Vztekání u roční holčičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
225
29.5.20 19:45

Vztekaní u roční holčičky

Holky pomoc :(
Máme roční holčičku a začala se až neuvěřitelně vztekat. Už si dokáže hrát sama, obchází nábytek, všechno prakticky v pohodě. Ale tak půl dne má stavy vzteku a vzdoru. Snažíme se jí věnovat, co to jen jde. Každý den chodíme ven na písek, procházky apod.
Dnes mi vyházela hlínu z květináče, dostala přes ručičky a začala se vztekat a placat mě. Tak jsem jí dala do postýlky ať se vyvzteka. Pak jsem jí vyndala a opakovalo se to ještě 2×. Do všechno bouchá, se vším hází a nebo prostě jen řve. :? Nechce oblíkat, ani převalovat to se s každým pere a kope. :,(
Je to jen nějaké období, přejde Nás to. :( Nebo co děláme blbě… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6865
29.5.20 19:58

Roční dítě nemá období vzdoru a vzteku ;) jen poznává svět a hranice. Já dceři milionkrat za den řeknu ne, ukážu co chci/ nechci, ale abych jí dávala přes ručičky :roll: rabuje květináč, tak ho dej pryč. Někdy dceru přebalit je boj, musím použít sílu - s posra.nou zadelí nebude chodit po bytě, ale prostě to udělám rychle a razantně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
29.5.20 20:04

Je to roční dítě a objevuje svět. Dávat přes ručičky a nechavat vyztekat považuju za blbost. Navíc sama vidíš, že to nefunguje. Mám stejně staré dítko a někdy prostě chce něco, co nesmí, tak ji zabavím něčím jiným a tu zakázanou věc dám z dosahu a jindy se vzteká, že jí něco nejde, tak chvilku počkám a pak pomůžu. Že něco dělat nemá, řeknu snad milionkrát za den.

Jasně, do puverty ji to přejde na 100%, ale přijdou jiný srandy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
29.5.20 20:20

To je uplne v poradku, rocni dite se ma vztekat, kdyz mu neco vezmes, nebo zakazes…to je dulezity stupen vyvoje..jo a taky v roce je obdobi napodobovani, takze jo..kdyz ji placnes, tak ona te placne taky.. je posledni chvile, na to upravit byt, co nechces mit vyhrabane, nebo rozbite, musi jit do vysky, a to dost..,zaslepit zasuvky, zamknout supliky, schovat vyzdobu..nejlepsi je odvest pozornost, pri prebalovani davam „zakazane“ veci- krem, klice…a funguje to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
29.5.20 20:24

Taky je dobry se i ji zkusit chvili nevenovat, nechat ji objevovat samotnou..ja ji nechavam delat veci, co mi nevadi..treba vykramovat prebalovaci tazku, suplik s ponozkama, taky ma hracky ve dvou krabicich a sama si je vyndava, prendava, vysypava… a jestli vas to nekdy prejde to nevim :mrgreen: ale ji urcite :mrgreen: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
29.5.20 20:26

Přesně, souhlasím.. přes ruce bych ji nedávala, stejně to nefunguje, ale odvedla bych pozornost, vysvětlila, nabídla něco jiného nebo prostě ji zabránila v tom, co dělá tím zpusobem, že bych tu věc dala pryč.. někdy se vztekat bude, ale to je normální… Btw naše dvouletá se vztekat tím stylem, že mlátí hlavou do čehokoli, co je poblíž, například do židle, stolu, o zem, o vanu, o pračku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24208
29.5.20 20:29

Syn dělal úplně to stejné, teď je mu rok a čtyři měsíce a přešlo to. Taky dávám po ruce i na zadek dostane, není to žádné mlácení. Vždy mu vysvětluji, že to dělat nemá, několikrát ho upozorněním a když nic tak dostane prostě přes tu ručku třeba ( zrovna u toho květináče to fungovalo, přijde mi blbost ustupovat a dávat květináč pryč, to dítě se musí naučit co může a co ne). Ale když byly takové ty vzteky kdy nezabere nic, tak jsem ho jen vzala a položila na záda, aby si neublížil ( on by sebou stejně praskl o zem) a stála jsem u něj a čekala až ho to přejde a klidně na něj mluvila, že tohle nejde, že ho mám ráda. On to postupně pochopil, že si vztekáním nic nevydupe. Místo toho jsem se snažila hned v počátku vzteku mu dát jinou alternativu, takže se naučil prosit a ukazovat :palec: a najednou je klid, pač se domluvíme jinak ;) ale určitě i přes to vztekání a nervy na pochodu se hodně mazlit ;) odvedení pozornosti třeba moc nešlo, nebylo jak, když ho to chytlo, tak byl jak smyslu zbavený a v náručí mě kopal, to prostě nejde. Takže jsem odvádění přestala praktikovat a bylo lepší ukázat ty hranice. Teď už krásně ví co může a co ne a fakt se z něj stalo zlatíčko poslední dny. Ale prostě já ty fyzické tresty nezatracuji, když je to s rozumem. Vše vysvětlit nejde a někdy to fakt pomůže k pochopení. Překvapivě nikdy nepřišel, že by mě bouchl. Řekla bych, že to plácnutí tak dobře chápe jako trest a ví, že udělal něco co se nesmí, že to prostě neobrátí proti mě. Je teda fakt, že k tomu hodně vysvětluji a snažím se, aby věděl, že ho mám ráda. Fakt to přejde, chce to vydržet, taky už jsem byla zoufalá :hug: tím vztekáním ti jen dává najevo, že něco potřebuje a neumí to jinak zpracovat. Zkus fakt naučit ukazovat a prosím a bude líp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
29.5.20 21:52

Je to normální a bude hůř :lol: S přebalováním a oblékáním bojujeme taky cca od toho roka, teď je malému rok a půl a je to čím dál horší. Vzteká se milionkrát za den. Jako upřímně, už mi taky tečou nervy. Snadno se radí, že má být člověk v klidu, odvést pozornost atd., ale v tu chvíli je to na palici a kolikrát taky už zařvu nebo plácnu přes plínu. Pyšná na to nejsem a pak mě to mrzí, ale většinou je to jen když už opravdu nevím jak na něj a zkusila jsem vše po dobrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24208
30.5.20 09:48

@Joyeee mě to plácnutí taky mrzí, ale fakt u nás to teď přešlo. Ještě by mohl začít spát v noci :lol: moc mi pomohla učící věž v kuchyni. A zapojit do činností, jen ať pomáhá, uklízí hračky a pod. Samozřejmě přiměřeně věku, ale to dítě už toho zvládne hrozně moc. Trochu ho fakt nechat ať je samostatné. Samozřejmě nebezpečné věci mám uklizené, ale jinak vše co mu neublíží a co se nezničí je venku. Mám tu v obýváku kytky, dekorace a už krásně pochopil co nesmí ničit. Šuplíky rabuje, ale i je uklidí po sobě. Ale taky to bylo náročné, teď tu už týden mám úplně jiné zlaté dítě. Asi nám ho někdo vyměnil :lol: podle mě fakt pomohlo to, že zjistil, že vztekem nic nezmůže. Jenže když se jen odvádí pozornost tak na to nepřijde. Teď ho učím ať místo ječení, když něco chce říká mami prosím. Začali jsme včera a krásně to pochopil. Když začne ječet tak mu zopakuji co má říct a jen se usměje řekne a já mu to dám. :palec: mám z něho teď fakt radost, pač už jsem byla na zhroucení. U oblečení taky občas řve, ale lepší se to. Teď poprvé v týdnu neplakal u čištění zubů :potlesk: koukala jsem jak blázen :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí