.14 20:23

@jaaaanina Uspávání v náručí u nás fungovala tak do 7.měsíce. Teď když ho chci takhle uspat, tak v 50% se ode mě odtahuje, kope a stejně pláče. Je pravda, že někdy tahle metoda pomůže, ale pořád to není záruka spokojeného usnutí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.4.14 20:24

@Michaela25 Připomíná mi to našeho králíka Duracela. U něj teda funguje jezdící kočárek (ale máme klasický houpací kočár). Pak zabíralo celkem spolehlivě dlouho prso nebo flaška (u sání se uklidnil a přepnul na spací mód), ale od té doby co leze je to slabý kalibr. Takže teď si s ním většinou lehnu do postele, přitulím so ho, že leží na boku břichem ke mě a obehmi ho rukama, jeho nožičky znehybním svýma - provedu takouvou simulaci pevného zavinutí. Většinou je během 10 minut tuhej.
Vyřvávání zjoušet je podle mě u takovýchhle dětí karvina. Oni neřvou, protože by si vyžadovali pozornost, ale protože jsou unavení a neumí sami vypnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2949
15.4.14 20:43

@Svistice Ano, to je přesný. On je hrozně unavený, ale nedokáže usnout. Je mi ho líto, dávám nám to zabrat všem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.4.14 20:48

@Michaela25 Chce to najít ten správný „knoflík na vypnutí“. Jinak ten náš je tedy dráždivější (dle rehabilitační a neuroložky)a sám od sebe prostě zatím neumí odpočívat. Musíme mu to vždycky „umožnit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
15.4.14 20:55

Syn taky neumí to napětí ze sebe dostat a odpočinout si…lepší se to, léčím i homeopaticky, snažím se pomoct mu v uvolnění, někdy ale selhává všechno. spíme spolu ve velké posteli, kontaktní je hodně, chce být propletený se mnou. v 10m ale zas tolik kontaktu nevyžadoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.4.14 21:03

@Saroya Malej je (zatím) spíš nekontaktní. Nepotřebuje na usnutí blízkost či kontakt, on asi hlavně potřebuje „znehybnět“, což mu umožní začít relaxaci.

Můžeš poradit něco na to uvolnění/jak ho naučit relaxovat? Chtělo by se mi věřit, že z toho časem prostě vyroste, ale obávám se, že tomu tak nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
15.4.14 21:06

@Svistice pomáhal nám právě třeba kočárek nebo auto (to nemáme, ale zaručeně v něm vždy vytuhnul, když jsme někdy jeli). u nas bylo zajímavý, že večerní usínání bylo v pohodě. to byl tak unavený, že prostě usnul. ale přes den ani náhodou, byly to hrozný scény. nám se to změnilo po homeu, pak když už nebyl tak napjatý, tak si byl schopen normálně lehnout (neběhal jak prdlej a neskákal a neutíkal přede mnou, nevykopával nohama apod.) a prostě usnout po pohádce přitulenej. Když se nedařilo, tak jsem mu ťupkala prstama po tvářích, vlasech, vyklepávám mu ruce a nohy, z toho má srandu a skutečně to pomáhá, učíme ho kroutit rukama v zápěstí, tím se napětí taky uvolňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
15.4.14 21:09

Taky jako Saroya, dcera spí s ve velké s námi (přiražená postýlka). To řvaní před spaním trvalo několik měsíců, bylo to šílené, pomohlo až když jsem pochopila, že musí spát víc přes den a že je už přetažená. Ne vždy se to vystihlo.
Krizovky jsem řešila pevným stiskem, na hlavu bavlněnou plenku. Kolem toho 10.měsíce ještě pomáhal bílý šum, ale pak to odeznělo.
Houpání v náruči nebo v kočárku u postele přestalo fungovat taky tak kolem 10.měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
15.4.14 21:10

Jo a koupání tomu taky napomáhá. ale skutečně to je dlouhej proces a i teď s tím jsou někdy trable, ve stejném věku co vaše dítě chodil kolem postýlky a nehodlal lehnout, až prostě odpadnul úplným vyčerpáním ze stoje přímo na nos. platí čím lépe spí přes den, tím lépe v noci, takže jsem dělala vše pro to, aby se zadařilo ve dne, kojila jsem, ležela s ním (a on poskakoval kolem :mrgreen: ). nám ale ten kočár aspoň trochu pomáhal. kvalitní homeopat s tímhle umí pomoci, mně se ulevilo fakt hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí