Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Tak jestli starší dítě šlape dobře, tak už bych sourozenecký dala pryč. Já jsem ho se stejným věkovým rozdílem dětí neměla vůbec.
Příspěvek upraven 24.09.24 v 20:25
Dala bych pryc, zrovna pred par tydny jsme ten nas prodali.. My jsme teda nevyuzili ani jednou, pouzivala jsem ho jako kocar na balkon na spanek mladsiho
ted maj kluci 3,5 a 16 m a starsi normalne dosel nebo dojel na koloodrazedle vsude, kam jsem potrebovala. Stupatko nechtel nikdy.. ted pokud si chce ulehcit, tak si stoupne nohama na predek sportaku, drzi se za madlo a jede ve stoje celem k mladsimu ![]()
Já se ho zbavila, když dětem bylo 3 a čtvrt a mladší čerstvé 2.
Tak já tedy jsem jezdila jen s ním. S 20měsíčním věkovým rozdílem nevím, jak jinak bych fungovala…😱
Taky záleží, jak žijete. U všech dětí jsem kočár užívala dlouho. Téměř nepoužíváme auto a kolem baráku se taky nep. rdelíme.
Záleží, kolik a jak často máte podobné cesty. Na to není univerzální ráda.
Dávala jsem sourozenecky kočár pryč, když bylo dětem cca 3,4,6. Tehdy jsme ho nepoužívali běžně, ale na velké výlety třeba jednou za měsíc dva ještě ano (začala jsem s prázdným kocarem a všemi dětmi na kolech, končila jsem s kocarem plným dětí a kol). Kdyby nebylo výletů a chodili bychom akorát na hřiště, na nákup a do školky, asi bych ho neměla už dlouho. Kdybychom jezdili všude autem, možná bych ho neměla vůbec.
My, když jdeme na výlet, tak dva dospělí a dvě děti autem. Tudíž tam ho už nepotřebujeme. Když jedu z našeho prd. elákova do města, tak zkratkou přes les je to hodinu a půl (Cimrman
), tak to pěšky zvládá, a pak i po městě a domů se vezeme autem. Takže fakt nevím. Když si představím je vézt sněhem, když už by starší mohlo šlapat po svých, plus samozřejmě s ním manipulace do vlaku atp. Třeba by v té pracovně tak nepřekážel, ale mít tam tři kočárky, protože ten lepší golfáč bych si koupila… 🤔
Ale tak, lidi, z praxe, tříletý už zvládne přesuny bez kočárku, snad ne?
![]()
Ještě bych nedavala pryc, muže se hodit na velké celodenní vylety, festaky, akce, kde je lepší, když malé děti mají nějaký vlastní prostor. Na nějaké běžné pochuzky mi starší chodí a menší jede v klasickém kočárku, nebo je do toho sportaku narvu oba dva na sebe, taky se dá
často je to praktičtější.
Nicmene třeba na těch akcich typu letecky den, historické dny, hudební festival, proste kde jsi na nohách cely den, je nejlepší ten dvojkocar a třeba i pro starší děti, nez mas, i ty si také rady někam sednou, lehnou, třeba i zdrimnou…
Tyjo, děvčata, to jste mi vůbec nepomohla! 🤣 Jedna hot a druhá čehý. 😁 Takže jsem tam, kde jsem byla na začátku. Rozhodnout se musím podle sebe. 😁
Pro Semtex: když na takové akce celodenní nechodíme. A když bychom šli na nějaký výlet tak ve dvou, a to bychom měli jednodušší dva golfáče..?
A tak mě napadá, to se ale musí překračovat nosnost kočárku, ne? Všechny, co máme, už nevyhovují nejstaršímu dítěti. 🤔 Jako, aby se mi nerozpadly. 😁
@1Janinka1 hele my máme ty kočárky taky tři
když jedu sama jen tak někam s dětmi ven, beru sportak (ano, nosnost je překročená, ale zatím drží a koneckoncu starší má nozicky
), když je to fakt jen kousicek, nebo třeba k babičce na skok, beru jen golfky (jsou lehoucke, a starší na nich za jízdy muže případně stát), a na nějakou takovou tu celodenní akci klidně ten dvojkocar. Už jen třeba z důvodu, kdyby pršelo, tak se tam oba schovají pod plastenku. V poslední době jsem tam těchto sourozeneckych kočárku potkavala i více, asi se to nějak rozmohlo. Třeba i šest, sedm dvojkocaru jsem napocitala. Ale jestli na to nejste, asi je timpadem už zbytečné ten kočár držet, kor když mate dva další. Nevýhoda dvou kočárku na takové akci by byla ta, ze kdyby se manžel chtěl zajít někam podívat bez vás, nebo pro piti, na zachod, nebo ty bez nich, tak se ten druhy s dětmi a dvěma kočárky nemůže v podstatě hnout s místa ![]()
Na delší výlet bud s manželem nebo s babičkou jsme brali i dva kočárky, golfac i sportak. Někdy i nositko… Takže všechny kombinace se užijí, ale už se těším, až děti povyrostou a už to fakt potrebovat nebudou.
@Semtex píše: Více
Jako vejdou se, být v bytě, tak by to bylo nemožné. Na druhou stranu, další výlety budou až příští jaro/léto, to bude staršímu 3,5. No, promyslím to. Tam je spíš problém v tom dítěti. Nedá se s ním fungovat, když s tím dvoukočárem jedu. Dělá scény, neschce chodit pěšky, když se donutí, tak celou cestu řve a jde vepředu vedle svého sedátka, klidně si nechá přejet nohy, úplně, jak kdyby mu cvaklo. Ale s golfáčem funguje normálně. Takže představa, že ho vezmeme na výlet, tak ho máme celý zkažený. To už by bylo lepší vzít si šátek a jedno dítě vzít na záda do něj. ![]()
Milé maminky,
(má 17 nejmíň), a to nemluvím o tom, jak je to těžké vozit obě. Navíc nejde starší nevézt, dělá pak strašné scény. Narychlo jsme v létě koupili kvůli výletu „letní“ golfky za dvě sta pro mladší a starší v pohodě šlape a tlačí kočár. Takže ten sourozenecký už sebou netáhnu, byť se mi do něj a na něj vejde krámů včetně dvou psů. 🤣 Teď, s blížící se zimou, je mi jasné, že mladší musí mít lepší, bytelnější golfky už jen kvůli fusaku. A tak se ptám, mám vyslat do světa ten sourozenecký kočárek a koupit místo něho (ze druhé ruky) lepší golfáč a starší už to dá bez něj případně na stupátku/sedátku, co máme?
mám na vás dotaz. Při úklidu pracovny jsem se zamyslela, zda stále potřebuji velký sourozenecký kočárek pro děti ve věku skoro tři a rok. Nosnost na jednu sedačku je 15 kg, což s tím starším dítětem s přehledem překračuji
Fotky pro vaši představu. Díky všem za rady, nerada bych udělala zbytečně chybu.