Vzteklé dítě 2,5 roku

Anonymní
3.7.25 20:41

Vzteklé dítě 2,5 roku

Ahoj děvčata, jdu si pro radu, nebo spíš se z toho vypsat :D.
Syn 2,5 roku, zatím můj jediný syn, je extrémně vzteklý, jakmile není po jeho… jsem nyní v 7.měsíci těhotenství s 2.dítkem.
Skoro jeste nemluví, ale dorozumíme se bravurně, na vše si ukáže, při nesouhlasu mi řekne NE a při souhlasu mi vše odkýve, je vnímavý, všemu rozumí, ale jakmile není po jeho nebo s něčím nesouhlasím, tak spustí takový ječák, až zalehnou bubínky, tyhle scény dělá jen když jsme s manželem přítomni, jakmile hlídá občas o víkendu moje mamka, tak je z něj milionové dítko :).
Vim co na něj platí, odvedení pozornosti, ze si trvám na svém, jsem důsledná nebo odcházím do jiné místnosti, ale maminky, znáte to… moje nervy 😂 😂 😂
Kdy tohle prosím přejde a jak jste s tím bojovaly?
Dekuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
46
3.7.25 20:51

Tak říká se, že děti v přítomnosti rodičů “zlobí” (projevují se víc) protože cítí bezpečí a můžou ukázat své emoce na plno….

Každopádně vlastní zkušenost nemám. Dcera 3 roky a zatím nic takového neznám. Ano, občas si lezeme na nervy vzájemně bych řekla, ale zatím (ťuk ťuk) jsme se na všem domluvily bez velkých scén.
Nevim zda to je tím, že to je holčička, nebo temperamentem, výchovou, prostředím,…
My ted válčíme s otázkou “PROČ” :palec:

Ale sestřenka má stejně starou slečnu a také s tím má problém. Dokonce to řešila i s nějakým terapeutem a ten ji doporučil s ní trávit víc “vědomého” času. Prý si tím říkala o pozornost. Když zkoušeli s ni být více (věnovat ji ten čas fakt na 100%), tak se to zlepšilo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.25 21:00

@Beruška956 děkuji mnohokrát za názor 🙏 a držím pěsti, ať se Vám to vyhne.
Otázku Proč má teď moje kamarádka se synem a prý je to záživné :lol: :lol: :lol:
S věnováním se se opravdu snažím a taky vidím zlepšení, nicméně nejde to pořád a jak píšu, při skoro každém nesouhlasu z mé strany a neprosazení si jeho vůle je extrémní křik :)
Chapu, neumí zpracovat některé emoce a tímhle vyžaduje moji 100% pozornost, ale modlím se at už to přejde, za 2 měsíce rodim :D.

• Citovat
  • Upravit
7221
3.7.25 21:01

:think: pokud jsme šly ven, vybrala jsem takovou trasu u které bude jedno kudy se půjde. z hřiště jsme vždycky odcházeli s jekotem. Kde byl a je prostor na výběr, tak ten výběr dostane. Tam kde není to hold bude s jekotem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21621
3.7.25 21:16

Hele, mám dceru a syna a oba byli v období vzdoru velmi nároční. Každou chvilku řev, v obchodě se váleli po zemi, syn se mlátil hlavou o zem či nábytek. Mají mezi sebou 4 roky. Dcera se výrazně zlepšila kolem těch 3-3,5 let. Syn měl dost časté vzteklé scény až do 5 let. Pomáhalo předvídat situace, upozorňovat s předstihem na změnu (třikrát se sklouzneš a pak jdeme z hřiště domů) a trvat na tom, co člověk řekl. Ono to pak běhá ve vlnách i dále. Přijde opožděné období vzdoru, prepuberta, puberta… Ta teda byla o dcery fakt náročná na scény a hádky. Teď jí je 18,5 a je milionová. Syn jde do puberty, tak už buduji zásoby alkoholu :mrgreen: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
3.7.25 21:30
@Anonymní píše: Více

Tak snad to brzy přejde 🫣 jinak přeji v rámci možností hezký porod a krásné poporodní období a všem hlavně to pevné zdraví :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.25 21:41

@Atisia díky za názor, taky tohle většinou volíme nebo ho naložíme do auta a jedeme do lesa nebo někam, kde je volný výběh :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.7.25 21:44

@nozu děkuji moc za názor :D je super, že jste z toho venku a je vidět, že s chlapečky je to náročnější, nicméně tom ze je to pro mě ted realita, tak bych zásoby alkoholu ocenila taky, ale nemuzu :lol:
Snad na to clovek bude vzpomínat jako na dalsi fáze :lol:.
Předvídat se snažím, ale jsou situace, kdy proste zákaz je nutny :lol:
Přeji klidný průlet pubertou :lol:

• Citovat
  • Upravit
21621
3.7.25 22:46

Ještě se dá meditačním tónem opakovat „přežííít…, nezabííít…“ Několikrát po sobě. :mrgreen:
jo, syn jednou dostal ve školce při vyzvedávání sestry takový amok, že jel v zimě v kombinéze celou šatnu po zádech a ječel, až se třásly okenní tabulky. A ze tříd vykukovaly vyděšené děti. Ředitelka mi nabízela, že ho můžu u nich šoupnout pod sprchu :mrgreen: :mrgreen: to mu bylo něco málo přes dva roky, myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
3.7.25 23:44

Přejde to. Je to takové období. A navíc dítě zlobí nejvíc ty, s kterými se cítí v bezpečí a které má nejradši. Takže jsi milovaná :-D Musíš vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4125
4.7.25 07:06

U nas se dcera vztekala od 1,5 do 3,5 let. Ted ma ctyri a posledni dobou pozoruji vyrazne zlepseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.25 07:33

@nozu tak tohle mě asi ještě čeká, chapu, že clovek si z toho jednou udělá srandu, ale ted je to na palici :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.7.25 07:34

@Kipa22 díky, to si taky říkám, ale když přijde hysterický jekot, tak si říkám, že to fakt neni důkaz lásky, ale ze mě chce jen nas*** :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.7.25 07:35

@Nicole 1234 děkuji moc za info a držím pěsti at už je to jen lepší a lepší :) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4125
4.7.25 07:40

Ted se zacina vztekat ten mladsi :lol: Ale prave uz aspon vim, ze jednou z toho vyroste.
A dcera toho ve 2,5 letech taky moc nenamluvila. Myslim, ze s tim to vztekani souviselo, protoze nebyla schopna se domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí