Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminy, jsem zoufalá ze své situace a doufám, že mi tu někdo poradí. Chtěla jsem psát přímo do psí poradny nějakému odborníkovi, ale je to téměř nemožné. Desenský neodpovídá a na hafici.cz je potřeba nasbírat nějaké body, abych mohla vznést dotaz. :/
Jde o to, že mám 6 let starou fenu čivavy. Vždycky u mě byla na prvním místě, než se před 15 měsíci narodila dcera. Priority se přirozeně změnily, už s námi nemohla spát v posteli. Nicméně na gauč pořád může a kdykoliv jdu ven, beru ji s sebou. Fenka byla vždy hrozně poslušná, což je tedy i doteď, stále poslouchá, chodí na bez vodítka… ale co začala dělat. Normálně přestala chodit kadit na trávu, ale vždycky tu potřebu vykoná uprostřed chodníku, kde třeba i zrovna chodí lidi. Z obou stran má přitom trávu. Ve mně by se v tu chvíli krve nedořezal. Mám na ni vztek, dělá to už téměř denně asi přes měsíc. Nemůže nějak trucovat? Malou toleruje, nechá se od ní venčit (dcera ji venčí příkladně, žádné tahání), ale jinak ji spíše ignoruje a radši se od ní drží dál. Dceru nenechávám jí ubližovat a ona to teda zatím ještě ani nikdy neudělala.
Prosím vás, co mám dělat? Strašně mě to štve, v tu chvíli, co to udělá, mám vždycky hroznou chuť ji zmlátit a držím se jen kvůli těm kolemjdoucím lidem.
Doma je naučená na záchůdek a tam chodí. O víkendu v sobotu spala dcera poprvé u babičky a v neděli, jak se vrálila, se fenka vykadila přímo doprostřed jejího koberečku na hraní. Záchudek měla čistý a prázdný. Je to v té samé místnosti. To bylo jednou a už to neudělala. Prosím vás, máte nějakou radu? Já fakt už nevím. Nebo kontakt na nějakého odborníka. Za všechno budu hrozně moc vděčná.
Jinak čůrat chodí normálně do trávy.
Ahoj, já se musím přiznat, ze po narození syna jsem taky docela změnila vztah k naší fence a je z mé strany trošku odstrkovana a to dřív byla moje všechno
naštěstí ji to vynahradí manžel a ona je taková skromná povaha nekonfliktní, že si na to zvykla.Ale mám kamarádku a u té je to až extrém, je z toho taky psychicky na dně, že je sobec a špatnej clovek, že psa nesnáší, ale tam je to zase daný jeho žárlivou povahou a snahou neustále na sebe strhávat pozornost.Je to těžké, po téhle zkušenosti říkám, že ženská by měla mít nejdřív dítě a pak psa, aby to ten chudák třeba neodnesl.
A co je za ptoblem, ze kaka na chodniku? Tak snad i z travy to sbiras, tak to seber do sáčku a je to?
Kadeni doma muze mit vic pricin - parazite, ucpane kanalky, zarlivost, snazi se prekryt pach. U nas to treba bylo tim, ze jej deti krmily od stolu, presne v tomhle batolecim veku, to clovek nejmin uhlida a psa to pak prohanelo mnohem casteji. Ja osobne bych komerecek proste schovavala ![]()
Na stres muzu doporucit bachovky (tobe i psovi), pripadne takove uklidnujici pamlsky Alavis
Tak tohle vubec nechapu. Nejak nevidim problem v tom kde pes kadi, kdyz to neni doma
vsak je jedno jestli to seberes z travy nebo chodniku ne? Nestve te podvedome spis neco jineho a promitas to do tohohle?
@Podhoubi nedivím se že kadí doma na koberec když doma má venčení povolené. Je to pes a ten se má venčit venku ne doma. Tak kadí na chodníku a co? Naše starší fen taky raději chodník než trávu, asi i tím jak je malá tak jí ta tráva asi vadí. Mladší fena má dost vyšší nohy a ta naopak jen na trávu ![]()
Nepřijdu si vzteklá. Jen v tu chvíli. Jinak jsem v pohodě, mateřství si užívám a dcera je hodná. Unavená nejsem, max. v prvních pár měsících dceřina života, ale teď je jí už 15 měsíců a všichni jsme v pohodě. Je pravda, že se fence věnuji méně, ale když se s ní třeba chci večer v klidu pomazlit, když dcera spí, volám ji k sobě na gauč a ani nepřijde. Když přijdu já za ní, lehne si na záda a chce drbat bříško. Nevyznám se v ní. Jsem třetí měsíc znovu těhotná. Je možné, že to cíti? A co by to bylo za truc, že kadí na chodníku? Kdyby doma, ale takhle? ![]()
@Markéta80 Ale ona je na ten záchůdek zvyklá už od štěněte a nikdy s tím nebyl problém, stejně ji mám většinu dne s sebou venku. Jde tam spíše ve dnech, kdy je sychravé počasí, to se jí ven ani nechce. A doma nekadí, to udělala jen jednou. Když už, tak jde do toho záchůdku.
Boha jeho, nedivte se, že je ten pes nervní, když ho dostatečně nevenčíte, protože u zdravého psa je nucení chodit v bytě na „zácůdek“ dost kruté, vlastně jste fenku naučila znečišťovat si vlastní životní prostor. Tak se nedivte. Takže rada je, že odstranit psí záchod. Fenku venčit minimálně 3× denně, ideálně 5× pokud se jedná pouze o kratičké venčení, pokud nevydrží tak častěji.
Jinak, že začala kadit na chodníku není problém, bobek se seber stejně jako z trávy. Moje starší čuba taky už kadí blíž k cestičkám, dřív si lezla co nejdál od míst, kde se pohybují lidé a psi. A když bude časem s. át na chodník? Jednoduše to seberu stejně jako z trávy.
Třeba nesbírá, proto jí tolik vadí ten chodník, že tam musí, když to lidi vidí ![]()
@Podhoubi tak začala až ted, blbost učit psa venčit doma. psovi je pak fuk jestli psí záchod, postel, koberec.Pes trucy neumí jako kočka
.Jak často se venčí? U mě vždy pes těhotenství cítil ![]()
Pane bože. Tím to není. Ten pes je se mnou venku dopoledne 2 - 3 hodiny a pak celé odpoledne. Ten zachůdek používá výjimečně.
Ježiši taková kravina… Že to vůbec řešíš a že tě zrovna taková blbost dokáže rozčílit.. škoda zkažený nálady ![]()
@Saatine Opravdu nevím, ale je to možné, i když si nic takového nevybavuji. Každopádně jsem ráda za jakoukoliv užitečnou radu, zkusím se na to zaměřit. Je pravda, že jí stříhám chlupy u zadku, protože se jí ty bobky do toho motají. Třeba jí vadí ta tráva na „holej zadek“. ![]()
Podle toho jak píšete mi moc v klidu nepřijdete. Jen nevím co je za problém to sebrat z chodníku? @Podhoubi snad to seberete i z trávy ne?
@lachtanice86 Jo, sbírám. Ale vadí mi to, že to prostě působí, jak kdybych si ji neuměla vychovat, lidi koukají. Vadí mi to. Kor když to 6 let dělala normálně.