Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, koupila jsem si od značky Yankee vánoční vůni, dala jsem půlku, krásně voněla. A teď nevím, jestli časem dovoní, jako mě a pak se má vylít nebo vydlabat a nebo má nějak celá vyprchat a pak dát novou? Mizí vosk z aromalampy nebo se po čase vyhodí a dá nový? Zdá se mi, že mi už nevoní a skoro neubyl.
![]()
Koupila jsem si vosk poprvé, tak nevím, jak to s ním chodí ![]()
Děkuju za rady
@terkacek no, já se přiznám, že jsem ho vždy musela vydlabat (a jde to horko těžko) a nahradit jiným, nikam to neubylo, jen se vyvoněly ty silice. Právě už mi pak taky nevoněl, bylo to takový nechutný, chytal se do toho bordel…nevím. Moc se mi to neosvědčilo, takže jich mám doma ještě několik, ale už nemám chuť je používat
Voní krásně, o tom žádná…ale praktický mi moc nepřijdou. Zlatý olej
.
@elanaa fajn, takže se nevypaří. Tak já ho nahřeju a pak vyleju. Mam ještě jinou vůni od této značky, tak jsem zvědavá. Ale čekala jsem, že vydrží delší dobu. No uvidim, oleje mam doma taky ![]()
@terkacek Ot - já jsem taky blízen do vánoc, ale není na vánoční vůni přecejen ještě brzy? ![]()
edit - blázen
![]()
Příspěvek upraven 23.09.13 v 19:47
Ahoj,
až vosk přestane vonět nebo jej prostě jen budeš chtít vyměnit za jiný, doporučuji dát aromalampičku na pár minut do mražáku. Vosk pak jde sloupnout úplně snadno
Poprvé jsem se vosk taky snažila vydlabat z lampy jen tak a byla to hrozná práce. Mražák fakt pomohl ![]()
@Genovesa píše:
@terkacek Ot - já jsem taky blízen do vánoc, ale není na vánoční vůni přecejen ještě brzy?
Já už se třesu na to, až budu moct vytáhnout své vánoční olejíčky, ale zatím odolávám
Když Kaufland může nabízet adventní kalendáře, proč nepálit vánoční vůně? ![]()
@Genovesa nevim, jestli je to přesně vánoční, ale je tam scítit skořice, badyán a takové to koření Vánoc. Je mi to celkem jedno, když se mi ta vůně líbí, tak ať je klidně vánoční. ![]()
@cudna_clair děkuji za nápad, zkusím to a večer pustím tu druhou, co mám. ![]()
Také jsem dala do mrazáku a krásně se odloupla
Já mám teď vůni Baby powder a voní krásně, jemně - jako miminko ![]()
@cudna_clair tak už mam vyloupnuto z mrazáku. Jen prstem jsem zatlačila a bylo to hned venku, super.
no a teď jsem si tam dala vanilla cupcake, začáná pěkně vonět. ![]()
@terkacek píše:
@cudna_clair tak už mam vyloupnuto z mrazáku. Jen prstem jsem zatlačila a bylo to hned venku, super.no a teď jsem si tam dala vanilla cupcake, začáná pěkně vonět.
Tak to jsem ráda, že to šlo tak snadno
Já si tu voním olej - levanduli na uklidnění před spaním. Zítra mi začíná škola, tak ať jsem připravená ![]()
Jak dlouho ti tak tedy ten vosk vydrží? Hrozně mě ty Yankee Candle vosky lákají, ale vyplatí se to? ![]()
@cudna_clair já jsem začala teprve s druhou půlkou. A tu první jsem nechala hořet i 6 hodin, takže to vonělo nádherně, ale zbytečně dlouho. Nejdřív jsem si myslela, že ten vosk budue vonět, dokud se celý nezredukuje, ale psaly mi tu holky, že až to vyprchá, tak se to vyloupne a vyhodí. Uvidim teˇ%d, až mi to tu provoní, tak to vypnu, ať zbytečně neplýtvám
@cudna_clair jé, díky za tip s mrazákem. Tak že by vosk dostal ještě šanci?
![]()
Ahojky, mám vyzkoušeno, že vosk vydrží vonět cca po dobu vypálení 4-5 čajových svíček. Vůně postupně slábne a záleží na druhu (svěží a ovocné vydrží méně, dýl drží kořeněné sytější vůničky). No a potom s lampičkou šup do mražáku a vosk vyměnit za nový
. No a když se některé nemůžete nabažit, tak ušetřit na svíčku, která vydrží o moc dýl
.
Zdravím
máte někdo zkušenosti s knotem u velké svíčky (cca 60 hodin a více - ta největší).
Po několikaměsíčním namlsávání na tyto vůně jsem to riskla a obětovala jsem ty peníze a koupila tu největší vůni (vycházela cenově k objemu a délce hoření i tak nejvýhodněji). Myslela jsem, že když jsou ty svíčky tak vychvalované, že opravdu nebude s knotem a hořením problém. Knot jsem vždy udržovala správně dlouhý - ani né málo ani moc - co bylo už nahoře moc zuhelnatělé mi obvykle zůstalo v prstech při zhasínání svíčky.
Bohužel dneska, kdy jsem si svíčku chtěla zapálit asi po šesté - což je asi tak 10 hodin odhořeno, mi knot ne a né chytnout. musela jsem vydlabat značnou část vosku okolo, celé černé na knotu ustřihnout a asi teprvé na pátou zápalku mi ta svíčka teprve chytla. Samozřejmě kolem dokola ve skleničce po stěnách je plno vosku pořád - je to jako hoření v hlubokém kráteru a ten rozpouštějící vosk to opět uháší.
fakt mě to zklamalo…manželovi ani neříkám kolik stála..bych to měla na talíři další dva roky ![]()
Vůně je sice úžasná, ale ten knot mě fakt zklamal…a to hodně ![]()