Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám dotaz…synovi jsou 3 měsíce a už asi týden se vždycky vzteká v kočáru..jen co vyjedeme, dokud se zas kvůli tomu řevu nevrátíme…už nemá fusak ani kombinézu, ze začátku se asi vztekal kvůli tomu, že mu bylo teplo..teď mu dávám jen deku a slabý fleecovy overal nebo teplákovou soupravu a rukavice a čepici..chvíli to šlo, ale teď už se vzteká zase, vedro už mu být nemůže, už mu nemám co min dát…zima mu taky není, zátylek má teplý i tváře má skoro vždy teplé…už nevím co, nic nezařídim a na vzduch se nedostanem pořádně.. zažily jste to taky? Je to období? Netuším co by mu mohlo vadit, dřív jak jsme vyjeli tak usnul, teď ani omylem a většinou se vracíme po 15 min řevu domu a uspávám doma… ![]()
Co nosítko? jaký máš sporták? jde dát do úplného lehu? třeba ho štve že z hluboké korby nevidí.
@Kiwijeta píše:
Ahoj holky, mám dotaz…synovi jsou 3 měsíce a už asi týden se vždycky vzteká v kočáru..jen co vyjedeme, dokud se zas kvůli tomu řevu nevrátíme…už nemá fusak ani kombinézu, ze začátku se asi vztekal kvůli tomu, že mu bylo teplo..teď mu dávám jen deku a slabý fleecovy overal nebo teplákovou soupravu a rukavice a čepici..chvíli to šlo, ale teď už se vzteká zase, vedro už mu být nemůže, už mu nemám co min dát…zima mu taky není, zátylek má teplý i tváře má skoro vždy teplé…už nevím co, nic nezařídim a na vzduch se nedostanem pořádně.. zažily jste to taky? Je to období? Netuším co by mu mohlo vadit, dřív jak jsme vyjeli tak usnul, teď ani omylem a většinou se vracíme po 15 min řevu domu a uspávám doma…
Ne kazde dítě má rádo kočárek. Znám mamky co do půl roku museli mít děti v nositku jinak byl řev. Moje starší ho nenavidela a mladší se jen vozit chce.
Anebo má problém s očima a je oslněn. Měla bys mu zkusit zakrýt/odstínit přímé světlo do očí.
@debra.morgan to jsem nezkoumala ještě, podívám se. Nosítko mám, ale
@rena621 to je mi jasné, ale předtím měl kočár rád, tak mě tohle překvapuje
@LaPaloma tím to myslím nebude, když ho stinim kvůli větru tak je to ještě horší
Já musela vozit v autosedačce na kočárku..nechtěl ležet, potřeboval vidět ven a okolo sebe..a to taky až tak v 3m..v hluboké vydržel jen přes zimu, kdy jsem mu pouštěla tichý šum aby místo řvaní spal..pak šel rovnou do sporátku ve kterém zásadne cestoval ve stoje.. ![]()
@Kiwijeta Pro mě byla u obou dětí kočárek celkem zbytečná investice, nakonec ho máme skoro nepoužitý, protože jsme ho brali jen na velké výlety, obě děti jsem odnosila v šátku, v kočárku buď plakali nebo když už tam usnuli tak spali tak špatně že následující dva dny byly očistcem. A to mám děti, které spí moc dobře, od dvou měsíců spali celou noc durch a přes den potom tak 3-4 hodiny, ale pouze za předpokladu že jsme byli doma a oni spali ve své posteli v zatemněné místnosti. První rok byl jako domácí vězení.
Napadá mě hned několik možností.
1. Prostě se k tomu spánku musí uřvat. Nejstarší syn vždy v kocare jecel jak siréna 15 az 20 min a pak usnul a spal klidně 2 hodiny.
2. Vyrazis ven v době spaní? Třeba jen neni unaveny a co jiného, než spánek, má dítě tohoto věku dělat v kocare, že…
3. Zkoušela jsi vozit na břiše? V tomto věku nebude past nijak dlouho, ale třeba na tom břiše bude spát.
4. Ve 3 měsících to ještě není moc pravděpodobný, ale třeba chce koukat ven. Zkus podložit matraci v korbě, ať je šikmo, trochu sklopit boudu a nech ho koukat.
5. Zkus nositko, některé děti nemají kočár rady vůbec, některé mají jen takové období.
6. Vykašli se na řev a prostě jeď. On nebude ječet věčně, dřív nebo později přestane a buď usne nebo bude koukat. Dej mu tam hračky, mluv na něj, pohlad ho, podávej dudlik, drž za ruku… Ale jeď.
@Kiwijeta píše:
@debra.morgan to jsem nezkoumala ještě, podívám se. Nosítko mám, ale@rena621 to je mi jasné, ale předtím měl kočár rád, tak mě tohle překvapuje
@LaPaloma tím to myslím nebude, když ho stinim kvůli větru tak je to ještě horší
A kdyby mělo výhled ven podložit polštářek nebo kousíček zvednout jestli je korba polohovací. Může to být nuda pro miminko.
@Heivka když ještě tak před měsícem vůbec nebyl problém být 2.5h venku a spal, pak najednou začal křičet, tak jsem mu dala pryč fusak, pak i kombinézu aby mu nebylo horko…a teď už nestačí ani to a v 8 z 10 pokusu jít ven se zas vracíme
Mam nosítko, ale jen zimní nosící bundu a ta se v 10 stupních moc nedá použít
@chaela tak před měsícem ještě v kočáru krásné spala 2h a usnul téměř hned.. jezdíme přesně když má spát a párkrát jsem zkusila jet i přes řev a řval 20 min. A nevypadalo to, že se chystá přestat. Vždy jsem venku aspoň 15 min a zkouším mluvit, houpat, sklopim mu střechu.. to občas zabere a kolikrát stejně zas začne.
@chaela a občas se musí ke spánku prořvat, ale většinou to bývá doma. Řve tak 15 min, pak se Uklidni a usne
Malá to měla ve 3 měsících taky. Já neměla nervy poslouchat ten řev, tak jsem kočár vzdala a nosila, trvalo to asi 3 týdny, než vzala kočárek zase na milost. Nevím co bylo špatně
Můj syn nesnášel kočárek zhruba od tohohle věku možná to začalo i dřív. Řval, vztekal se. Musela jsem nosit a sem tam mi kočár odpustil ale musel být hodně unavený. Teď je mu 8 měsíců a co sedí a vidí ven je vše zase oka
jsem docela ráda 10 kilove miminko už se pronese ale stále to stridam ![]()