Začínáme řídit...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
17.5.16 13:09
@hanzbl00 píše:
Holky a jaká byla vaše první jízda po autoškole? :mrgreen: jeli jste samy nebo s někym? Já před týdnem udělala řidičák a nedokážu si teda představit, že za to sama sednu a někam pojedu :mrgreen:

Pár prvních jízd jsem jela s manželem, ale až když jsem sedla za volant sama, dokázala jsem se uvolnit. S mužem jsem byla nervózní (on asi taky), dělala jsem chyby (chcípnutí do kopce, špatné řazení). Jak jsem jela sama, šlo mi to lépe a lépe.

Určitě je lepší jet poprvé s někým, ale taky je dobře si pojezdit sama. Klidně někde v klidu, na klidných cestách, ale ozkoušet to sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
18.5.16 13:41

Holky já dělala řidičák v Praza na dost rušném místě (nechápu, jak mě taková blbost napadla :-) ) instruktor byl na prd, jela jsem celou autoškolu na dvojku, max na trojku a to výjimečně a to za mě i startoval :-) No řídím už normálně, ale musela jsem se vyjezdit v našem autě a parkovat do řady neumím pořádně do teď :-) excelentně zaparkuju pozadu, ale do řady na dvacetkrát a ještě nakřivo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
19.5.16 13:32

@LucianS Pro měl byl automat jasná volba. Manžel měl tou dobou ještě manuál, pak si vyzkoušel mého golfa a už si začal snít o tom, jak si taky pořídí automat. Fakt si na to člověk hrozně rychle zvykne, že mu odpadla starost s řazením a spojkou. Já se taky hrozně bála - hlavně rozjíždění do kopce - nejlépe když člověk musel zastavit ve městě v koloně a dávat přednost chodcům. To jsem byla úplně na mrtvici. A auto jsem si sehnala v autosalonu v Hradci - měli ho už skladem, ale nebylo vůbec ježděné ani předváděcí. Manžel tam dohodnul ještě vyšší slevu. Takže spokojenost převeliká :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
23.5.16 16:31
@janusska píše:
@LucianS Pro měl byl automat jasná volba. Manžel měl tou dobou ještě manuál, pak si vyzkoušel mého golfa a už si začal snít o tom, jak si taky pořídí automat. Fakt si na to člověk hrozně rychle zvykne, že mu odpadla starost s řazením a spojkou. Já se taky hrozně bála - hlavně rozjíždění do kopce - nejlépe když člověk musel zastavit ve městě v koloně a dávat přednost chodcům. To jsem byla úplně na mrtvici. A auto jsem si sehnala v autosalonu v Hradci - měli ho už skladem, ale nebylo vůbec ježděné ani předváděcí. Manžel tam dohodnul ještě vyšší slevu. Takže spokojenost převeliká :mrgreen:

Ty se mááááš ;) Taky bych chtěla automat, ale manžel mi říká, že to hrozě žere a prý už to není taková zábava, že právě to řazení je super. Takže mi automat nikdy mít nebudeme!!! :cert:
Já teda ještě nikdy s automatem nejela, ale hrozně by se mi líbilo, že nemusím řadit :mrgreen: A hlavně rozjezdy do kopce…to bych vždycky chcípla :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
24.5.16 18:40

@SarkaNovo No, upřímně řečeno a to se teď nechci nikoho dotknout, ale tohle mi řekne každý chlap a když se ho zeptám jak dlouho s automatem jezdil, tak většinou odpoví, že buď nikdy, nebo si to jednou - dvakrát vyzkoušel, takže zkušenosti nulové a hned kritika automatu. Já tady v řazení žádnou zábavu nevidím. A že má vyšší spotřebu je taky blbost, dneska už to tak není. Já měla toho golfa 1.2 63 kW, z 90% jezdím jen město a dlouhodobou spotřebu jsem měla 5,9 l. Teď mám u beetla krapet výkonnější motor a pořád se držím na nějakých 6,2 l. A to si to dost půjčuje manžel a kazí mi to. Jenže ona ta spotřeba je podle mého taky dost o stylu jízdy…ale to je na dlouhé povídání :mrgreen: Ono by to spíš chtělo manžela přesvědčit aby si to někde vyzkoušel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
24.5.16 19:21

Já s automatem zkušenosti nemám, takže nesoudím, ale řazení mě baví ;). Nějak si neumím představit, že bych řídila bez toho. Dneska jsem si střihla i pěkně ucpané město a kolonu. Poprvé :lol:.
Ovšem pokud to usnadní rozjezdy do kopce, tak to je mi velmi sympatické. Nemám je ráda, nejde mi to moc plynule, a kdyby za mnou mělo stát další auto, tak ho jistě nabořím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
24.5.16 19:51
@SarkaNovo píše:
Ty se mááááš ;) Taky bych chtěla automat, ale manžel mi říká, že to hrozě žere a prý už to není taková zábava, že právě to řazení je super. Takže mi automat nikdy mít nebudeme!!! :cert:
Já teda ještě nikdy s automatem nejela, ale hrozně by se mi líbilo, že nemusím řadit :mrgreen: A hlavně rozjezdy do kopce…to bych vždycky chcípla :cert: :mrgreen:

posaď ho do automatu, fakt, chlap taky říkal, jak je řazení super, že automat je pro baby a kdesi cosi, zkusil a teď vymýšlí, že pokud bude nové auto jedině s automatem, že mu to občas chcípne, když se rozjíždí do kopce a celkově, že je to příjemné, jen jet a neřešit furt řazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33507
24.5.16 20:06
@KPKristy píše:
Já s automatem zkušenosti nemám, takže nesoudím, ale řazení mě baví ;). Nějak si neumím představit, že bych řídila bez toho. Dneska jsem si střihla i pěkně ucpané město a kolonu. Poprvé :lol:.
Ovšem pokud to usnadní rozjezdy do kopce, tak to je mi velmi sympatické. Nemám je ráda, nejde mi to moc plynule, a kdyby za mnou mělo stát další auto, tak ho jistě nabořím..

Tak když za tebou stojí někdo moc blízko a ještě do kopce tak je to jeho problém když ti to cukne dozadu, má dodržovat bezpečnou vzdálenost :mrgreen: Já do kopce vždy přez ruční brzdu a nestane se že mi to ujede. Automat jsem nikdy nezkusila a asi bych ani nechtěla, řazení mě baví ale každý to má jinak. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
25.5.16 00:10

No taky jsem byla proti automatu, dokud jsem nezačala jezdit s nim. Je to pohoda, clověk neni z rizeni tak unavenej, auto nikdy samo necouvne z kopce, uz bych nemenila! Akorat mam strach, ze bych ted manuál neumela řídit, fakt nevim. Automat mam 2 roky, predtim 12 let s manualem. Zapomíná se to? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
25.5.16 06:59
@veria píše:
No taky jsem byla proti automatu, dokud jsem nezačala jezdit s nim. Je to pohoda, clověk neni z rizeni tak unavenej, auto nikdy samo necouvne z kopce, uz bych nemenila! Akorat mam strach, ze bych ted manuál neumela řídit, fakt nevim. Automat mam 2 roky, predtim 12 let s manualem. Zapomíná se to? :nevim:

Mám to s automatem úplně stejně, nejdřív jsem ho nechtěla a teď jsem nadšená. I ty odježděný roky mám podobně. Do manuálu jsem už nesedla a myslím, že už bych to bohužel fakt moc neuměla :,(. Manžel přesedá z automatu do manuálu bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
25.5.16 07:06

@veria js.na tom přesne stejně. Nedávno jsem řídila segrin manuál a trošku jsem ji tu spojku ohoblovala :oops: radila jsem v pohodě, akorat tu spojku šlapat občas vypadlo ;) ale jen u takového rychlyho řazení typu parkování, popojíždění. Při normální jízdě už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
11.6.16 17:14

Ahoj holky prosím jakou máte knížku na autoškolu? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
12.6.16 06:35

Jak píšou holky:-)Kondiční jízdy v autoškole pomohou:-) A nebo uzavřená cesta a nebo na malým letišti. Pokud je možnost:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.8.16 04:27

Poprvé nastartování auta

Dobrý den. Mám problém a nevím kde se stala chyba. Kamarád mi půjčil auto Felicii starší typ. Seslapnul jsem spojku nastartoval, auto se nastartovalo pustil jsem spojku a auto se rychle rozjelo do zadu a narazil jsem do stromu a chcipl motor přitom. Prosím kde sem udělal chybu? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33507
5.8.16 05:46

@snoppy011 V autoškole jsi asi nebyl že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová