Z pracáku do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
473
4.3.14 13:42
@Anonymní píše:
A co sociální? Ptám se jako blbec :oops:,nikdy jsem v takové situaci nebyla.

Sociální se neplatí…jen zdravotní…ale zkus se se svým zaměstnavatelem domluvit že si na uřadu práce a at ti dává peníze do těch 4250 ani o korunu víc a zbytek na ruku!!! budeš to mít jednodušší a na pracáku musíš brigádu nahlásit nejpozději první den nástupu - popřípadě donest smlouvu kde třeba bude napsaný tvůj výdělek…je hnus každý měsíc platit přes 1000…záleží na zaměstnavateli jestli ti výjde vstříc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.14 13:43

O. K.,díky. Ještě se zeptám, jak by to bylo v tomto případě, kdybych se teď odhlásila, nedejbože s další registrací na ÚP? Vím, že musím makat alespoň rok, abych měla nárok na podporu, jak je to s placením zdravotního? Nevím do kdy brigáda bude, zatím to neví ani zaměstnavatel, může se stát, že za tři měsíce bude po práci, můžu se znova zaregistrovat?

• Citovat
  • Upravit
473
4.3.14 13:44
@Anonymní píše:
O. K.,díky. Ještě se zeptám, jak by to bylo v tomto případě, kdybych se teď odhlásila, nedejbože s další registrací na ÚP? Vím, že musím makat alespoň rok, abych měla nárok na podporu, jak je to s placením zdravotního? Nevím do kdy brigáda bude, zatím to neví ani zaměstnavatel, může se stát, že za tři měsíce bude po práci, můžu se znova zaregistrovat?

proto mám nejlepší se domluvit se zaměstnavatelem a na uřadu práce zustat registrovaná ušetříš si tím 1000 každý měsíc…u které jsi zdravotní pojištovny??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101595
4.3.14 13:47
@trubicka5434 píše:
proto mám nejlepší se domluvit se zaměstnavatelem a na uřadu práce zustat registrovaná ušetříš si tím 1000 každý měsíc…u které jsi zdravotní pojištovny??

Jasně, takže je nejlepší podvádět… a proč se pak divit, že to dělají i politici, když to spoustě lidí přijde normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.14 13:47
@trubicka5434 píše:
Sociální se neplatí…jen zdravotní…ale zkus se se svým zaměstnavatelem domluvit že si na uřadu práce a at ti dává peníze do těch 4250 ani o korunu víc a zbytek na ruku!!! budeš to mít jednodušší a na pracáku musíš brigádu nahlásit nejpozději první den nástupu - popřípadě donest smlouvu kde třeba bude napsaný tvůj výdělek…je hnus každý měsíc platit přes 1000…záleží na zaměstnavateli jestli ti výjde vstříc

Jj.to je taky varianta nad kterou jsem přemýšlela, jasně že by to bylo pro mě nejlepší, protože on sám mi nemůže zaručit, že budu mít každý měsíc 8 směn, je to podle práce, takže když se odhlásím a poplatím si zdrávko, třeba bych za měsíc také mohla skončit na nule :roll:

• Citovat
  • Upravit
101595
4.3.14 13:48
@Anonymní píše:

Registrovat se můžeš libovolně, klidně po 14 dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.14 13:48
@trubicka5434 píše:

Vojenská

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.14 13:50
@j.a.n.i1 píše:
Jasně, takže je nejlepší podvádět… a proč se pak divit, že to dělají i politici, když to spoustě lidí přijde normální.

Politici jsou platově trošku jinde než normální člověk a stejně podvádí. Bohužel když to tu takhle pos.ali,nemůžou se potom divit že normální lidi podvádí, aby alespoň přežili :?

• Citovat
  • Upravit
101595
4.3.14 13:51
@Anonymní píše:
Politici jsou platově trošku jinde než normální člověk a stejně podvádí. Bohužel když to tu takhle pos.ali,nemůžou se potom divit že normální lidi podvádí, aby alespoň přežili :?

To jsou akorát kecy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@j.a.n.i1 píše:
Registrovat se můžeš libovolně, klidně po 14 dnech.

To jo, ale zdravotní za mě budou platit až po tom roce, nebo hned?

• Citovat
  • Upravit
473

@j.a.n.i1 spočítej si kolik si vydělá - 1000 něco každý měsíc…kolik ji zbyde? co jiného má dělat když práce asi zrovna není a má snahu mít alespon tu brigádu a na podporu nárok nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.14 13:52
@j.a.n.i1 píše:
To jsou akorát kecy…

Bohužel, to je realita a hodně smutná.

• Citovat
  • Upravit
101595
4.3.14 14:00
@trubicka5434 píše:
@j.a.n.i1 spočítej si kolik si vydělá - 1000 něco každý měsíc…kolik ji zbyde? co jiného má dělat když práce asi zrovna není a má snahu mít alespon tu brigádu a na podporu nárok nemá…

Tak buď si vydělá do 4250,– a pak na pracáku může být… to jsou jak píše 2 směny, cca 2800,–, tedy 1400,– za směnu, což při 3 směnách je 4200,– takže se taky vejde a při 4 a více směnách se jí to i se zaplacením zdravotního vyplatí… takže je to jen tom ušetřit díky podvodu, nikoliv, že by to jinak nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.14 14:07
@j.a.n.i1 píše:
Tak buď si vydělá do 4250,– a pak na pracáku může být… to jsou jak píše 2 směny, cca 2800,–, tedy 1400,– za směnu, což při 3 směnách je 4200,– takže se taky vejde a při 4 a více směnách se jí to i se zaplacením zdravotního vyplatí… takže je to jen tom ušetřit díky podvodu, nikoliv, že by to jinak nešlo.
Špatně čteš, za tři směny mám čistého 2800,– když udělám čtyři, dělá mi to v hrubém už 4520,–takže se nevejdu. :? Ono se taky může stát, že nebudu mít více než ty čtyři směny, to je právě o tom, že já se to dozvím až den před tím, než mám jít do práce, jestli vůbec půjdu nebo ne. Proto jedu zítra žebrat k zaměstnavateli, jestli by nešlo zařídit více směn, nebo to nějak očůrat. Chápu, že to někomu proti srsti, mě třeba taky, ale jinou volbu momentálně nemám.
  • Citovat
  • Upravit
473
4.3.14 15:25

@j.a.n.i1 ja se nehodlam tady bavit a diskutovat…odpověděla jsem zakladatelce na její dotaz. Soudit někoho koho neznám a nevím v jaké je životní situaci nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová