Za půl roků mi končí rodičovský příspěvek

Anonymní
27.3.22 09:31

Za půl roků mi končí rodičovský příspěvek

Zdravím za pul roku mi končí rodičovský příspěvek nikde jsem nepracovala nebo tak na Rodičovské jsem byla dohromady i s dcerou 3 roky chtěla jsem jen vědět malej bude mýt 2 a půl roku jak mi skončí do školky ho nebudu ještě dávat protože vím že zatím by tam vůbec nevydržel a je ještě malej co mam udelat když snim chci být doma ale nechci stratit penize protože jsem sama z detmi. Když půjdu na úřad práce stim ale že do prace ještě nemůžu nevím vůbec jak to chodí

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
376
27.3.22 09:39

Si rodičovský příspěvek natáhni na jak dlouho potřebuješ. Dojdi na UP, že chceš pobírat RP ještě rok a oni ti ho přepočítají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350

Jasně.. běž na pracák a řekni že se ti jen nechce do práce a chceš být doma, to určitě musí pochopit a budou ti posílat měsíčně alespoň 30 tisíc, přece nepřijdeš o peníze když si s nima sama :D

Nic, prostě dítě půjde do školky ty do práce.. když si s nima sama nemůžeš si moc vyskakovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65428
@Anonymní píše:
Zdravím za pul roku mi končí rodičovský příspěvek nikde jsem nepracovala nebo tak na Rodičovské jsem byla dohromady i s dcerou 3 roky chtěla jsem jen vědět malej bude mýt 2 a půl roku jak mi skončí do školky ho nebudu ještě dávat protože vím že zatím by tam vůbec nevydržel a je ještě malej co mam udelat když snim chci být doma ale nechci stratit penize protože jsem sama z detmi. Když půjdu na úřad práce stim ale že do prace ještě nemůžu nevím vůbec jak to chodí

to musím ocitovat, bude veselo. At tě živí manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
27.3.22 09:43

No nevím ale otec děti vám platí alimenty? Bez vyměřených alimentů jen tak o nějaké dávky žádat nemůžete a další věc je jestli mate vůbec nějaké vzdělání? Můžete jít alespoň na brigádu a proste umístit děti do školky alespoň na par hodin denně/týdně ale tyto školky se většinou platí …..jediné co si můžete zajistit je ze dojdete na zdravotní pojišťovnu a nahlásíte se jako osoba pečující do 7 let dítěte a po té za vás aspoň zdravotní platí stát …..ale nějak nechápu o jaké peníze vlastně nechcete přijít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36147
27.3.22 09:44
@Anonymní píše:
Zdravím za pul roku mi končí rodičovský příspěvek nikde jsem nepracovala nebo tak na Rodičovské jsem byla dohromady i s dcerou 3 roky chtěla jsem jen vědět malej bude mýt 2 a půl roku jak mi skončí do školky ho nebudu ještě dávat protože vím že zatím by tam vůbec nevydržel a je ještě malej co mam udelat když snim chci být doma ale nechci stratit penize protože jsem sama z detmi. Když půjdu na úřad práce stim ale že do prace ještě nemůžu nevím vůbec jak to chodí

Pokud nemůžeš nastoupit do práce tak nemáš na Úřadu práce co dělat.
Dej ho teď k zápisu, za pul roku může být vše jinak a on to může zvládnout. Spousta dětí chodí ve 3 letech i dřív do školky. A ty do práce. Jinak zadny penize nikde nedostaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.3.22 09:46
@Anonymní píše:

Ať tě živí otec/ otcové dětí nebo rodiče. Jinak si budeš muset najít práci a živit sebe a děti. Nevím, jak si to představuješ, když píšeš, že jsi sama s dětmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
27.3.22 09:50

1. Můžeš si prodloužit RP do 4 let věku dítěte - tzn budeš pobírat nižší částku, ale budeš něco pobírat o rok déle
2. Můžeš se nahlásit jako osoba pečující o dítě do 7 let věku, budeš doma s děckem, ale pobírat nebudeš nic
3. Najdeš si práci, půjdeš do práce a dítě do školky

Že se ti teď zdá, že dítě na školku není zralé, neznamená, že bude nezralé i v září. A neměla by sis dělat z dítěte rukojmí, protože se ti nechce do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33997
27.3.22 09:54
@Anonymní píše:

Jestli jsi s dětmi sama, tak moc na výběr nemáš. Děti do školky a ty do práce. Syn si ve školce zvykne. Na ÚP nikoho zajímat nebude, že do práce nemůžeš, to tam ani nechoď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5936
27.3.22 09:54

Sem v tom nějak ztratila :mrgreen: a docela po ránu zasmála. Tatínek není nebo tatínkové. Nepíšeš nic o finanční situaci, proč si neroztáhneš rodičák do 3 let, píšeš jak tatar ale žádná podstatná informace tam není. Tak to napiš znovu a podrobněji pak ti možná poradím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
27.3.22 10:00
@mamule42 píše:
Sem v tom nějak ztratila :mrgreen: a docela po ránu zasmála. Tatínek není nebo tatínkové. Nepíšeš nic o finanční situaci, proč si neroztáhneš rodičák do 3 let, píšeš jak tatar ale žádná podstatná informace tam není. Tak to napiš znovu a podrobněji pak ti možná poradím.

To je tak, když někdo napíše jednu dlouhou větu na 20 řádků. :lol: Taky jsem se v to ztratila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5936
27.3.22 10:05
@mamina2017 píše:
To je tak, když někdo napíše jednu dlouhou větu na 20 řádků. :lol: Taky jsem se v to ztratila.

Tak třeba se dozvíme víc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
27.3.22 10:15

Proč nemůžeš do práce? Mám to stejně jako ty. Řodičák mám do září, ale už mám informace o zápisu do školky i když malý taky nebudou ještě 3 roky. Většina školek bere i menší děti (od 2,5 roku) :nevim: Teď už jenom doufám, že ji vezmou a já seženu práci :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
27.3.22 10:17
@Anonymní píše:

A co čekáš? Že se někde nahlasis s budeš další rok brát penize? Tak to fakt nefunguje, buď si natahni rodicak na další rok (ale budeš brát almužnu, protože ti tam už moc zbyvat nemůže), nebo dej dítě do školky a jdi do prace, nebo vás může živit otec dítěte. Od státu nic nečekej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
27.3.22 10:20
@mad_Bella píše:
Proč nemůžeš do práce? Mám to stejně jako ty. Řodičák mám do září, ale už mám informace o zápisu do školky i když malý taky nebudou ještě 3 roky. Většina školek bere i menší děti (od 2,5 roku) :nevim: Teď už jenom doufám, že ji vezmou a já seženu práci :D :D

Zajimalo by me, kde se ta vetsina skolek, ktere berou 2,5lete, nachazi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat