Za kolik lze postavit dům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6
8.2.14 18:43

@Ivoš ooo děkuji pane, ale psala jsem ohledně konkrétní předešlé odpovědi a s paní jsem si psala více v soukromých zprávách, takže to byl dotaz na ni a ne na Vás :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
11.2.14 07:27
@cuddle píše:
@Ivoš ooo děkuji pane, ale psala jsem ohledně konkrétní předešlé odpovědi a s paní jsem si psala více v soukromých zprávách, takže to byl dotaz na ni a ne na Vás :mrgreen:

Dobry den, ja reagoval, jelikoz kazdy domek je specificky a nelze opravdu rici presne, nebo priblizne hodnoty.Jen placat neco neurciteho…Preji Vam hezky den. Ps:pokud chcete, neco bych Vam mohl o zatepleni a ztratach tepelnych poslat. Veelmi zajimave a pak pochopite me pismenka. plseki@seznam.cz :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
7.1.15 19:45
@Dana27 píše:
My stavěli svépomocí, máme bungalov 4+1 a vyšel nás skoro na milion.

Ahoj, četla jsem začátek diskuze, vím že je stará, ale nenatrefila jsem na nikoho, kdo by postavil domek do milionu. Jenom jsem se chtěla zeptat, jestli je to opravdu reálné a kolik jste si toho dělali sami. Moc děkuju za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
7.1.15 20:01
@zkrumlova píše:
Ahoj, četla jsem začátek diskuze, vím že je stará, ale nenatrefila jsem na nikoho, kdo by postavil domek do milionu. Jenom jsem se chtěla zeptat, jestli je to opravdu reálné a kolik jste si toho dělali sami. Moc děkuju za odpověď.

Domek do 1.milionu bezpecne se da postavit a i za mene, nez milion! Ale materialove, to znamena, ze praci si udelate sami a ze neni zapocitana! S praci tak 2+1 do max 60m2 zastavene plochy! Jen vybirat materialy…a zbytecne nepredimenzovavat stavbu, tim padem rostou naklady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
8.1.15 02:51

Postavit ano, ale jak píše Ivoš, všechnu práci si uděláte sami, což např. v případě střechy není moc reálné. Nevěřím však, že to bude dům k nastěhování (vybavení do toho vůbec nepočítám). Otázkou je, zda RD o 60m2 má smysl stavět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
8.1.15 16:31
@Sojkka píše:
Postavit ano, ale jak píše Ivoš, všechnu práci si uděláte sami, což např. v případě střechy není moc reálné. Nevěřím však, že to bude dům k nastěhování (vybavení do toho vůbec nepočítám). Otázkou je, zda RD o 60m2 má smysl stavět.

Zdravim, domek kolem 80m2 zastavene plochy postavite KOMPLET pohodlne do 800.tisic korun.Kdo neveri, poslu pudorys 3+1,popis materialu, atd a muze pocitat…Myslim tim od zakladu, po strechu a komin! Komplet s omitkama, podlahama a obklady! Nepocitam praci samozrejme…Dva k nerozeznani stejne domy muzou mit i 1× rozdilne naklady…Cituji-zda r. d. o 60m2 ma smysl stavet. Ma smysl stavet domek 3+1?Ma smysl stavet domek 8+1?Pro nekoho je i 3+1 moc, pro nekoho i 5+1 malo. Velikost domku se neda obektivne posoudit, kazdemu vyhovuje neco jineho. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
8.1.15 19:58

Věřím, že máte zpracované podklady, ale nevěřím, že je to reálné při zachování vyššího standardu postavit, navíc tedy jak píšete komplet (bez práce). Domnívám se, že když už stavět nový RD, je potřeba volit víc než standardní materiály a provedení. Je to investice do budoucna, financována ve velké míře na hyp. úvěry, energ. štítek domu povinný,… Takže při závazku 20-30 let splácení potřebuji, aby byl dům i energ. nenáročný a v případě nutnosti i dobře prodejný.
Samozřejmě, že velikost užitné plochy vyhovuje každému jiná a každý staví dle svých potřeb. Můj názor byl brán z pohledu výkon/celková investice do nemovitosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
8.1.15 20:21
@Ivoš píše:
Zdravim, domek kolem 80m2 zastavene plochy postavite KOMPLET pohodlne do 800.tisic korun.Kdo neveri, poslu pudorys 3+1,popis materialu, atd a muze pocitat…Myslim tim od zakladu, po strechu a komin! Komplet s omitkama, podlahama a obklady! Nepocitam praci samozrejme…Dva k nerozeznani stejne domy muzou mit i 1× rozdilne naklady…Cituji-zda r. d. o 60m2 ma smysl stavet. Ma smysl stavet domek 3+1?Ma smysl stavet domek 8+1?Pro nekoho je i 3+1 moc, pro nekoho i 5+1 malo. Velikost domku se neda obektivne posoudit, kazdemu vyhovuje neco jineho. :mavam:

Nezlobte se na mě, ale postavit dům do 800 000? To by mě zajímalo, jaké materiály budou použity. My stavěli svépomocí, malý domek a jsme na dvojnásobku - ale se vším všudy, kuchyňskou linkou, obklady, elektřinou, zařízením, nábytkem… Prostě to nechápu, když si spočítám, kolik jsme dali za izolování podlah, izolaci střechy, kvalitní krytinu, okna, cihly, základy… prostě si myslím, že domek za 800 000 bude podobný vlastnostmi maringotce, že vše bude materiálově osekáno. A takhle my jsme stavět nechtěli, dům je investice na celý život, a myslím si, že za každou cenu při stavbě šetřit je v konečném důsledku životní chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
8.1.15 20:26
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
8.1.15 22:55

80m2 zastavěné plochy může být v reálu 60m2 užitné plochy. Ano, pro byt to může být naprosto dostačující. Ale domnívám se, že pro dům je to málo. Píšete, že budete 3. Takže dejme tomu 15m2 dět. pokoj, 12m2 ložnice, 25m2 obýv. pokoj s kuchyní, 3m2 WC, 5m2 koupelna. Jsme na 60m2 a kde chodba, zádveří, tech. místnost, příp. šatna, atd. V bytě se člověk přizpůsobuje jeho dispozicím, některé věci např. kotel a tech. zázemí vůbec neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
9.1.15 17:31
@Sojkka píše:
80m2 zastavěné plochy může být v reálu 60m2 užitné plochy. Ano, pro byt to může být naprosto dostačující. Ale domnívám se, že pro dům je to málo. Píšete, že budete 3. Takže dejme tomu 15m2 dět. pokoj, 12m2 ložnice, 25m2 obýv. pokoj s kuchyní, 3m2 WC, 5m2 koupelna. Jsme na 60m2 a kde chodba, zádveří, tech. místnost, příp. šatna, atd. V bytě se člověk přizpůsobuje jeho dispozicím, některé věci např. kotel a tech. zázemí vůbec neřeší.

Pani samozrejme pudorysne reseni domku na pozadani posilam. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
10.1.15 09:44
@Sojkka píše:

Zdravim, domek 3+1 rozmer 9000×9000mm-9×9m. zadveri-2,68m2,chodba-4,67m2,WC-0,94m2(1,05×0,9),koupelna-5,93m2,samostatna kuchyn-10,33m2,obyvaci pokoj-17,33m2,pokoj1-11,55m2,pokoj2-14,66m2+terasa-16,50m2.Celkova obytna plocha čini 68,08m2 +,– milimetry…Vzadveri vestavena skrin. Vytapeni ja resim krbovou vlozkou. Domek je mozne pohodlne zvetsit, ale uz na ukor ceny…Poku premyslite o stavbe, klidne Vam poslu pudorys, pokud se Vam libi vetsi domek, poslu navrh vetsiho4+1.NEPOZADUJI OD NIKOHO PENIZE!!!Jen se snazim lidem poradit! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
10.1.15 09:47
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.15 11:24

Hezké skoro poledne,

mám podobný dotaz, za kolik lze postavit, ale dřevěnou chatu?
S kamennými základy, velikostně by stačila menší, představuji si dole nějaký vstup, kuchyň s obyvákem, záchod, koupelnu a nahoře spaní (4 postele stačí). Máte někdo představu? Vůbec se v tom nevyznám…

• Citovat
  • Upravit
44
24.5.15 08:28

Zdravim, pokud nemate predstavu jak by chata mela vypadat, muzu Vam nacrtnout pudorys toho, co by jste tam chtela mit.Cenu nepovim, ve drevostavbach se nevyznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí