Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A můžu vědět kolik ti je let?
Ty jo, medina..to musí být strašný záhul.
Já chození miluju, dřív jsem i běhala. Na to teď nemám. Akorát je pro mě nejhorší, že se mi z psychiky strašně motá hlava. Takže když jdu, vypadá to, že jsem nalitá kolikrát
. Ještě do toho mám diabetes I.typu. Někdy je těžké to skloubit. Každopádně bych raději stokrát měla cukrovku, než jednou úzkostnou poruchu
.
@Jarunka1982 píše:
A můžu vědět kolik ti je let?Ty jo, medina..to musí být strašný záhul.
Já chození miluju, dřív jsem i běhala. Na to teď nemám. Akorát je pro mě nejhorší, že se mi z psychiky strašně motá hlava. Takže když jdu, vypadá to, že jsem nalitá kolikrát. Ještě do toho mám diabetes I.typu. Někdy je těžké to skloubit. Každopádně bych raději stokrát měla cukrovku, než jednou úzkostnou poruchu
![]()
.
No už je mi 37 let a tobě?
Já dřív taky chodila běhat, na trampolínky, do fitka 6-krát týdně… ale bohužel se pak objevily šílené svalové slabosti, byla jsem na EMG, kde se nic nenašlo a uzavřeli to jako funkční porucha hybnosti.
Ty jo, ty máš diabetes 1. typu? Od kolika let, jestli se můžu zeptat? Takže si pícháš inzulín? Vidíš, já zas lépe snáším psychické nemoci, i když jsem i prošla peklem, ale prostě z některých hnusných fyzických věcí mám hrůzu a to já bych zas raději úzkosti, než diabetes. I když já se asi brzy propracuji k diabetu 2. typu, protože beru hodně psycholéků a mám pořád šílený hlad a přibírám.
No mě už bylo 40..
.
Koukám, že jsi dost sportovala, to je super. Máš odhodlání. Já se k tomu musím občas nutit
.Drive jsem cvičila obden, jak se mi vrátily úzkosti, tak to nedávám.
No cukrovka je pro mě nic, mám ji od 18 a už 12 let mám inzulinovou pumpu. Akorát mi úzkosti strašně dávají zabrat s glykemiemi. Takže je to teď boj, ale jak říkám. Lepší cukrovka, než tohle
.
Já myslela, že jsi mladší…takže taky už paní v letech… ![]()
Mohu ještě vědět, jak dlouho jsi v těch Kosmonosech na tom K20 byla? Píšou že 8 týdnu, to mě děsí trochu…
@Jarunka1982 píše:
No mě už bylo 40...
Koukám, že jsi dost sportovala, to je super. Máš odhodlání. Já se k tomu musím občas nutit
.Drive jsem cvičila obden, jak se mi vrátily úzkosti, tak to nedávám.
No cukrovka je pro mě nic, mám ji od 18 a už 12 let mám inzulinovou pumpu. Akorát mi úzkosti strašně dávají zabrat s glykemiemi. Takže je to teď boj, ale jak říkám. Lepší cukrovka, než tohle
Já myslela, že jsi mladší…takže taky už paní v letech….
No paní nejsem, nemám manžela, ani děti.
Ty jo, fakt je cukrovka pro tebe nic? Já z ní mám šílenou hrůzu, pořád si nechávám nabírat glykémii, protože pořád piju a chodím čůrat a jsem strašně unavená. Já měla šílené úzkosti, těžké deprese, že jsem chodila na elektrošoky opakovaně, ale stejně mi přijdou horší některé fyzické nemoci, ale každý to máme jinak.
S tím sportem to už bylo dřív a když jsem měla trochu lepší období, teď to vůbec nedávám…
@Jarunka1982 píše:
Mohu ještě vědět, jak dlouho jsi v těch Kosmonosech na tom K20 byla? Píšou že 8 týdnu, to mě děsí trochu…
No 8 týdnů je minimum, aby to mělo efekt, přímo na K20 jsem byla poprvé asi 10 týdnů a podruhé asi 9. Ale předtím jsem ještě byla na příjmovém na B1 několik týdnů v Kosmonosích. Ono to hrozně uteče a na víkendy se jezdí domů od pátku od tří myslím, do neděle do sedmi do večera, nebo tak nějak. Já byla třeba v Bohnicích v kuse i půl roku a s přestávkami skoro celý rok 2010 a 2011, takže mně 8 týdnů přijde docela málo.
Jo jinak mě ještě napadá, nevím, odkud jsi, ale v Národním ústavu duševního zdraví v Klecanech u Prahy mají přímo oddělení pro úzkostné poruchy, zaměřené na KBT, tam je to taky super, je to oddělení 1 a můžu doporučit a berou z celé ČR, jen je taky nějaká čekačka asi.
O Klecanech vím, dokonce jsem to říkala i mému psychiatrovi a ten mi řekl, že pro mě by byly vhodnější ty Kosmonosy.
. Ale on je celkově dost mimo. Jsem ráda, že jdu od něj pryč.
@Jarunka1982 píše:
O Klecanech vím, dokonce jsem to říkala i mému psychiatrovi a ten mi řekl, že pro mě by byly vhodnější ty Kosmonosy.. Ale on je celkově dost mimo. Jsem ráda, že jdu od něj pryč.
Aha, no já nevím, záleží, jestli by ti víc vyhovovala KBT, která je zaměřená na různé plnění úkolů, přerámovávání myšlenek atd., nebo v Kosmonosích je klasika dynamická skupina a řeší se tam, co kdo přinese. Mně naopak přijde, že s úzkostí je lepší jít do těch Klecan, ale záleží, jestli by ti KBT sedla. Ono když jsem byla já 2-krát v Kosmonosích, tak tam lidi čistě s úzkostí moc nebyli, ale to neznamená, že by tam být nemohli.
No tak uvidím, co mi k tomu řekne ta nová doktorka. Já si psala do Kosmonos před deseti dny, prý minimálně měsíc je čekací doba.
Můžu se zeptat, zda chodíš do práce? Já jen, že mám „jen“ GAD a už dvakrát za půl roku jsem na nemocenské. To mě strašně sráží.
@Jarunka1982 píše:
No tak uvidím, co mi k tomu řekne ta nová doktorka. Já si psala do Kosmonos před deseti dny, prý minimálně měsíc je čekací doba.
Můžu se zeptat, zda chodíš do práce? Já jen, že mám „jen“ GAD a už dvakrát za půl roku jsem na nemocenské. To mě strašně sráží.
Napsala jsem ti SZ, nechci vše psát veřejně, tak mrkni. Hezký večer.