Začátek devátého měsíce - neleze, nesedí

Anonymní
29.10.12 12:02

Začátek devátého měsíce - neleze, nesedí...

Tak neví, je nám čerstvě devět měsíců a malý se tedy pěkně převalule, válí sudy a pivoduje taky rychle. Ale ten zadeček ne a ne zvednout, na čtyři prostě ne ne a neleze. Rozčiluje se, protože by už tak chtěl, ale většinou udělá to letadlo, ruce, nohy nahoru a bříško na zemi, jak houpačka. Sedí jen u mě na klíně, sám ne.Co myslíte, mám si dělat starosti? :think: :think: :think: :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8939
29.10.12 12:05

Ahoj, pokud dělá vše správně tak ho nech jít svým tempem. Moje dcera v devíti měsících dělala to samé, na 4 se vyšplhala v 10 měsících, stoupla si přesně v 11 měsících, posadila v 11 měsících a 4 dnech a lézt začala v roce. Je zcela zdravá, vždy vše dělala tak jak se má a nezastavila se ve vývoji. Já teda psychicky nevydržela a chodili jsme na rehabilitaci, kde si s ní stejně spíš hráli, takže za mě vydrž a nestresuj se :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
29.10.12 12:06

Ne nemáš :) malá začala lézt tak kolem 10měs., ve 12 měs. už sama stála, ve 13 měs sama chodila..ale ještě si sama sedne jen velmi velmi zřídka. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocolate
29.10.12 12:08

Malá má 10 měsíců a minulý týden se začala plazit, o 2 dny později začala chodit po čtyřechm za další dva dny si klekla ke gauči a včera se postavila u konferenčáku.
Taky jsem se bála, že je „opožděná“ a pak to šlo ráz na ráz.

• Citovat
  • Upravit
5037

Taky bych to nechala být, je to pak hrozně rychlé, každé dítě to má individuálně, když začne lézt o trochu později, nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

Ani jedno moje dítě v 9m nesedělo ani nelezlo. Starší si sednul v 11m, lézt začal až když si stoupnul - v roce, spoelčně s obcházením nábytku. Mladší začal nejdřív pérovat na kolenou, to děla celkem dlouho, plazil se, v roce si stoupnul, v 13m sednul, teprve před tím sedem začal lézt…
Myslím, že ne každé dítě četlo tabulky, tudíž ne každé začne všechno dělat, jakmile tabulka určí ;) Důležité je, aby si na to přišlo samo, nemělo nějakou asymetrii, která by ho brzdila a co nejdýl lezlo, je fuk, zda poleze od 7m nebo od roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
29.10.12 12:09

Moje malá má skoro 10m a taky neleze, nesedí… ještě je čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
29.10.12 12:13

Malý taky v 9 měsících nelezl ani neseděl… no od se tedy touhle dobou ještě ani moc neplazil, neutekl mi ani z deky, když jsem ho tam dala… neřeš to, akorát bych tedy omezila to sezení na klíně, jinak ho nech jít jeho tempem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
29.10.12 12:13

Buď úplně v klidu, nic vám neuteče… Naše malá je přesný opak, začala v devíti měsících chodit a nutno říct, že občas je to dost „záhul“, tak užívej klídečku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
29.10.12 12:20

V klidu buď 8) Moje Magda si poprvé stoupla v 11 měsících, až potom začala lézt a až potom si sama sedla…takže u nás na roce žádná míra. Ted je jí skoro 13 měsíců a leze po čtyřech jako drak, stoupá si uplně všude snad :roll:, obchází nábytek a sama na zadek si sedne zřídka. Více jí vyhovuje klečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.10.12 12:29

Malý plazil od 7m, od 8m začal obcházet nábytek a lozit. Ale sám si sedl až předk prvním rokem.
Každý má svoje tempo.
Zbytečně bych ho neposazovala. V lezení ho zkus namotivovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
29.10.12 12:32

Tak malýmu bude 15.11. už celých 14. měsíců a představ si, že včera se teprve vyhoupl na 4 ;) ;) Starosti si dělat můžeš, ale je to zbytečný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
29.10.12 12:33

Ahojky vůbec se tím nestresuj, mě malá začala lézt v 11 měsících a sedla si v roce. Teď je jí 15 měsíců, stojí s oporou a ještě nechodí. Má holt své tempo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
29.10.12 12:37

Starší dcera byla se vším strašně napřed, s mladší jsem dělala doma totéž a ta je stejně se vším pozadu, takže jsem se utvrdila v tom, že něco člověk prostě neovlivní ;)

jen pro uklidnění:
mladší začala sedět v 11m, lézt 2 dny před 1.narozeninama, stát v 13m, první krok v 14m a úplně sama začala chodit v 17m

Dr. sledovala, jestli tam jsou aspoň nějaký pokroky a prý všechno ok, prostě dcera jen „sledovala“ tu zadní věkovou linii pro všechny tyhle milníky, za pár měsíců už nebude poznat rozdíl ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
29.10.12 12:40

@Miriska naše v kleče „chodila“ a ještě doteď to občas doma dělá, když se jí nechce vstávat ;) http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí