Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, ahoj,
vím, že se na toto špatně odpovídá. Jen potřebují povzbudit asi. Již 7 let trpím úzkostnou poruchou. V létě jsem znova začala mít problémy a bohužel můj psychiatr na to moc neslyšel. Každopádně mi psal neuroly, brala jsem tedy jen jeden 0.25 mg denně, ale stejně skoro každý den. Po mém naléhání mi ted koncem února vyměnil AD, teď beru Prothiaden 25 mg, prvni prášek jsem měla 25.2.,prvních deset dní jsem brala jen jeden, pak od 7.3. mi bylo navýšeno na dva denně a pak 20.3. na tři denně. Hrozně se úzkosti zhoršily, skoro celý den, motání hlavy bušení srdce, neklid. Musela jsem 8.3 jít na marodni. Někdy mám pocit, že jeden den je lepší a pak dva dny zase v mlze. Už jsem vážně zoufalá, teď je to 5 týdnů co jsem si vzala první prášek. Jsem zoufalá. Do toho mám každý týden online terapii, medituji, dýchám podle doktora Praška a dnes jsem se zase malém složila při rodinném nakupu
.
Na kontrolu na psychiatrii jdu až 14.4. V pátek jsem tam volala, že stále mám silné úzkosti a byl mi předepsán Neurol
Uz tak nějak nevím jak dál…Zkousim změnit psychiatra, zatím bohužel bez úspěchu.
@Jarunka1982 píše:
Dobrý den, ahoj,vím, že se na toto špatně odpovídá. Jen potřebují povzbudit asi. Již 7 let trpím úzkostnou poruchou. V létě jsem znova začala mít problémy a bohužel můj psychiatr na to moc neslyšel. Každopádně mi psal neuroly, brala jsem tedy jen jeden 0.25 mg denně, ale stejně skoro každý den. Po mém naléhání mi ted koncem února vyměnil AD, teď beru Prothiaden 25 mg, prvni prášek jsem měla 25.2.,prvních deset dní jsem brala jen jeden, pak od 7.3. mi bylo navýšeno na dva denně a pak 20.3. na tři denně. Hrozně se úzkosti zhoršily, skoro celý den, motání hlavy bušení srdce, neklid. Musela jsem 8.3 jít na marodni. Někdy mám pocit, že jeden den je lepší a pak dva dny zase v mlze. Už jsem vážně zoufalá, teď je to 5 týdnů co jsem si vzala první prášek. Jsem zoufalá. Do toho mám každý týden online terapii, medituji, dýchám podle doktora Praška a dnes jsem se zase malém složila při rodinném nakupu.
Na kontrolu na psychiatrii jdu až 14.4. V pátek jsem tam volala, že stále mám silné úzkosti a byl mi předepsán NeurolUz tak nějak nevím jak dál…Zkousim změnit psychiatra, zatím bohužel bez úspěchu.
Ahoj, s Prothiadenem zrovna zkušenost nemám, ale brala jsem asi 12 různých druhů AD. Nevím, jak rychle by měl Prothiaden zabírat, ale obecně se u AD udává, že zlepšení tak od 3. týdne, někdy to může trvat i 2 měsíce. Je blbé, že je tvůj Dr. takhle na nic, je dobře, že hledáš jinde, já taky měla několik psychiatrů. Jaká AD jsi brala předtím?
@Lollitka píše:
Píše to tu, bere Prothiaden.
Neurol - Prothiaden - Neurol, to jsem četla. Ale to jsou léky na úzkost, ne? Anxiolytika. Zajímá mě, jestli k tomu bere třeba Citalec, Trittico nebo Zoloft. Něco na deprese. Mohlo by to pomoct s tou úzkostí.
@mokkk píše:
Neurol - Prothiaden - Neurol, to jsem četla. Ale to jsou léky na úzkost, ne? Anxiolytika. Zajímá mě, jestli k tomu bere třeba Citalec, Trittico nebo Zoloft. Něco na deprese. Mohlo by to pomoct s tou úzkostí.
Prothiaden je ale AD. Neurol samozřejmě ne, to je benzodiazepinové anxiolytikum.
@mokkk píše:
Jinak osobně znám jen 2 holky, které Prothiaden berou, jedna ho má na deprese a jedna spíš na spaní ještě k jinému AD, nevím, jestli je Prothiaden to pravé na úzkost, ale to je na Dr., i když na úzkosti se nejčastěji dávají SSRI AD. Ale nevím, co už zakladatelka vyzkoušela.
Ještě na noc beru Trittico, před Prothiadenem jsem brala Itakem. Ten zabíral krásné tři roky a minulé léto se to prodělalo
. Jinak už jsem si poslala žádost na umístění na terapeutické oddělení do Kosmonos, už fakt nevím jak dál. Mám skvělou rodinu, manžel je má velká opora. Já si přijdu k ničemu.
@Jarunka1982 píše:
Ještě na noc beru Trittico, před Prothiadenem jsem brala Itakem. Ten zabíral krásné tři roky a minulé léto se to prodělalo. Jinak už jsem si poslala žádost na umístění na terapeutické oddělení do Kosmonos, už fakt nevím jak dál. Mám skvělou rodinu, manžel je má velká opora. Já si přijdu k ničemu.
To se hold někdy stane, že AD přestanou působit. A to jsi za těch 7 let brala jen tyhle troje AD? To věřím, že se najde ještě něco, co ti zabere. Jinak Kosmonosy K20 jsou fajn, byla jsem tam 2-krát.
Před těmi 7 lety jsem brala myslím dvoje jiné, pak mi sedl ten Itakem. Vím, že to trvalo, než zabral. K němu jsem tenkrát brala třikrát denně Neurol 0,5. Takže jsem to tenkrát dávala asi líp. Už jsem to asi vytěsnila.
No ty Kosmonosy uvidím, jak to bude. Vím, že to trvá, je tam čekačka.
@Jarunka1982 píše:
Před těmi 7 lety jsem brala myslím dvoje jiné, pak mi sedl ten Itakem. Vím, že to trvalo, než zabral. K němu jsem tenkrát brala třikrát denně Neurol 0,5. Takže jsem to tenkrát dávala asi líp. Už jsem to asi vytěsnila.
No ty Kosmonosy uvidím, jak to bude. Vím, že to trvá, je tam čekačka.
Tak uvidíš, jestli ti ještě zabere Prothiaden, nebo se AD budou muset změnit. Ještě jsi jich stejně tolik nebrala a druhů je tak kolem 20. V Kosmonosích je čekačka, ale stojí to tam za to, mně se tam moc líbilo. Já na to ani moc nečekala, protože jsem byla nejdřív na příjmu na B1 a odtamtud mě dali na K20, takže jsem měla asi přednost. Tak moc držím palce, ať je ti lépe.
Moc děkuji za povzbuzení, dnes se mi podařilo si najít i jiného psychiatra. K novému jdu 20.4., tak jsem zvědavá. Prý je ale paní doktorka skvělá.
Lollitko, mohu se zeptat s čím se léčíš ty? Jestli to tedy není tajné
,
@Jarunka1982 píše:
Moc děkuji za povzbuzení, dnes se mi podařilo si najít i jiného psychiatra. K novému jdu 20.4., tak jsem zvědavá. Prý je ale paní doktorka skvělá.
Lollitko, mohu se zeptat s čím se léčíš ty? Jestli to tedy není tajné,
Je tak to je super, že jsi našla novou doktorku a že je skvělá, jak to víš vlastně? Někdo ti ji doporučil, nebo jsi četla na internetu hodnocení? Tak moc držím palce.
No já se léčím s hraniční poruchou osobnosti (hlavně sebepoškozování), OCD, měla jsem i psychózu a pak klasika úzkosti a depresivní propady. Jo a taky řada psychosomatických problémů a v minulosti poruchy příjmu potravy.
No koukám, že já jsem se svými úzkostmi proti tobě žabař🙈. Máš můj velký obdiv. Musí to být šílené těžké. U mě je ten problém, že se s tou psychikou nemůžu srovnat sama. Mám pocit, že jsem selhala. Že kdybych byla silnější, tak to dám. Neumím to přepnout v hlavě!
Já o ní vím od známých, chodí k nim i rodina. Nejdřív mě vzít nechtěla, že už má plno, klasika
. Ale pak přes dobrého známého, který ji zná, to vyšlo. Tak snad se to v dobré obrátí. Ted jsem přišla z 6 km procházky do kopce. Snažím se zaměstnat mysl něčím jiným, ale zatím mi to moc nepomaha
.
@Jarunka1982 píše:
No koukám, že já jsem se svými úzkostmi proti tobě žabař🙈. Máš můj velký obdiv. Musí to být šílené těžké. U mě je ten problém, že se s tou psychikou nemůžu srovnat sama. Mám pocit, že jsem selhala. Že kdybych byla silnější, tak to dám. Neumím to přepnout v hlavě!Já o ní vím od známých, chodí k nim i rodina. Nejdřív mě vzít nechtěla, že už má plno, klasika. Ale pak přes dobrého známého, který ji zná, to vyšlo. Tak snad se to v dobré obrátí. Ted jsem přišla z 6 km procházky do kopce. Snažím se zaměstnat mysl něčím jiným, ale zatím mi to moc nepomaha
.
Aha, tak to je moc fajn, že tě vzala nakonec a moc držím palce, aby sedla i tobě, když sedí lidem v okolí a hlavně aby ti nastavila nějakou lepší léčbu.
Ty jo, 6 km, to jsi dobrá, já mám hrozné problémy s chozením, natož cvičením, mám nějaké neurologické problémy, ale pramení to z psychiky, ale nejde mi to rozhýbat.
No já už se s tím nějak srovnala, akorát se nemůžu srovnat s tím, že jsem kvůli psychice nedodělala medicínu, což byl můj největší sen a strašně mě to bavilo.
Tak ti moc držím palce.