Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
chaarleene píše:M+M+S píše:ono to asi nejde říct takhle paušálně… nicméně se to stát samozřejmě může
slyšela jsem,že baráčky na klíč,které jsou postavené za 2-3měsíce - tak ty pak popraskaj-tedy základy-základová deska z betonu,pak i stěny …atd. Samotná základová deska by se měla nechat přemrznout min. rok a poté stavět. Dřevostavbám moc nevěřím…každá máme jiný názor…proto jsme třeba dali přednost firmě, která dělá i základovky, takže v případě, že tu něco popraská nebo se to hne, tak je jasné, kdo za to může
když má člověk základovku od jedné firmy a barák od jiné, tak může (ale samozřejmě nemusí) nastat situace, kdy si firmy přehazují odpovědnost mezi sebou
holky, dávejte, prosím, když už mluvíte, že jste s někým postavili ku spokojenosti montovaný dům, aspoň název firmy, ať se nemusím furt vyptávat
, děkuji.
my jsme postavili s firmou Woodsystem ze Žďáru nad Sázavou a fakt maximální spokojenost - jak se stavbou samotnou, tak i s přístupem a s jednáním
samozřejmě se během stavby vyskytly problémy, něco třeba nebylo přesně podle našich představ atd., ale nikdy nebyl problém to napravit, stačilo zavolat a bylo, dodrželi rozpočet, dodrželi smluvní termín (ač teda ústně nám slíbili, že dokončí dřív, a to se nestalo)
když jsme si např. prohlédli nabídku schodišť od jejich truhláře a řekli jsme, že se nám moc nelíbí a že bychom chtěli jiný typ, tak během pár dnů sehnali jinou firmu a domluvili to - opět bez problémů… stavbyvedoucímu jsme volali klidně i v neděli, vždycky byl ochotný, poradil, pořešil, přijel ![]()
Manžel (stavař) vzkazuje, že taky umí postavit za milion barák! Ale leda z bláta.
Holky díky moc za reakce,jen jsem chtěla vědět zkušenosti jiných.Taky si myslím že jim někdo něco nasliboval a aby se nenapálili,ale jejich věc
My počítáme 2 miliony určitě i více až začneme,tak uvidíme ![]()
Ahoj, tak za milion dům, který má takové rozměry, tak to teda silně pochybuji! My máme také montovanou dřevostavbu, stará 6 let a mohu jen doporučit. Dům stavěla firma Certiko, tak kdyžtak mrkni na stránky. Jednání naprosto férové a spolehlivé ve všem. Tak papa
Manžel je taky stavař. Dřevostavby nemá uplně v lásce - neodsuzuje je uplně,ale nevychvaluje je do nebe. Podle něj cihla je cihla. Když chceš bydlet ve dřevostavbě - kup si chatu u lesa…
Na RD Rýmařov jsem taky slyšela hromadu stížnosti - je to ale jediná firma na dřevostavby,kterou znám,tak jsem ji tu hodila jako inspiraci… ![]()
Je lepší nechat základovou desku promrznout,je to pro ni lepší… ![]()
KacenkaK píše:
Manžel je taky stavař. Dřevostavby nemá uplně v lásce - neodsuzuje je uplně,ale nevychvaluje je do nebe. Podle něj cihla je cihla. Když chceš bydlet ve dřevostavbě - kup si chatu u lesa…Na RD Rýmařov jsem taky slyšela hromadu stížnosti - je to ale jediná firma na dřevostavby,kterou znám,tak jsem ji tu hodila jako inspiraci…
Je lepší nechat základovou desku promrznout,je to pro ni lepší…
Cihla je cihla, to je pravda, ale srovnávat dřevostavbu s chatou u lesa, no nevím ![]()
Jediné, co mě napadá, jestli nemají na mysli něco netradičního, jako je například hliněný dům nebo jurta (ale to vzhledem k půdorysu ne). Tyto vycházejí opravdu velice levně.
Hliněný dům:
http://tn.nova.cz/…a-tramu.html
Mám známé,které baráček mají postavený firmou-byl hotov za 3M , ale za pár měsíců jejich zdi popraskané,že mohli koukat k sousedovi na dvůr-prostě mazec. Do dřevostavby bych nikdy nešla
. Cihla je cihla ![]()
M+M+S píše:
Mám známé,které baráček mají postavený firmou-byl hotov za 3M , ale za pár měsíců jejich zdi popraskané,že mohli koukat k sousedovi na dvůr-prostě mazec. Do dřevostavby bych nikdy nešla. Cihla je cihla
Já si myslím, první rok dům „pracuje“, voda je v betonu, maltě, dům musí promrznout, musí se to pak dostat ven, dokud nebudou obklady (jako koupelna), podlahy, fasáda … co bylo kolegovi platné, že mu do koupelny dali nějaký superlepidlo do mrazu, když se mu to vlétě jaksi na cihlách rozlezlo …
v dřevostavbě právě žádná voda není (nebo téměř žádná), takže vymrzat nemusí ![]()
je to prostě o osobních preferencích
někdo by do dřevostavby nešel a preferuje cihlu a respektuju to - ale tvrdit, že všechny dřevostavby jsou šunty a popraskají, je blbost…
stejně tak se o dřevostavbách říká, že shnijou, shoří jak věchet, dají se do nich červotoči nebo že je odnese vítr
ale když je dřevostavba dobře udělaná, tak nic z toho nehrozí
když jsme se rozhodovali, tak jsme prošli 5 domů od Woodsystemu v různých stádiích dokončení, ve 2 z nich už se bydlelo (v jednom už asi 2 roky) a nikdo žádné zásadní problémy nezaznamenal ![]()
mě na těch dřevostavbách trošku vadí jedna hloupost a to je že když jdu po dlažbě tak duní..když ťuknu na obklady v koupelně tak taky..je to zkrátka divný když dlažba zní jako když jdeš po prknech.Ale jinak je tam takové jiné klima.Nevím jak to popsat ale snad jako celkově přívětivější atmosféra…tepleji
nebo co.
S tím klimatem rozhodně souhlasím - nemáme v naší dřevostavbě vůbec vlhko a o plísních ani nemluvím - ty prostě nehrozí ! klima je tam opravdu takové „jiné“
Nevím jakým systémem byl udělaný ten „dunící“ dům
ale nám tedy obklady, natož dlažby, které jsou na betoně! nikde neduní. Asi co firma, to jiná technologie. Jinak na lidi, kteří tvrdí, že cihla je cihla už začínám mít averzi
kdo v dřevostavbě nebydlel, nechť jí prosím nesoudí. Stejně jako nám, kteří jsme jí podlehli nevadí zděné domy, ať nikdo nekritizuje ty naše. Každé má své pro a proti, a tyto dvě se vůbec nedají srovnávat. Jo a s tím shořením - to je největší pitomost. My třeba máme v rakouských certifikátech na použité dřevěné „zdivo“ v našem domku uvedenou odolnost proti prohoření zdi vyšší - resp. delší než u klasického cihlového domu. Určitě jsou i firmy, které staví domy z OSB desek za babku, které třeba nejsou tak kavlitní, ale bydlet se v tom asi dá, což neznamená odsoudit všechny dřevostavby najednou. Já si rozhodně stojím za tím, že dřevostavby jsou super a proti zděným domům také nic nemám
Jo a o praskání, to je taky blbost - my zažili zimu, mrazy, i teď ty vedra a nikde nic rozhodně nepraskalo - jak bylo zmíněno - absence vody ve stavbě to praskání ani nedovoluje. A pokud se někdo bojí o základovku no tak ať si jí udělá o něco dřív a nechá jí přes tu zimu vymrznout ![]()
M+M+S píše:
Mám známé,které baráček mají postavený firmou-byl hotov za 3M , ale za pár měsíců jejich zdi popraskané,že mohli koukat k sousedovi na dvůr-prostě mazec. Do dřevostavby bych nikdy nešla. Cihla je cihla
Holky, já nikde nevidím,že bych psala zrovna o dřevostavbě která popraskala…byl to dům,který nebyl postaven z cihel ale plynosilikátů?-teď fakt nevím…prostě byl postaven za 3M. Jen jsem psala,že bych do dřevostavby nikdy nešla a néééé že dřevostavba popraskala… ![]()