Začínáme řídit...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10726
5.8.16 07:24

Fakt zere automat vic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.8.16 07:53
@snoppy011 píše:
Dobrý den. Mám problém a nevím kde se stala chyba. Kamarád mi půjčil auto Felicii starší typ. Seslapnul jsem spojku nastartoval, auto se nastartovalo pustil jsem spojku a auto se rychle rozjelo do zadu a narazil jsem do stromu a chcipl motor přitom. Prosím kde sem udělal chybu? :(
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: už vidim tu strašnou rychlost rozjetí.. mmchdm, nafťáky (ale to felda asi nebude), se rozjíždějí jen na spojku :mrgreen: a celkem logické, že když se lekneš, pustíš pedály, tak to chcípne ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
5.8.16 11:51

A neměl jsi tam náhodou zařazenou zpátečku? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
5.8.16 15:02

@tasa nezere.manzel je ujety na to za kolik jezdi :P je dobry obcas auto projet na delsi trasu. takovy ty kratku popojizdky jako nakup skolka skola zase spotreba vzrusta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
5.8.16 18:52
@snoppy011 píše:
Dobrý den. Mám problém a nevím kde se stala chyba. Kamarád mi půjčil auto Felicii starší typ. Seslapnul jsem spojku nastartoval, auto se nastartovalo pustil jsem spojku a auto se rychle rozjelo do zadu a narazil jsem do stromu a chcipl motor přitom. Prosím kde sem udělal chybu? :(

Chybu jsi patrne udelal v tom, zes nebyl v autoskole. Kdybys tam byl, nemusel by ses ptat, protoze bys vedel hned, ze neumis zaradit :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
5.8.16 19:03

@martina.se Já mám felicii z roku 1999 a je to nafta..a je pravda, že má tak silný motor, že ani do kopce bez přidávání plynu nechcípne a krásně se rozjede. řekla bych, že měl zařazenou zpátečku nebo nevím :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
5.8.16 19:20
@snoppy011 píše:

Místo jedničky jsi dal zpátečku, toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.8.16 10:36
@LenaNell píše:
@martina.se Já mám felicii z roku 1999 a je to nafta..a je pravda, že má tak silný motor, že ani do kopce bez přidávání plynu nechcípne a krásně se rozjede. řekla bych, že měl zařazenou zpátečku nebo nevím :P
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
15.8.16 10:10

Ahoj, je tu někdo, kdo začíná po dlouhé době řídit? Já mám řidičák asi 12 let, ale vůbec jsem neřídila. Teď jsem na MD, manžel dostal služební auto, takže jupííí konečně mám auto k dispozici, ale samozřejmě mám strach. Platím si kondiční jízdy, už mám 3 za sebou, instruktor mi furt říká, že nejlepší bude, když si vezmu auto a vyrazím sama. Teď už se „jen“ odhodlat a vyrazit. Značku začátečníka jsem si už objednala… Ale ty obavy, že mi to chcípne na křižovatce, nebo na mě bude někdo troubit, že jedu pomalu, nebo třeba parkování :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
15.8.16 11:30

@Mac123 bud v klidu. Ze to chcípne, stane se no tak zas nastartujes. Čím víc budeš v klidu tím rychleji to bude. Ze někdo troubí, nevadi, pokud nebrzdis zbytečně provoz. Parkovat můžeš na kolikrát chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
16.8.16 09:57

Děkuji za podporu. No, je otázka, co je to zbytečné brždění provozu - mimo obec jedu zatím tak max. 60, instruktor říká, že ta rychlost přijde sama a ať jezdím podle sebe no. Takže troubit určitě budou :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
16.8.16 10:03

@Mac123 Ahoj, mám to přesně jako ty:( taky mi tu stojí auto, ale jelikož jsem v Praze vždycky si najdu duvod proč neject a radši nejedu vůbec nebo autem. Minulý týden jsem to zkusila, strašně jsem zmatkovala, přehledla jsem motorku, no naštěstí to dopadlo dobře… od té doby se bojím ještě víc. HRozně mě znervoznuje že za mnou někdo jede, ikdyž vím že se o něj moc starat nemám… manžel na mě dost tlačí at jezdím:( zkoušela jsem to i s kondičkama, ale ty mi vůbec nepomohli.. taky nějak nevím jestli to vůbec někdy dám:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
16.8.16 10:23

No, já si furt říkám, že musím, protože bydlíme na vesnici. Sice nám tu autobus jezdí docela často (ale není to MHD), většinou nejsou nízkopodlažní. A představa, že rvu kočár… Nejhorší je, že i když jsme na vesnici, tak je tu fakt provoz - hlavně kamióny… Kolik jsi měla kondičních jízd? Já zatím 3, ve čtvrtek další. Vybrala jsem si autoškolu, kde mají benzínové auto (v autoškole jsem měla diesel). Jako nejraději bych manuál, ale toho se asi nedočkám a doma mě přesvědčovali, že jsem šikovná a že to určitě zvládnu, ale já fakt nevím… Furt si říkám, že to zvládne skoro každý blbec, tak já musím taky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
16.8.16 11:27

@Mac123 J8 bych sice manuál mít asi mohla, ale říkám si že když bych se naučila jen s manuálem tak se k normálnímu už nikdy nedonutím, a pak to třeba někdy budu potřebovat a budu v háji:(
Kondiční jsem měla jen jednou, dost mě tam zklamali:( a navíc ted jsme docela bez peněz takže ty zatím vypouštím, jedna jízda je tu kolem 500.
Já jsem schopná si doject kousek do obchodu nebo tak nějak drobně po okolí, ale víc nic… ale jak říkáš, když to zvládnou ostatní.. ale po tom minulém zážitku se bojím i nastartovat:( hned začnu panikařit a rovnou přemýšlím co se vše může stát, a to nevím jak toho zbavit:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
16.8.16 11:37

@Mac123 @Lathi myslíte automat? Na ten jde přejít kdykoli, ale podle mě by měl člověk umět i s manuálem. Já mít automat tak mi to dost pomůže, ale nemám a asi mít nebudu, tak holt musím vypilovat řazení.

Brzdit provoz myslím hlavně v obci, a při zařazování do pruhu. Mimo obec když to jde tak tě holt budou předjíždět.
My jsme jezdili obvykle v obci 40, ale u nás se to rychle mění, vecne člověk brzdí a zase rozjíždí. Tam kde je 80 musíme jezdit aspoň 65. Já zpočátku měla smrt v očích pri 30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová