Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@P4ja ale já vůbec nevím co může chtít, teď řev při přebalování nebo oblíkání…jen ho položím že to udělám a už spustí, ikdyz byl předtím v Klidu.. Ach jo, doufám že až bude mluvit že to bude lepší… ![]()
Na tohle asi žádná rada není. Naše malá byla taky dost uječená, první rok sem si s ní docela užila. Mateřskou jsem si začala užívat až když začala aspoň sedět a už nemusela být jen na břichu, to už z toho uřvaného uzlíčku nervů postupně začalo být usměvavé, veselo batole. Zkus to probrat s doktorkou nebo co třeba zkusit nějaké homeo?
@Anonymní píše:
@P4ja ale já vůbec nevím co může chtít, teď řev při přebalování nebo oblíkání…jen ho položím že to udělám a už spustí, ikdyz byl předtím v Klidu.. Ach jo, doufám že až bude mluvit že to bude lepší…
Nj, třeba špatně vidí, když leží. Malá nám to dělala ve vaničce. Neboj zlepší se to. ![]()
@PeBa12 teď jsme zkoušeli čípky viburcol, ale žádné zlepšení se nekonalo
žádná jiná homeopatika asi neznám
Těch příčin může být spousta…může ho něco bolet? (zuby - ano bolí i když nejsou ještě vidět, blokáda páteře…), stejně tak to může to být NU po očkování, může mu být horko/zima, má příliš mnoho podnětů, reaguje na tvůj stres… anebo prostě jen je kontaktní typ a raději by se nosil. Každému dítěti nestačí být jen najedený a mít čistou plenu ![]()
Treba se chce nosit a cucet okolo…zkus se uvolnit, odpoutat se od toho, ze ditko jeci..to nekdy dokaze zazraky. Ja si predstavovala, ze jsem na plazi.
Příspěvek upraven 23.06.20 v 12:26
@Anonymní píše:
@PeBa12 teď jsme zkoušeli čípky viburcol, ale žádné zlepšení se nekonaložádná jiná homeopatika asi neznám
Tyhle čipy jsem dávala malé taky, když ji rostly zuby. Ale od určitého věku už prostě nefungovaly. Zkus projet googl určitě tam na něco narazíš nebo i tady na emiminu v nějaké diskuzi.
@Tarjei to je možné, ale má přes 9kg takže v ruce to není na dlouho a v nositku se po chvíli potíme jako 🐷
A ječí opravdu pořád nebo jen v nějaké situaci? Třeba převlíkání u nás bylo v některých obdobích tak střídavě fakt peklo. Hračky na zemi ho třeba prostě tak neberou… jaký je v kočárku, venku, u jídla, jak spí? Některé děti jsou prostě náročnější no… A je pak těžké se soustředit na to pozitivní, já to taky zažila, zpětně mi to už nepřipadá tak hrozné - navíc já měla šíleného kojence, ale mám relativně zlaté batole, tak to už zvládám brát z té lepší stránky
pokud je uplakaný fakt pořád, zkusila bych zatlačit na dr, zda nejde o neurologický problém, kiss syndrom, nějakou vývojovou poruchu, díky které jsou pro něj některé věci nepříjemné atd.
@Bebeluska8 žádnou situaci jsem. nevychytala. Ječí kdekoliv, kdykoliv..v noci spí mizerně, přes den 3× +- hodinu, narozený císařem. Nebrečí, jen se vzteká a ječí/křičí…tak netuším. Zeptám se doktorky až tam půjdeme. Děkuji
@Anonymní píše:
@Bebeluska8 žádnou situaci jsem. nevychytala. Ječí kdekoliv, kdykoliv..v noci spí mizerně, přes den 3× +- hodinu, narozený císařem. Nebrečí, jen se vzteká a ječí/křičí…tak netuším. Zeptám se doktorky až tam půjdeme. Děkuji
Vygoogli si Kiss syndrom, je i skupina na facebooku. Může mít blokádu páteře, při císaři ho vytáhli ven za hlavu/krk.
@rozand vzhledem k tomu, že se syn mozoricky vyvíjí dobře (plazí se, peruje na kolenou a kleká si s oporou) tak myslím že Kiss to není, nic jednostranně nedělá, mám kamarádky/kolegyně fyzioterapeutky. Kojeny není, ale to bylo víc faktorů dohromady
Podle mě to je období. Dcera si do teď vystačila sama. Má necelých 7 měsíců. Teď se jí prorezala dolní jednička, druhá roste, a je to katastrofa. Pisti jak blázen když se od ní hnu. Se vším mlátí, hází, vzteka se, chvíli si hraje z hračkou, a pak sni svihne a zase řev. V postýlce když jde spinkat je šílená. Řve jak blázen, hází z plysakama, z dekou, triska do sprusli, kope do nich..
snad to jsou jen zuby, nebo přechodný období.
Teď ani v postýlce nechce spát na zádech, furt se nesmyslně točí na břicho, a pak řve protože chce spát, a na břiše ji to nejde. Tudíž celou noc ji obracím
![]()
Ahoj holky, už vážně nevím co dělám blbě nebo co je za problém. Syn je od začátku dost ukřičený. Čím je starší tím víc se vzteká, křičí a piští. Poslední dny už se to fakt nedá vydržet. Dělá to furt…je prebalený, najedený, napitý, má kolem sebe mě i hračky a stejně leží na břiše a křičí nebo se vzteká. Řev je při přebalování, oblíkání o řevu když někde nedej bože najde něco co nemá mít a já mu to vezmu nemluvě. Snažím se ho zabavit na zem hráčkama, v sedátku zkouším uklízet aby ho to zabavilo, dělám já něj obličeje..vždycky se začne smát a smích přejde v jekot. Je to už vážně na hlavu, už jsem z toho unavená. Co mám dělat? Že by mu rostly zuby není vidět, i tak mu je mažu a má kousátka…