Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám doma úplně to samé! Buď se uřve v kombinaci, že ho chodím zklidňovat, ale to kolikrát nepomáhá, nebo jak píše Svistice, ho vezmu do postele a pevně držím a dělám ššššš, nebo odpoledne si ho nechám usnout na sobě. ale řve skoro pořád ![]()
Ano, tak jsme se s akruh shodly. byla to totální únava a přetažení z nedostatku spánku přes den.
@Svistice odezní to samo. Už dcera nepláče před spaním, teď už žvatlá, když nemůže usnout, což je ta lepší varianta.
Jo a v autosedačce usnula vždy. To potvrzuji, tam se nemohla kmitat a otáčet apod.
Já dávám malýmu medvídka takovýho jemnýho má ho strašně rád hraje si s ním i přez den a když pláče tak ho vemu do náruče přitisknu mu k hlavičce médu a tak chovám malýho i médu za chvilku se uklidní
@Saroya Tak to je jako nás. Auto, kočár to sichruje - čím víc to drncá, tím lepší. Večer taky usíná oprosti dnu dobře. Spaní v postýlce bez berliček typu prso u nás skončilo někdy mezi 3-4. měsícem.
„Uhladit“ ke spaní taky docela funguje, sám si začíná poslední dobou kroutit vlásky (nebo za ně tahá mě, to mu asi taky dělá dobře).
Přiznám se, že na homeopatika moc nevěřím, ale když by bylo nejhůř, jsem schopná o tom uvažovat. ![]()
Můžu se zeptat, zda má nějakou neurologickou diagnózu? Náš má potvrzenou tu lehčí dráždivost, ale co jsem hledala info o dráždivých dětech, tak tam je to většinou přechodný stav do těch cca 3 měsíců a tyhle děti nespí/budí se, pak už v pohodě (vyrostou z toho). U nás do třech měsíců spal nádherně-člověk ho položil a spal, „problém“ začal, až když začal víc vnímat - asi nezvládá zpraovávat dostatečně dojmy.
Jsem ráda, že je nás víc a nejsem v tom sama ![]()
Já se vždycky snažím držet, ale po hodině už mi ujíždí nervy a jsem na něj trochu protivná ![]()
@Saroya Jaký prosím používáš ty homeopatika?
@Saroya To vím, ale když ho přes den dávám spát, tak vyvádí k nepříčetnosti. Jakmila vidím, že je ospalý nebo má svou hodinu na spaní, dávám spát. Jak zahlídne postýlku, žačne ječet. No a když spí hodinu, jsem ráda. V kočárku spí, ale chtěla bych aby se naučil spát v postýlce. Dřív spával jen v kočárku a já v jakémkoli počasí jezdila min. 2× denně.
@Lidym a neusnul by v šátku nebo nosítku?
homeopatika žádná obecná neexistují, dávají se podle příznaků na míru, je třeba konzultovat s homeopatem, který umí děti.
Jinak spánek a dráždivost může ovlivnit i očkování, když tu někdo píše, že to tak nějak po třetím měsíci přišlo, může se to krýt s podáním vakcín. dítěti může něco chybět, často je to hořčík.
@Lidym píše:
@Saroya To vím, ale když ho přes den dávám spát, tak vyvádí k nepříčetnosti. Jakmila vidím, že je ospalý nebo má svou hodinu na spaní, dávám spát. Jak zahlídne postýlku, žačne ječet. No a když spí hodinu, jsem ráda. V kočárku spí, ale chtěla bych aby se naučil spát v postýlce. Dřív spával jen v kočárku a já v jakémkoli počasí jezdila min. 2× denně.
zkusila jsi mu dát postýlku na jiné místo? nebo mu postýlku nějak zůtulni aby se mu tam líbylo jak říkám my máme třeba ty plyšáky malej si s něma hraje a hraje ž usne
@Michaela25 Mě taky tekly nervy, zvlášť když mě okolí a zašloužilé matky přesvědčovaly, že mu prostě musím nastolit režim a on spát bude, hlavně ať ho nezvykám na kočár nebo prso. No houby s octem, když jsem ho dala do postýlky, tak jsem tam mohla třeba stát na uších a stejně neusnul (leda by se uřval do totálního odpadnutí).
Jinak k tématu pohybu dítěte po postýlce. Ano, bude lézt sem a tam, únavou mlátit hlavou do špryclí, ale prostě si nelehne (mimochodem, ze z břicha na záda se ještě sám neotořil, tento pohyb on prostě neuznávý a nepotřebuje). Můžu ho stopadesátkrát poožit a on se po stopadesátéprvní opět okamžitě otočí na břicho a bude lézt nebo si stoupat.
@Svistice to ti ráda věřím, pokud jsem se pokusila ho položit na záda, tak vypadal, že vzteky pukne
synáček od půlroku pochodoval, takže jsem měla o zábavu postaráno ve dne, i v noci.
@Saroya píše:
Jinak spánek a dráždivost může ovlivnit i očkování, když tu někdo píše, že to tak nějak po třetím měsíci přišlo, může se to krýt s podáním vakcín. dítěti může něco chybět, často je to hořčík.
Hořčíkem jsem se při očkování dopovala, donedávna byl kojený 4× denně, takže si myslím, že po téhle stránce mu nic nechybí. Myslím, že u nás se to maliko zhoršuje každou další dovedností - dokud se v postýlve neotáčel na břicho, dal se uspat čtením a uhlazením nebo se mudlal usínáčkem. Jak se začal točit, fungovalo docela dobře přispat ho při kojení a šoupnout do postýlky. Od té doby co leze s sebou zase o něco víc mele, takže jsme teď u toho pevného obejmutí. Až začne běhat, asi budu muset sáhnout po rohypnolu. ![]()
Postýlku má přestěhovanou, měl tam plyšáka, ale jako by tam nebyl. Hlavou mydlí o šprušle ostošest. Už si stoupá, tak ho musím chodit pokládat.
V šátku mi normálně vydrží tak 10 minut a chce ven. A to se v noci často budí. To se ho i leknu, stojí tam, čučí na mě a béká. To by bylo na román… ![]()
@Svistice ano, u nás to bylo taky tak, syn mi přestal spát dobře v momentě, kdy se začal přetáčet (zač. čtvrtého měsíce), v půlroce to už bylo strašné, protože i v noci když se probudil, okamžitě stál a chodil a padal
a řval