"Zabejčený" chlap

Anonymní
16.1.24 22:40

"Zabejčený" chlap

Ahoj holky,

říkala jsem si, jestli to frknout tady nebo o poschodí výš, ale jelikož se to týká zde uvedených, je to téma tady. Budeme se stěhovat, lokalitu vybíráme a chlap už teď chce co nejblíž svým rodičům, což ale nechci já - on to ví a zná i důvod - jeho matka - bože hned mě neodsuzujte, nejsem jako pár zdejších - tchyňa nesmi povozit kočár, nesmí nakrmit, nesmí pohoupat, ponosit apod., věc se ma tak, že tchyně může, nezakazujeme, jsme rádi, ALE bydlení blízko by bylo velmi zlé, to vím už teď, stačí, když my přijedeme (nebo tcháni přijedou k nám) na víkend nebo jen krátkou návštěvu, holt tchyně je strašně hádavá (kvůli kdejaké kra. vině začne řvát, minule opravdu řvala na mě, ať děcku cosi neotvírám, že ona už na tom pracuje - tchán ji sjel, ať neřve, opravdu ječela jako siréna, byste musely slyšet), vtěrná, otravná a absutně nerespektující kohokoli a cokoli. „Vtipná“ byla i situace, kdy jela se svou dcerou (mou švagrovou) na dovču a ztropila scénu během kontroly, kdy opět řvala po skutečném vojákovi, ten se ji už chystal „sejmout“, protože neuposlechla rozkaz „Ukažte obsah Vašeho batohu“, ale jiný zaměstnanec to pacifikoval, a tchyňa si z toho absolutně nic nedělala, i když jí to pak říkali, jak to mohlo dopadnout, že by ji fakt povalil na zem, pouta a stanice a nenaděláš nic. Švagrová od té doby s ní odmítá jezdit na jakékoli dovolené, nicméně můj chlap kdykoli se chystáme na dovču, nezapomene zmínit, jestli bychom příbrali i jeho rodiče, tak mu připomínám tuto historku. Každopádně k věci - manžel, se mi zdá, chce stěhování co nejbíž tchyni, a já právě nechci, a on to ví a zná i ty důvody - chování výse popsané, povaha tchyně + vlezlost během návštěv (rozuměj „kvartýrování se“do cizí domacnosti a dirigování chodu cizí domácnosti - dost dlouho mi trvalo vymezit se vůči tchyni ve své domácnosti - upozorňuji, NIKDY jsme si od nich nevzali ani nepožádali o finance, přesto se u nás chovala, jako by jí to tady patřilo, i to tak před svými přáteli prezentovala, ale to je zas jiná historka a tehdy jsem se s ní už nemazala a řekla na férovku, že to není její dům, tak ztichla, jaká škoda, že jen na chvíli), dále oblast, kde tcháni bydlí je jaksi víc městská a industriální (s tím spojené znečištění), dojíždění do škol a za zábavou, nikoho v té oblasti nemáme (sice tchyně kousek, ale raději bych věkově bližšího souputníka a povahově přívětivějšího), ale hlavně jde o tu tchyni…kdybych s ní měla řešit cokoli ohledně dětí (např. hlídání a dítě má kašel a my jdem do práce a děcko má naordiinované kapky XY 3×denně, dej jí, než se vrátím, udělá si podle sebe a dá, co bude chtít, takže nespolehlivá a ještě to přizná…což se nam stalo během navstěvy, a to bylo „Ano, jen si zajděte ven, my se postaráme“…a byla poučená, no nic, v tomto se taky fakt nemohu spolehnout), akorát mě tedy zajímá, a to nemohu z chlapa vydolovat, proč chce zase co nejblíž své matce, když hned po maturitě ztama utekl? A kdyby mohl, utekl by už dřív - kvůli přesně stejným vlastnostem jako jsem uvedla výš. Plus jeho sestra odešla taky ze stejného důvodu a bratr (nejmladší v rodině) se odstěhoval, pak zas nastěhoval zpátky, pak zas odstěhoval (asi 2× takto) a pokaždé nadával, že matka je děsná, že ho dusí a nenechá volně dýchat, že když si dovedl jakoukoli holku, hned se jim kvartýrovala do pokoje (to i mému muži, když sidovedl domů babu). Jak mému chlapovi dop. rčic ukázat, proč nebydlet blízko tchyně?
Upozorňuji - švagr bydlí cca 20km od svých rodičů a švagrová cca 50km. Já pravě vybrala místo asi 30km od nich, směrem taky ke švagrovcům, menší město, veškerá vybavenost (školy, doktoři, obchody, kroužky…) moji rodiče tedy mimochodem taky tak na půl cesty, navíc chlap s nimi problém nemá (tam je to spíš, že se sami nekvartýrují, bo matka měla stejnou tchyni jako mám já, tak ví, jaké to je).
Co radíte? Jak to chlapovi vysvětlit, ukázat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6914
16.1.24 23:06

Dej mu přečíst tohle. Jinak nevím, co odpovídá, když se ho zeptáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4342
16.1.24 23:14

Poslat ho samotneho k tchyni na „prazdniny“ jak dlouho to bude trvat nez mu zas zacne lezt krkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
16.1.24 23:17
@Lojzísek píše:
Dej mu přečíst tohle. Jinak nevím, co odpovídá, když se ho zeptáš?

Přesně, jaké jsou jeho odpovědi na tohle? Nebo jak ti vysvětluje důvod, že tak nutně musí bydlet zrovna někde u nich? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.24 23:24

Říkám si, dát mu toto přečíst nebo vytisknout, aby ti mohl nosit u sebe. Když mu to říkám, tak odpověď, že ví, že je tchyně taková, ale však s námi bydlet nebude a jezdit jen na pozvání (ke švagrovi, který bydlí blíž, jezdí i bez pozvání)…chjo, tak by to bylo aspoň na půl cesty, kdybychom vybrali tu mou lokalitu. Ty „prázdniny“ u tchyně taky dobrý nápad - ale víte co, on je během dne v práci, to já jsem s dětma na mateřské/pak rodičák.

• Citovat
  • Upravit
6914
16.1.24 23:31
@Anonymní píše: Říkám si, dát mu toto přečíst nebo vytisknout, aby ti mohl nosit u sebe. Když mu to říkám, tak odpověď, že ví, že je tchyně taková, ale však s námi bydlet nebude a jezdit jen na pozvání (ke švagrovi, který bydlí blíž, jezdí i bez pozvání)…chjo, tak by to bylo aspoň na půl cesty, kdybychom vybrali tu mou lokalitu. Ty „prázdniny“ u tchyně taky dobrý nápad - ale víte co, on je během dne v práci, to já jsem s dětma na mateřské/pak rodičák.

30 km mi přijde nic. Akorát na to, abyste se viděli, když se vidět chcete.
Chtěla bych po něm argumenty. A klidně si ta dvě místa a jejich klady a zápory hodila na papír. Nenechala bych se tak rychle odbýt. Pro život s dětmi bude primární školka, škola, kroužky, doktoři. Jestli argumentuje hlídáním, 30 km není žádný problém, může jí přispívat na benzín či vlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.24 23:34

Ještě mě napadá, že v té oblasti má své kamarády, jenže ti taky pracují nebo za prací dojíždějí dál než obvykle…tak jestli kvůli tomu, ale to by se stejně viděli jen o víkendech. V tom mém městě kamarády nemám, taky by museli kousek dojet a taky jen o víkendu, bo všichni makáme během týdne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.1.24 23:50

Možná je to jen proto, že se tam cítí být doma :nevim:.
Taky jsem byla nastavena, tě chlap koupil byt na druhé straně města pár minut pěšky od své matky. Já chtěla jinam, někam doprostřed aby to bylo pro všechny spravedlivé. No, ta teď tu na sídlišti bydlí i můj otec s partnerkou a dokonce ještě blíž jak tchyně :lol:

Poslat na pár dní mě taky hned napadlo, jak už tu někdo psal

• Citovat
  • Upravit
6440
17.1.24 14:18

Ano, ať vezme dítě a jede k ní na víkend, pak to proberte :D

Takhle. Já si myslím, že ten rodič, který primárně je doma a posléze vozí a vyzvedává děti, by měl vybrat. Já se stěhovala za chlapem, jinak to tenkrát nešlo a jsem tudíž bez původních přátel, bez rodiny. Takže s příbuznými a přáteli, kteří jsou taky na mateřské si můžeme tak maximálně napsat a s kočárkem chodím sama. Zatímco muži je to jedno, kde je, jelikož skoro pořád pracuje.

Vodim a vyzvedávám taky primárně já a tak jsem ráda, že tu je škola, školka i obchod. Pokud se nastehujes někam, kde toto není, opět na tom budeš bita ty, protože budeš řešit věčné dojíždění kvůli všemu. Větší děti se pak zase nedostanou za zábavou, pokud budete někde, kde toho moc nejezdí.. opět - bude chtít chlap v pátek večer vozit děti? Asi ne, že…

Já nechci být nespravedlivá, ale abyste se nastěhovali blízko tchýně, do města kde nic není a ty tam pak s dětma seděla na zadku a řešila rodinné problémy, to je ujetý. A chlap v práci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4342
17.1.24 15:17
@Anonymní píše: Říkám si, dát mu toto přečíst nebo vytisknout, aby ti mohl nosit u sebe. Když mu to říkám, tak odpověď, že ví, že je tchyně taková, ale však s námi bydlet nebude a jezdit jen na pozvání (ke švagrovi, který bydlí blíž, jezdí i bez pozvání)…chjo, tak by to bylo aspoň na půl cesty, kdybychom vybrali tu mou lokalitu. Ty „prázdniny“ u tchyně taky dobrý nápad - ale víte co, on je během dne v práci, to já jsem s dětma na mateřské/pak rodičák.

o duvod vic aby to bylo podle tebe, on si bude sedet v praci a ty budes litat s kaficky kolem tchynky co se ti nasackuje domu bez pozvani… brrr..

nebo kdyz neslysi na tvuj rozumny kompromis tak bud tvrdohlava jako on, kdyz k rodine, ok, ale k tvoji! a argument je jasny, chce byt u rodiny ma to mit a pokud si vybrat jeho nebo t lvoje, tak tvoji jsou prece lepsi ;) pak mu bude ten kompromis na pul cesty pripadat hned hezci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.24 15:41

30km od takove tchyne - myslim, ze jsi velice tolerantni a ohleduplna zena. Navic i ty mas rodice - nechapu, ze muz ocekama, ze se pristehujete prave k tem jeho. To misto se musi libit vam obema.

Ja pod 800km nesla :mrgreen: moje tedy kvuli vsemu nekrici, ale place, coz je snad jeste horsi. Bydleni do 5min jsem si vyzkousela dva roky a kdybychom tam zustali po zalozeni rodiny, myslim, ze touhle dobou jsme jiz po rozvodu. Dodnes dekuji za kazdy den svobody a to uz to bude sedm let, takove to bylo trauma :lol: Pro predstavu - manzeluv bratr se odstehoval jeste o 200km dal. Nekteri lide se proste snesou maximalne parkrat do roka.

• Citovat
  • Upravit
32125
17.1.24 15:46

No já bych prostě řekla NE a nevysvětlovala bych mu nic, protože to nechce pochopit. Ti chlapi mi přijdou v tomhle jiní, jsou schopní spoustu věcí nevidět, přejít, překousnout. Já bych se od takové tchyně držela co nejdále a jít bydlet blíž by mě ani nenapadlo. Nediskutovala bych o tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
18.1.24 07:50

Pošli toho svého mamánka ke tchýni a vrátí se ještě s pugetem. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.24 20:05

@Liška32 přesně jak píšeš, on je i pracovně už výš, takže holt ať si říká kdo chce, co chce, ale když jsou děcka, tak prostě ve skoro všech rodinách vydělává (víc peněz) chlap a zenská zajišťuje děcka a jejich potřeby, naše rodina není výjimka. Právě to tak i bude, to vidím iuž teď, ráno vyjede kolem 7 a vrací se kolem 17…to už žádné kroužky děcka nemají…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.24 20:06
@Anonymní píše:
30km od takove tchyne - myslim, ze jsi velice tolerantni a ohleduplna zena. Navic i ty mas rodice - nechapu, ze muz ocekama, ze se pristehujete prave k tem jeho. To misto se musi libit vam obema.Ja pod 800km nesla :mrgreen: moje tedy kvuli vsemu nekrici, ale place, coz je snad jeste horsi. Bydleni do 5min jsem si vyzkousela dva roky a kdybychom tam zustali po zalozeni rodiny, myslim, ze touhle dobou jsme jiz po rozvodu. Dodnes dekuji za kazdy den svobody a to uz to bude sedm let, takove to bylo trauma :lol: Pro predstavu - manzeluv bratr se odstehoval jeste o 200km dal. Nekteri lide se proste snesou maximalne parkrat do roka.

800km, to jste ale někde v cizině už, že?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová